Læsetid: 4 min.

Mediefolk kræver adgang til IS-krig

Forsvaret mørklægger fortsat den danske luftkrig mod IS med henvisning til piloternes sikkerhed, men lægger selv pilotvideo ud på Facebook
Forsvaret lægger selv videoen med denne pilot – kaldet ZOR – offentligt frem. Men resten er lukket land for offentligheden. Du kan se videoen længere nede på siden.

Forsvaret lægger selv videoen med denne pilot – kaldet ZOR – offentligt frem. Men resten er lukket land for offentligheden. 

Du kan se videoen længere nede på siden.

Forsvaret

30. januar 2015

»EXPLOSIVE.« Orange klistermærker advarer overalt om, at her flyves med både bomber og ammunition. I videoen Lasten er ladet med bomber på Facebook inviterer Flyvevåbnet danskerne med indenfor i det danske Hercules-transportfly, der flyver i rutefart til Kuwait for at forsyne de danske bombefly med ammunition til krigen mod Islamisk Stat.

I videoen fortæller piloten med flyvernavnet ’ZOR’ iført sorte Rayban-solbriller og sandfarvede flyveruniform, at det er farligt gods at flyve med. Derfor skal man sikre, at man har »tilladelse til at flyve med det over de forskellige lande«, siger han.

Videoen vækker opsigt, fordi piloten fremstår med både flyvernavn, stillingsbetegnelse og uden at have ansigtet sløret. Forsvaret har nemlig hidtil sagt, at medierne ikke kan få adgang til at dække den danske krigsindsats af hensyn til de danske piloters sikkerhed. Man frygter bl.a. at IS-sympatisører i Danmark kan finde frem til enkelte piloter eller deres familier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Forsvaret har nemlig hidtil sagt, at medierne ikke kan få adgang til at dække den danske krigsindsats af hensyn til de danske piloters sikkerhed."

Ren bananstat. Danske politikere synes at være regulært kriminelle personager.

Leif Briis, lars abildgaard, Rune Petersen, Peter Ole Kvint og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

I sagens natur kan man ikke gøre forsvaret demokratisk.

Men hvis regeringen ønsker at borgerne skal føle en form for medansvar overfor politikernes beslutninger med borgernes penge, bør man være noget mere åben om, hvad forsvaret foretager sig i borgernes navn.

Man kan jo sagtens forstille sig en situation, hvor borgerne i stort omfang ser ned på forsvarets stampersonale, og anser dem som statsansatte mordere. Det gør jo allerede mange nu, og hele opinionen kan jo hurtigt skifte. Og det er næppe den situation, politikerne vil.

Andreas Kallesen

Det samme gjorde sig gældende i George Orwells 1984.
Her førte partiet INGSOK konstante krige i fjerne lande, som udelukkende tjente det formål at distrahere og holde befolkningen i hjemlandet under kontrol. Krigene var illusoriske og mod falske fjender som partiet selv finansierede eller som ikke eksisterede overhovedet.
Det hele handlede om mindcontrol af civilbefolkningen, som udgjorde den største trussel mod INGSOK partiet.

I dag er den største trussel mod den danske STAT sandheden.

Leif Briis, lars abildgaard, Benjamin Lau Jensen, Rune Petersen, Peter Ole Kvint, Espen Bøgh og uffe hellum anbefalede denne kommentar

I sagens natur er forsvaret antidemokratisk.

Når der er overskud af hanner, er det vigtigt at kanalisere nogle overskydende til en konfliktzone, hvor civile ikke kommer til skade. Det er ikke kun bundskrabet, der tager afsted, også nogle elite-hanner, der efter militær "sejr" (overlevelse) kan bemægtige sig nogle letpåvirkelige hunner. Der er ikke nogen væsentlig forskel på krig og kontaktsport for hanner.

Der hvor kæden hopper af, er når vi forsøger at humanisere og civilisere slagtningen alt for meget, med fjollede dopingregler og forsøg på at "redde" soldater, og give dem pension. Hele formålet er jo for pokker at skille os af med dem.

Jeg er ikke vegetar, og jeg har det nogenlunde med slagtningen i sport og krig, så længe det ikke går for meget ud over civile. En landsby eller to i Afghanistan er OK, hvis vi kan skille os af med snesevis af Bistands-Brianer, og landsbyerne kan slippe af med en masse religiøse milits-snyltere.

Emil Eiberg-Jensen

Hvis danske journalister beretter om hvor og hvad Danmarks krigsaktiviteter i Irak går ud på,
kan fjenden selvfølgelig bruge disse strategiske og taktiske oplysninger i sin planlægning.

Dette gælder selvfølgeligt nok især hvis fjendens organisationsstruktur er flad og spredt ud over et større territorium hvor selvsupplerende ad hoc grupper uden en fast intern struktur og kontakt, organiserer deres krigs/terror aktiviteter, blandt andet ud fra hvilke oplysninger deres sympatisører kan høste på internettet i diverse vestlige lande.