Læsetid: 2 min.

Krigsbesøg i Kuwait er kun for de udvalgte

Næsten alle Folketingets partier er i disse dage på besøg hos de danske styrker i Kuwait, men Enhedslisten er ikke inviteret. Og medierne er fortsat forment adgang
24. januar 2015

Politikere fra samtlige partier i Folketinget er i disse dage på besøg hos de danske styrker i Kuwait, hvor de skal se nærmere på den danske krigs-indsats og bl.a. møde piloterne fra den danske F-16-styrke, der indtil videre har kastet 99 bomber mod Islamisk Stat. Men der er en enkelt undtagelse. Som det eneste parti er Enhedslisten ikke inviteret med.

Forsvarsministeriet har ikke ønsket at svare på, hvorfor det krigskritiske parti ikke kunne komme med på turen, men skriver, at ministeriet jævnligt arrangerer sådanne besøg, når der er ønske om det fra f.eks. forligskredsen eller forsvarsudvalget. Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen, er meget utilfreds.

»Hvorfor er det kun forligskredsen, der skal orienteres om Danmarks krigsindsats? Det er jo noget, hele Folketinget har behov for at være orienteret om,« siger han.

Beslutningen om at udelukke Enhedslisten fra besøget møder hård kritik fra en af Forsvarets egne eksperter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Man kan undre sig over at socialdemokraterne kan blive ved med at optræde som megalomane koldkrigspolitikere bare fordi våbenhandlerne og deres generaler hilser så hjerteligt på dem.

Søren Blaabjerg, Helge Rasmussen, erik mørk thomsen, Rune Petersen, Niels Duus Nielsen, Philip B. Johnsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Hvis alle og enhver skulle have adgang til den slags, ville det jo forudsætte en form for demokratiske tilstande både her og hisset - og hvor ville vi så ende?

Søren Blaabjerg, Bo Carlsen, Jan Pedersen, lars abildgaard, erik mørk thomsen, Rune Petersen, Holger Madsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Ja, så er man jo også sikker på, at der ikke kommer kritik eller kritiske spørgsmål til den danske krigsindsats.

Søren Blaabjerg, Rune Petersen, Jan Pedersen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Henrik Christensen

Hvis oplevelsen ikke stemmer overens med den demokratiopfattelse, som Danmark repræsenterer, så er det nok den opfattelse, der på basis af ret mange nyligt gjorte erkendelse skal laves grundlæggende om.

Vores lands demokrati er på skrømt - det bygger ikke på en hensigt om at lade folket vælge sine repræsentanter til daglig ledelse af landet, for folket, i respekt for folket, til gavn for folket.

Den hensigt, vi kan se fra de nuværende 150+ medlemmer af tingets adfærd, er skammeligt anderledes egoistisk, magtliderlig, arrogant og fordækt. Og det gør flere af det grundlæggende udfordringer endnu større, så det er end ikke blot en skrap men virkningsfuld kur - det er en sikkerhedsmæssig katatrofe på alle planer.

Det bliver stadig tydeligere at se og endnu vanskeligere ikke at erkende. En del af det selvforstærkende problem er desværre, at nogle af vores ellers udmærkede medborgere vælger højreekstremistiske 'løsninger' på udfordringerne... der har vi ligesom været før, ikke?

Søren Blaabjerg, Rune Petersen og Jan Pedersen anbefalede denne kommentar

Desværre er det tidens løsen, eliten vil kontrolere og begrænse borgerne tilgang til information og deres mulighed for at påvirke beslutninget på en meningsfuld måde. Vi ser det tydeligst i USA, men også andre Europæiske lande deltager i elitens dagsorden.

Søren Blaabjerg, Bjarne Andersen, Jan Pedersen, peter fonnesbech og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

"Ifølge viceforsvarschef Per Ludvigsen skyldes den manglende presseadgang bl.a., at Kuwait har frabedt sig journalister på Abu Jaber-flybasen, hvor de danske F-16-fly holder til."

Hvis værten er autokrat, så opfører man sig selvfølgelig autokratisk og demokrati - det jo kun for sjov.

Niels G Madsen

Hov, var det ikke Kuwait der i sin tid fik assistance i form af korvetten Olfort Fisher, betalt af skatte ydere i Danmark? Og som nu ikke vil tillade besøg fra medierne og udvalgte politikere fra samme land!

Skide tak siger jeg bare. Til både Kuwait (som jeg ingen demokratiske forventninger har til) og til Socialdemokraterne (som jeg heller ikke regner for demokrater mere).

Sikke en latterlig undskyldning fra viceforsvarschefen, sikkert mere på vegne af Nicolai Wammen, end fra Kuwaits side.

Samtlige politikere der deltager i dette rejsecirkus arrangeret af forsvarsministeriet, burde have sagt NEJ prompte til dette besøg, - det var sikkert mange af de selvsamme politikere der for nylig stod fast på støtten til "Charlie Hebdo" og retten til ytringsfriheden, - og dermed også oplysningsfriheden via medierne, og nogle tog endda del i marchen i Pars i solidaritetens navn omkring disse friheder i vore demokratier!

Nicolai Wammen er en ringeste krigsminister vi har haft i Danmark, og med hans opfattelse af virkningen om vores indsats, ligger han uhyggeligt fjernt fra folk med forstand på den slags.

Forholdet det sig som angivet fra "Kuwaits", at man ikke vil have medierne med på denne politikertur til de danske soldater i flyvevåbnet, og Nicolai Wammen har accepteret dette, så underbyder han totalt den åbenhed og frihed om information, som vi jævnligt kritiserer disse arabiske lande for mangelen på, mens de omvendt kræver vi skal styre pressen ligesom de selv gør, - og det viser Nicolai Wammen så vi også kan gøre, men vil ikke kritiseres for det hjemme alligevel.

Det giver afgjort en forståelseskløft imellem de arabiske lande, og den dobbeltstandard som Nicolai her fremviser overfor sine arabiske værter, men som Nicolai Wammen ikke selv forstår, og må tilskrives, - at mennesket ikke er forpligtet ud over deres evner!

Søren Blaabjerg, Rune Petersen, Holger Madsen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Søren Blaabjerg

Nikolaj Wammen er så vidt man kan forstå nærmest selve indbegrebet af poltisk holdningsløshed og varm luft uden egen selvstændig agenda. Men måske er det netop disse personlige egenskaber hhv mangel på samme, der har gjort ham kvalificeret ham til at blive udnævnt til posten som forsvarsminister i HTS-regeringen?