Nyhed
Læsetid: 2 min.

Kritikere: Politiet ønsker alt for vide rammer for overvågning af bilister

Rigspolitiet vil fotografere og registrere hundredtusinder af bilister ved hjælp af et nyt overvågningssystem. Men de regler for brugen af registreringerne, som politiet selv foreslår i et nyt notat, er ifølge kritikere ikke stramme nok
Udland
28. januar 2015

Alt for lempelige regler. Det siger flere organisationer om de krav, som Rigspolitiet i et hidtil ukendt notat selv har formuleret for, hvornår det skal have lov til at anvende oplysninger fra et kommende system, der systematisk skal overvåge bilisters bevægelser.

Systemet, der efter planen skal opsættes i år, fungerer ved hjælp af mobile og fastplacerede kameraer, som fotograferer biler og derefter identificerer nummerplader. Men alle forbipasserende biler vil i udgangspunktet blive registreret. Dermed vil personer, der ikke er mistænkte for noget, blive registret, og oplysningerne vil ifølge forslaget blive gemt i én måned.

Notatet fra Rigspolitiet, som Information har fået aktindsigt i, viser så nu, at politiet ønsker at kunne bruge disse oplysninger bagudrettet i alle tilfælde, hvor der efterforskes kriminalitet, som »kan« føre til en fængselsstraf af en hvilken som helst længde.

»Reelt vil politiet ved næsten alle lovovertrædelser, som de har en interesse i at efterforske, kunne få oplysninger om, hvem der har været hvor på hvilket tidspunkt i løbet af den sidste måned,« siger Jesper Lund, der er næstformand i IT-Politisk Forening. Formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Birgitte Kofod Olsen, mener, at der i det mindste bør fastsættes et krav om, at efterforskningen skal handle om lovovertrædelser, som kan straffes med eksempelvis halvandet års fængsel. Det er et krav ved mange såkaldte tvangsindgreb, påpeger hun.

»Ellers opfylder man ikke de retssikkerhedsgarantier, som vi normalt opererer med,« siger Birgitte Kofod Olsen, der mener, at det ’grundlæggende’ problem er, at systemet masseindsamler oplysninger om personer, der er ikke er mistænkte.

Politiet: Uhensigtsmæssig grænse

Men ifølge notatet fra Rigspolitiet vil det ikke være »hensigtsmæssigt« at fastsætte en sådan grænse på halvandet år. Årsagen er, at det ikke ville være muligt at bruge de indsamlede oplysninger i systemet bagudrettet, hvis det eksempelvis omhandler efterforskninger om udlændinges ulovlige arbejde eller ophold i Danmark. Disse lovovertrædelser straffes nemlig med mindre end halvandet års fængsel.

Politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet ønsker ikke at kommentere kritikken på nuværende tidspunkt.

Han henviser til, at Rigspolitiet har sendt sagen til Datatilsynet, som nu skal vurdere, om Rigspolitiets forslag holder sig inden for lovgivningen.

Beregninger lavet af Rigspolitiet viser, at systemet med en vist antal kameraer kan registrere 600.000 biler dagligt. Oplysningerne, der vil blive gemt i systemet, omfatter et foto af bilen, nummerpladen, placeringen og tidspunktet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Martin Madsen

Stasi...

Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Peter Wulff, Peter Hansen og Peter Taitto anbefalede denne kommentar
Martin Madsen

Det næste bliver lejrene..

Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Rune Petersen og Jens Illum anbefalede denne kommentar

Nu stopper det fand'me! Jeg er staten! Hvad fandem tror de aber på Christiansborg, de er? Hvad tror politiet, det er?? Tage alle mine meget surt sammensparede penge for at have råd til at TOTAL-overvåge mig selv????? Overvågning er ikke FRIHED, vel?? Undskyld, men hvad i hede hule...er der gang i i Danmark?? Mere kontrol, mere overvågning, mere mistillid, mere DDR - hele tiden, hele tiden, hele tiden, mere, mere, mere. Nu stopper den psykopatiske udvikling fand'me!!! Der er noget helt, helt, helt galt med alt dette her!!

