Baggrund
Læsetid: 6 min.

Tysk elite er rådvild over anti-islamiske protester

Kansler Angela Merkel omtaler tusindvis af anti-islamiske demonstranter i Dresden som ’kolde’ og ’fulde af had’. De moralske fordømmelser dækker over en politisk rådvildhed over for en ny type højreradikal protestbevægelse, der ønsker at ligne samfundets midte
Både i Dresden og i andre tyske byer demonstrerede tilhængere af bevægelsen Pegida, der er blevet en ventil for alt fra abortmodstand og prorussiske synspunkter til antiislamisme.

Både i Dresden og i andre tyske byer demonstrerede tilhængere af bevægelsen Pegida, der er blevet en ventil for alt fra abortmodstand og prorussiske synspunkter til antiislamisme.

Fabrizio Bensch

Udland
7. januar 2015

DRESDEN – Vil vi have sharialov? Vil vi have lemlæstelser af kønsdele? Vil vi have flerkoneri?« spørger en mand på en ladvogn. »Buuuuhh,« lyder det fra flere tusinde demonstranter i aftenkulden i Dresden.

Taleren har efterhånden talt sig varm i sin fordømmelse af den omsiggribende islamisering, der truer Tyskland. Han skælder ud på den lokale borgmester i Dresden, på Angela Merkel, på medierne og på en slap asylpolitik, der vender det blinde øje til den islamistiske trussel og tilsidesætter tyskernes interesser til fordel for nassende velfærdsflygtninge.

Denne mandag aften er godt 18.000 tilhængere af den antiislamiske bevægelse Pegida atter gået på gaden i Dresden. Siden bevægelsens oprettelse i oktober sidste år har de tyske medier i stigende grad beskæftiget sig med demonstranterne, der er blevet både latterliggjort og udpeget som højreradikale. Hvad enten det gælder abortmodstand, prorussiske synspunkter, modstand mod multikultur eller antiamerikanisme, er Pegida blevet en ventil for utilfredsheden med en verdensfjern elite.

Senest har kansler Angela Merkel udtrykt sin eksplicitte fordømmelse. I sin nytårstale advarede hun mod Pegida og opfordrede eventuelle sympatisører til at holde sig væk fra de demonstrationer, der siden oktober støt har vokset sig større. Demonstranterne, der kalder sig ’Patriotiske Europæere mod Islamiseringen af Aftenlandet’, har »kulde, ja, ofte had i hjertet«, sagde Merkel ved årsskiftet.

Men Merkels forsøg på at støde en pæl gennem Pegida-bevægelsens hjerte med moralske fordømmelser dækker over en grundlæggende politisk rådvildhed, mener flere iagttagere af tysk politik.

»Merkels konstatering kan ikke skjule, at CDU, CSU og SPD stadig tumler med spørgsmålet om, hvad Pegida faktisk er, og hvordan man skal omgås dem,« skriver kommentatoren Berthold Kohler i Frankfurter Allgemeine Zeitung.

En lignende vurdering kommer fra Albrecht von Lucke, redaktør på Blätter für deutsche und internationale Politik: »Det egentlige spørgsmål er: Hvor kommer denne store kløft fra, hvor en betragtelig del af befolkningen distancerer sig fra en hvilken som helst form for politik. Der er tale om en fuldstændig afvisning ikke blot af politikerne og det politiske liv som sådan, men også af medierne. Demonstranterne ser en alliance mellem politikerne og medierne, og der har politikerne ikke noget svar på rede hånd.«

Et koldt og hadefuldt hjerte

En af dem med et angiveligt ’koldt’ og ’hadefuldt’ hjerte er den 55-årige diplomingeniør Thomas G., der ikke ønsker at oplyse sit efternavn til Information. »Det rører mig ikke, at Merkel siger, vi har had i hjertet. Hun var heller ikke selv på gaden i 1989. Hun var medlem af Freie Deutsche Jugend (det østtyske kommunistpartis ungdomsorganisation, red.). Når hun kommer med den slags udfald, er det, fordi hun er utilfreds med at blive svinet til under demonstrationerne.«

Pegida-tilhængeren Thomas G. er født i Dresden og gik selv på gaden i 1989, da det lykkedes østtyske borgere under fredelige protester at vælte Berlinmuren. Selv har Thomas G. været med siden den tredje Pegida-demonstration, der fandt sted i november.

»Jeg ser klare paralleller mellem datidens kamp for borgerrettigheder i DDR og Pegidas krav. Det handler om ytringsfrihed og retten til at sige, hvad man vil,« siger Thomas G.

»Vi vil have ytringsfrihed. Det er en generel samfundsudvikling, som bekymrer mig. Politisk korrekthed, gender mainstreaming, feminisme. Og islamisme. Vi er trætte af, at vi ikke bliver taget alvorligt.«

Den holdning deler Thomas G.s meddemonstranter på græsengen Cockerwiese i Dresden, hvor et utal af farverige faner blafrer i støvregnen. På den udtrådte græseng er forfrosne demonstranter forsamlet med bannere med forskellige påskrifter. »Fred med Rusland. Aldrig mere krig i Europa«, »Brug pengene på vores børn. Ikke på asylsvindlere«. Enkelte demonstranter bærer oplyste kors. De fleste bærer tyske faner.

Taleren fortsætter: »Igen og igen taler medierne om behovet for indvandring. De omtaler den som en berigelse,« siger taleren på ladvognen og afbrydes øjeblikkeligt af folkemængden: »Lügenpresse. Lügenpresse. Lügenpresse (løgnerpresse, red.),« lyder det taktfast fra de forsamlede. Taleren venter på, at råbene dør ud, og henviser derefter til økonomen Hans-Werner Sinn, der kort før nytår skrev et debatindlæg i avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung, der skabte stor debat. I indlægget argumenterede han for, at den tyske stats udgifter i forbindelse med indvandring overstiger indtægterne i forbindelse med øget indvandring. Det budskab går rent ind hos Pegida-tilhængerne denne aften.

Mandagens demonstrationer trak også moddemonstranter, som politiet i Berlin måtte tage en snak med.

Mandagens demonstrationer trak også moddemonstranter, som politiet i Berlin måtte tage en snak med.

Bernd von Jutrczenka

Naziprædikatet

Pegida-bevægelsen er stiftet af den 42-årige Lutz Bachmann, der arrangerede den første demonstration i Dresden mod islamisering, asylbedrag og ’velfærdsflygtninge’ i oktober sidste år. På rekordtid er Pegidas mandagsdemonstrationer vokset fra få hundrede deltagere til flere tusinde demonstranter, der trods forskellige mærkesager har modstanden mod eliten og fornemmelsen af at blive overhørt til fælles. Bevægelsens hastige vækst har gjort den attraktiv for det nyeste protestparti på den tyske politiske scene, Alternative für Deutsch-land, der er begyndt at gøre tilnærmelser til Pegida.

»Et parti som Alternative für Deutschland har været hurtigt til at søge at alliere sig med demonstranterne. Det er et parti, der hastigt er i færd med at etablere sig, og det vil efter min vurdering også fortsætte i år, hvis partiet kan bilægge sine interne stridigheder. Hvis dette parti kan tage argumenterne med ind i parlamentet, kan disse synspunkter slå rod i tysk politik«, siger Albrecht von Lucke. Diplomingeniøren Thomas G. er også medlem af det eurokritiske parti Alternative für Deutschland, der netop har fejret overraskende valgsejre ved efterårets delstatsvalg i de østtyske delstater Brandenburg, Thüringen og Sachsen. »Vi er trætte af at få hæftet naziprædikatet på os«, siger Thomas G. »Jeg tror ikke engang, at politikerne har gjort sig den ulejlighed at læse vores punkter.«

’Vi er folket’

Imens fortsætter det etablerede Tyskland sine bestræbelser på at forstå det østtyske protestfænomen. Til at begynde med så det officielle Tyskland på Pegida som et udtryk for et par enkelte outsideres paranoide vrangforestillinger, men bevægelsens hastige vækst har nu ført til en række undsigelser. De to tidligere kanslere Helmut Schmidt og Gerhard Schröder har som Merkel angrebet Pegida, og også den tyske kirke har lagt afstand til den antiislamiske bevægelse.

»Den første reaktion på Pegida var i et vist omfang et øjeblikkeligt forsøg på at udskamme dem ved at omtale dem som ’nazister i nålestriber’. Det har imidlertid gavnet bevægelsen, fordi de har kunnet sige: ’Vi bliver gjort til nazister, vores protest bliver gjort illegitim, og man forsøger at lukke munden på os.’«, siger Albrecht von Lucke.