Holger Madsen, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Benjamin Lau Jensen, Peter Wulff, Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen, Mads Berg, Bjarne Andersen og Mette Hansen anbefalede denne kommentar

Ja, Martin, KZ-lejrene, og videokameraer i vores eget hjem, og fodlænker og Gud ved hvad. Hvad helvede har magthaverne gang i?? Kan vi SÅ få demokratiet og normaliteten tilbage. Fuck, nu har jeg sgu' fået nok af den psykopatiske udvikling! Den er helt, helt gal!! Denne udvikling skal stoppes, og den skal stoppes nu! Det er allerede gået alt, alt for vidt!!

Rasmus Kongshøj, Rune Petersen og Mads Berg anbefalede denne kommentar

Enhver, der går rundt med en tændt mobil, har jo sådan set allerede accepteret fodlænken...

Hvis nogen gad, kunne de sagtens kortlægge min rute fra arbejde og på indkøb hver dag.

Registrering af biler lapper bare det lillebitte hul, hvor udlændinge går med en mobil, som Dansk Stasi ikke lige kender ejeren til. Så snart mobilen er knyttet til en person i Stasis registre, er registrering af bilen ikke så vigtig mere.

Hvis jeg var kriminel, ville jeg aldrig tage en burner-telefon med uregistreret sim og serienummer ind i mit eget hjem, uden at fjerne batteriet først. Der skal bare et lillebitte blip til, før Stasi kan hægte den på min adresse.

Jeg gør det rigtig nemt for NSA ved at lægge min profil på gmail, så de selv kan sortere min post, hvis de gider :-)

Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Peter Hansen, Rune Petersen, Janus Agerbo, Henrik Christensen, Herman Hansen og Peter Taitto anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

Det her er ved at gå alt alt for vidt og skal stoppes. Men omvendt, så afgiver vi stort set alle sammen alle vores mest intime private oplysninger frivilligt dagligt til Google, Apple, Facebook etc. uden tøven og uden at vi aner, hvad vores data bliver brugt til og hvor de havner i verden. For slet slet ikke tale om, hvad de bliver brugt til i fremtiden. Men skaden er sket. Dit liv er allerede kortlagt og det for altid. Nye smartphone modeller har fået indbygget fingeraftrykskandere, så snart er dit fingeraftryk registreret. Det nye sort er apps, som kan holde øje med din helbredstilstand. Så snart har Google og de andre din sundhedsjournal, blod type og din DNA profil. Hvad det så giver af perspektiver tør jeg ikke tænke på - Særligt for fremtiden. Google, Apple, Facebook etc. vil for fremtiden vide ALT om dig. Mere end du selv gør, mere end PET, FBI, CIA, MI6 og fanden selv har lov til at vide. Fremover bliver det Googles database, som levere (sælger) oplysninger om dig til myndighederne. For fremtiden vil alle disse data gøre det muligt gennem tilrettede algoritmer, at se ind i fremtiden før handlinger er sket med alle de perspektiver det medfører. Ved at sammensætte en række handlinger, som er sket vil det være muligt, at forudse næste skridt. Det kender vi jo alle bevist eller ubevist i dagligdagen. Og hvad sker der med alle disse data, hvis f.eks. USA ikke er så venligt stillet over for Danmark og Europa eller der dukker en ny Hitler op eller vi får et nyt STASI? På under et sekund har et sådant system udpeget ALLE deres fjender og mulige fjender og inden ugen er gået er al tænkelig og endog utænkelig fremtidig modstand elimineret.

Og husk, du har selv og helt frivilligt afleveret det hele til en fremmed du ikke aner hvem er.

Katrine Visby, Holger Madsen, Benjamin Lau Jensen, Rune Petersen, Helge Sørensen, Janus Agerbo og Henrik Christensen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

En dag om ikke så mange år sidder du i din selvkørende bil på vej på arbejde som altid med en kop kaffe og læser avisen på skærmen. Men pludselig strammes selen, bilens blå blink og sirene starter og bilen skifter til racer mode og fræser dig på sygehuset fordi du får en blodprop om 29 minutter eller til den lokale arrest fordi du overfalder en tankpasser om 29 minutter ;-)

Henrik Christensen

... eller fordi du tidligere har udtrykt dig kritisk overfor staten, og derfor trænger til at komme på en længere genopdragelsesferie ... eller fordi en med ret til at trykke på knapperne er misundelig på dig ...

Lise Lotte Rahbek, Rune Petersen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Når man læser den slags ting, forstår man ikke hvordan nogen kan være modstander af en så lille stat som overhovedet muligt.

Egon Maltzon:

Det er desværre sådan, at de fleste af dem, der foregiver at gå ind for en lille stat samtidig tigger om en stor, stærk politi- og overvågningsstat, der kan passe på dem, deres dyrebare privatejendom og andre privilegier.

Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek og Herman Hansen anbefalede denne kommentar

Man må i øvrigt om altid beundre polititets skarpe logik.

"Vi synes ikke det er hensigtsmæssigt at fastsætte en grænse på mindst halvandet år, fordi vi så ikke vil kunne bruge oplysningerne i sager, hvor det drejer sig om mindre end halvandet år."

Også ganske smart at antyde dette skal bruges til at knalde udlændinge på ulovligt ophold, for det er noget både medier og politikere synes, vi skal være overordentligt optaget af i et valgår.

Niels Duus Nielsen, Henrik Christensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

Egon Maltzon
28. januar, 2015 - 08:24

Hvad har statens størrelse at gøre med statens vilje og evne til at overvåge befolkningen? Den absolut største overvågning af befolkningen i historien nogen sinde udføres i øvrigt af private firmaer.

Husk på Danmarkshistoriens største hackersag, hvor det blev afsløret, at politiet ikke passede godt nok på befolkningens personfølsomme oplysninger og fortrolige data. Selvom svensk politi havde fortalt dem, at de var blevet hacket et 1/2 år i forvejen, gjorde man ingenting. Hvem tror på at det danske politiet er blevet bedre til at passe på befolkningens personfølsomme oplysninger i deres varetægt? Rigsrevisonen har gang på gang afsløret og dokumenteret, at staten og dets myndigheder er de værste syndere når det gælder datasikkerhed. Og det bliver ikke sidste gang e får kritik . Men de såkaldte ansvarlige bliver ikke draget til ansvar for deres næsten kriminelle omgang med og opbevaring af befolkningens oplysninger. Politiet, ligesom PET og FE m.fl gives konstant yderligere beføjelser til overvågning af den enkelte borger, som de ikke på betryggende vis kan forvalte. Det er de desværre ikke kompetente nok til.

Anne Eriksen, Benjamin Lau Jensen, Peter Hansen, Henrik Christensen, Lise Lotte Rahbek og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Hvornår finder effektivitetskommissionen ud af, hvor meget, der kan spares på overvågningskontoen, hvis vi alle udstyres med en indopereret chip med bl.a. GPRS og GPS funktionalitet ?

Lise Lotte Rahbek

For mig at se er der to muligheder:
Enten stoppes denne sindssyge trang til at kontrollere, registrere og lagre oplyninger om mennesker, som ikke er under mistanke for noget som helst,
eller også bliver politiet pålagt at registrere og kotrollere og lagre ALLE oplysninger om alle borgerne, de mitænkte som de umistænkte, spødbørn, gamle, unge - ALLE.

Ingen, bortset fra Vorherre(m/k) kan håndtere så store mængder data om alt og ingenting om alle mennesker og de vil drukne og gå til i deres registre og lagre,
som psykisk udfordrede samlere går under i deres sammenstablede egendele.

Forhåbentlig vil det registreringsliderlige politi stadig have ressourcer til at passe deres politiarbejde, når de ikke sidder og glor i registre
eller forsøger at holde styr på enorme mængder info.

Vibeke Hansen

Prøv nu lige at se forelene i overvågningen. Det er jo ikke fartkontrol med automatisk udsendelse af bøder, vi taler om her. Hvorfor så angst over, at politiet ved hvor bilen er, de fleste har udlagt en god del af deres liv og personlige oplysninger på nettet i forvejen, hvor vi ikke engang ved, hvem der læser oplysningerne.
det vil da være en stor hjælp, at kunne følge en forbryders flugtrute. Der var måske flere, der fik deres stjålne ejendele tilbage. Det kunne måske også gøre biltyveri mindre attraktivt. Og endelig grænseoverskridende kriminalitet, hvor overvågning vil være en uvurderlig mulighed. Jeg taler ikke om indsmugling af 10 kasser Faxe! Dem er politiet nok ligeglæde med.
Endelig er det jo ikke enhver afkrog, der bliver sat standere op i, men kun de større indfaldsveje og trafikknudepunkter. Vi har i forvejen så lidt politi, at de ikke kan nå alle tyverianmeldelser, så hvordan de skulle kunne nå, at sidde og holde øje med lige præcis min bil, ved jeg ikke.
Jeg synes det er lettere overgearet, at sammenligne forslaget med Stasimetoder. Jeg føler ikke min personlige frihed bliver truet, men min første tanke, når jeg ser sådan et forslag, er nu heller ikke, at det er mig, der skal holdes øje med, af hensyn til samfundet, eller at betjentene sidder og laver konkurrense om at spotte flest mulige trafiksyndere til gavn for statskassen. Den situation ville vække et ramaskrig, og her vil min grænse også været overskredet.

Michael Bruus

Erich Honecker (DDR) ville med sikkerhed have bifalde rigtig mange af tidens nye love og lovforslag.

Jens Jørn Pedersen

Vi er allerede mere registrerede i Danmark, end hvad der var muligt i DDR etc.
Det er meget billigere at indoperere en chip i det nyfødte barn, så man kan indskrive på chippen alt forekommende, og man kan registrere al færden. Man kan også se om Egon har kørt i Olsens bil, når bilen har en chip.
KOM NU, LAD OS FÅ DETTE TOTALE OVERVÅGNINGSSAMFUND, SOM GEORGE ORWELL SKREV OM!

Den enkeltes DNA-profil bliver lagt ind i chippen ved fødslen!

Jens Jørn Pedersen

Vibeke Hansen
Er du ansat ved politiet?

Henrik Leffers

Der er et aspekt i personlig overvågning, som stort set ikke omtales nogen steder: Der er allerede udviklet software, der kan genkende ansigter med meget stor præcision og linke ansigtet til en person (f.eks. via registret med pasbilleder). Det betyder, at alle videokameraer i DK kan bruges til at følge alle overalt! -Og uanset hvor man befinder sig, vil man blive registreret med ansigt og navn. Det er faktisk på niveau med indopererede chips! Systemet bruges ikke endnu (så vidt vi ved...), fordi det vil udløse en masse protester. Så første gang vi præsenteres for systemet, vil det blive i en sag, som "alle" synes der skal gøres noget ved, f.eks. noget relateret til terror. Medierne og politikkere fra nogen partier vil så råbe så højt de kan, at nu skal det altså indføres generelt, så vi kan få fat på alle de kriminelle! Det bliver meget værre end registrering af nummerplader...

Vibeke Hansen

Jens Jørn Pedersen. Nej !
Men politi og myndigheder har aldrig vist interesse for min gøren og laden, så jeg føler ingen grund til forfølgelsesvanvid. Jeg deler ganske emkelt ikke tendensen til at se den udøvende magt som korrupt og modstandere af demokratiet.
Du kan da også sige, at jeg er bundnaiv, det er ok for mig, jeg er mere nervøs for visse politiske bevægelser i samfundet, her ser jeg en reel fare for styring og kontrol.

Vibeke Hansen, det triste er jo, vi ikke kan ordne det sådan, at politiet kan nøjes med at overvåge dig, som ikke har noget imod det.

Holger Madsen, Rune Petersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Henrik Christensen

Vibeke - du er med dine holdninger, eller mangel på samme, sammen med dine ligesindede, den værst tænkelige trussel imod frihed og demokratiske grundrettigheder:

Du værdsætter dem slet ikke.

Og følgeligen vil de så forsvinde. Er du helt parat til det?

Benjamin Lau Jensen, Hans Larsen, Holger Madsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Henrik Christensen

Lise Lotte - du undervurderer de teknologiske muligheder voldsomt! Prøv at læse om Palantir og betænk Moores Lov holder fint, mindst.

Lise Lotte Rahbek

Henrik Christensen
Jeg er ikke hverken tekniker eller it-ekspert. Jeg var nødt til at google moores lov for at vide, hvad du snakkede om, men teknik er ikke min boldgade og detaljerne og lovmæssigheder skal jeg ikke kloge mig på.

Man kan overvåge nogle mennesker hele tiden.
Eller overvåge alle mennesker en del af tiden.
Men man kan ikke, heller ikke i teknologiens wonderland, overvåge alle mennesker hele tiden.
Der vil stadig ske forbrydelser og udfoldes kriminalitet, selvom man registrerer og gør ved. For hver gang kapløbet mellem politi og kiminelle udvides med smarte gadgets på den ene side, optrappes teknologien tilsvarende på den anden side. (Altså ikke blandt de simple gadebanditter, men oppe i ledergraderne.)

Og - nogle personer befinder sig på begge sider af loven, samtidig, hvilket gør sagen endnu mere kompliceret.
For slet ikke at tale om den helt absurde tillid man har til, at strømforsyningen er usårlig.

Lad os bare være enige om, at vi ser sagen fra forskellige vinkler.

Gert Selmer Jensen

Hvis vi spoler tiden 30 år tilbage, ville sådan en overvågningsplan, have skabt vildt furore.!
Og hvis vi dagen efter hørte om en ( M. Frederiksen), der vil fratage borgerne deres pas, på
mistanke om fremtidig kriminalitet, (den måske skyldige, har endnu ingen anelse). Ja, så
tror jeg faktisk at de danske borgere, ville have havnet helt oppe i det røde felt.! Hvad sker
der nu.?? Jae, joo, måske skal de ikke have lov til at gemme så megen data, måske.!!?
HALLO !, vi er jo helt til rotterne, og så på så kort tid.??
Vi befinder os ikke på en glidebane. Men på en næsten lodret, sort løjpe, direkte mod helvede.!

Rune Petersen, Niels Duus Nielsen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

En dansk modstandsbevægelse mod en fremmed besættelsesmagt, vil i dag være total umuligt.

Niels Duus Nielsen og Henrik Christensen anbefalede denne kommentar
Katrine Visby

Det farlige ved denne udvikling er, at grebet strammes lige en tand mere i overvågningsiveren.
Vi borgere accepterer stiltiende, fordi det kommer i tilpas små doser. Mange er utilfredse, men føler sig for magtesløse til at gøre noget ved det.

Vi risikerer et Gestapo-samfund vi til sidst ikke kan slippe ud af. Og at staten i stigende grad får folk til at angive hinanden istedet for at holde sammen.

Det stigende overvågningssamfund tager om sig, vi affinder os med det og vænner os til det i vores dagligdag. Vores frihed bliver gradvist begrænset, men vi følger bare flokken og affinder os med forholdene. Man påstår at det er "for vores sikkerhed". Den bruger de altid.

Men det er kun os, borgere, der kan sige stop. Overvågningsapparatet gør det ikke.
Selvom mange sidder hjemme i deres stuer og siger det må stoppes, så kan de ikke, for det ville kræve en massiv samlet indsats.

Rune Petersen, Benjamin Lau Jensen, Niels Duus Nielsen, Gert Selmer Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Henrik Christensen

Lise Lotte - vores udgangspunkt er næppe vildt forskelligt, jeg ser bare teknologien langt mere duelig end du.

Jo man kan overvåge alle hele tiden, automatisk billedegenkendelse osv.. Man ved alt hvad de laver, kan endda gætte godt på næste træk...

Nej, man kan ikke via overvågning forhindre kriminalitet i at ske, endnu. Der skal man fysisk være til stede og gribe ind før det sker.

Der skal dog nok en dag komme et obligatorisk mavebælte, der automatisk giver dig stød hvis du overvåges i gang med noget staten ikke accepterer. Den ultimative sikring imod individuel terror, så derfor vil vi selv gerne have det. Skal vi vædde? Vibeke, er du med her?

Vibeke Hansen

Til de der har kommenteret mig
Jeg føler ikke min frihed og demokratiske rettigheder bliver truet af, at myndighederne har mulighed for at finde familiens bil, hvis de mente det var nødvendigt. Jeg er enig i, at teknologien har/får mange flere muligheder, end vi kan forestille os, men jeg tvivler på, at vi i den nærmeste fremtid vil kunne koble på i myndighedernes registre selv, hvis vi ønsker at se. Hvor sønnen og bilen er henne. Jeg kan ikke forstå, hvad det er almindelige borgere er så bange for, myndighederne skulle være interesseret i at vide om lovlige borgere. Hvad er så problematisk i, at det er registreret, at jeres bil har kørt på vestmotorvejen? Og hvorfor er det frihedsberøvelse og udemokratisk. I London har der været kameraer overalt i mange år, hvilket har hjulpet på kriminaliteten og øget sikkerheden for færden i byen. Jeg tror ikke de føler sig frataget deres rettigheder, mere end den gevinst de trods alt også får. I må komme med nogle skrækeksempler, så den naive kan få noget reelt at tænke over!

Lise Lotte Rahbek

Vibeke Hansen
jeg kan af naturlige årsager ikke svare for andre end mig selv,
men hovedårsagen til, at jeg er imod overvågning er, at jeg aldrig kan slappe helt af i bevidstheden om, at der muligvis e nogen, der holder øje med mig.
Pludselig skal jeg til at tage stilling til, hvad der tager sig mistænkeligt ud i andres øjne istedet for bare at være.
Jeg ved aldrig hvornår de kikker, eller hvad de kikker efter, eller hvem DE er.

Du kan sige, at det jo på motorvejene og ved grænseovergangene er godt, at der er nogen der holder øje. Og det er vi så vidt enige om. Hvis altså det er sådan, at jeg kan se dem - og at de ikke kun kan se mig.

Det er lige til at blive paranoid over aldrig bare at kunne undslippe blikke. Tænk hvis der var overvågning på toiletter, bare sådan for at holde øje..
Hvad jeg foretager mig på et toilet er ikke anderledes, ulovligt eller mere privat, end hvad andre mennesker foretager sig.
Men jeg foretrækker altså også der at være der i fred for eventuelle andres mere eller mindre søgende blikke.

Gert Selmer Jensen, Rune Petersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Vibeke Hansen, du må have hørt om interneringen af de danske kommunister under krigen. Det var noget med registrering af potentielle samfundsnedbrydere, for nu at skære sammenligningen ud i pap. Og hvis jeg ikke husker helt forkert, var det også noget med, at politiet blev pålagt at slette dette register, men undlod at gøre det.

Hvordan kan du tro, at det samme ikke ville kunne ske igen?

Gert Selmer Jensen, Lise Lotte Rahbek og Holger Madsen anbefalede denne kommentar

Vibeke Hansen:

Du kan jo spørge overvågerne selv, hvad de synes om overvågning:

"Det er dyrt. Det er et tungt maskineri. Det er unødvendigt Det er juridisk betænkeligt ... Det er en mærkelig udvikling af mistillid til de offentlige ansatte. Hvorfor så ikke også filme alle lægekonsultationer, sygeplejersker i arbejde, alle pædagoger som skal tage sig af vores børn, alle lærere og så videre. Jeg bryder mig ikke om det signal og den udvikling ... Det er også uden hensyn til borgerne, som næppe bryder sig om at blive filmet i alle sammenhænge ... Og så synes jeg det er en overreaktion baseret på et fundament af mistillid."

Osv., osv.

Det er såmænd formanden for det samme politiforbund, som gerne vil registrere alt om din gøren og laden, der har alle de gode indvendinger på egne og borgernes når talen falder på overvågning (kropskameraer), der kan bruges i begge retninger - altså hvor overvågeren ikke er fuldstændig anyonym og enevældig. Bare det at sy numre på uniformerne, så en betjent kan identificeres, forekommer Oxfeldt som en nær utålelig krænkelse og mistillidserklæring.