»Nu har man efterfølgende langsomt trukket lidt i land og sagt: ’Der må være noget råddent i Tyskland med et sådant fænomen.’ Der er et grundlæggende problem, og åbenbart bliver det besvaret forkert.«

I de tyske medier har sammensætningen af demonstranterne været genstand for heftig debat. Er der tale om egentlige højreekstremister med hang til chauvinisme. Eller er Pegida, som bevægelsen selv hævder, udsprunget af almindelige borgere i midten af samfundet. Det er tydeligt, at Pegida-tilhængerne denne aften ser sig selv som almindelige mennesker og ikke som nazister. »Wir sind das Volk.« »Vi er folket,« råber folkemængden igen og igen.

Netop anvendelsen af dette slogan, der blev brugt af østtyske demonstranter i DDR-tiden, ses som en særlig provokation af tidligere østtyske borgerrettighedsforkæmpere som eksempelvis forbundspræsident Joachim Gauck, der også er gået i rette med Pegida.

Pegida er indtil videre fortrinsvist er specifikt østtysk fænomen. I Sachsen, hvor der kun er ca. 0,2 pct. muslimske indbyggere, er det snarere høj arbejdsløshed og lave lønninger end decideret islamisering, der har udløst protesterne, mener flere kommentatorer og peger på, at mandagens forsøg på at udvide Pegida-arrangementerne til byer som Stuttgart, Berlin og Köln kun formåede at tiltrække få hundrede demonstranter.

I Dresden er de 18.000 demonstranter denne aften ved godt mod. Aftenens arrangører slutter demonstrationen med at takke politiet og opfordre til god ro og orden.

»Vi anvender ikke vold. Det er ikke vores stil,« lyder det fra ladvognen. Demonstranterne på Cockerwiese slutter af med at markere deres beslutsomhed med taktfaste råb: »Vi kommer igen. Vi kommer igen.«

Selvom Pegida-tilhængerne agter at fortsætte deres demonstrationer, indtil politikerne ændrer holdning til asyllovgivningen, mener Albrecht von Lucke ikke, at bevægelsen vil få held med at ændre på Tysklands forholdsvist liberale indvandringspolitik.

»Selvom det konservative bayerske parti CSU i øjeblikket taler for stramninger af asyllovgivningen, er politikerne ikke klar til at give efter for protesterne. Det er også positivt, at man ikke bare siger, at man vil ændre lovgivningen, fordi 15.000 mennesker går på gaden. Det ville være ødelæggende.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

gshsst suurwg4y4ys

Tror den her tale Nigel Farage gav for omkring 1½ år siden er ved give rigtig god mening i relation til det her.
Bemærk især det han siger omkring 2.48 inde i videoen.
https://www.youtube.com/watch?v=2gm9q8uabTs

Christian Harder, Kim Kristensen, tine koed thomsen fragkiskatos, Carsten Mortensen, Per Torbensen, Torben Nielsen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Benjamin Bach

»Vi er trætte af at få hæftet naziprædikatet på os«, siger Thomas G. »Jeg tror ikke engang, at politikerne har gjort sig den ulejlighed at læse vores punkter.«

Ah ja, de 19 punkter..

http://www.i-finger.de/pegida-positionspapier.pdf

Nogle eksempler:

13. PEGIDA ist FÜR die Erhaltung und den Schutz unserer christlich-jüdisch geprägten Abendlandkultur! <- rrrrimeligt højreorienteret og ret radikalt (se i øvrigt pkt 18)

15. PEGIDA ist GEGEN Waffenlieferungen an verfassungsfeindliche, verbotene Organisationen wie z.B. PKK <- mega weird, meld jer ind i et pacifistisk parti... i øvrigt er PKK i øvrigt ikke med til at bekæmpe IS, den største islamisering i verden!?

17. PEGIDA ist GEGEN dieses wahnwitzige "Gender Mainstreaming", auch oft "Genderisierung" genannt, die nahezu schon zwanghafte, politisch korrekte Geschlechtsneutralisierung unserer Sprache! <- ok, så nu skal vi snakke om det tyske sprog som selvfølgelig også bliver undertrykt!?

18. PEGIDA ist GEGEN Radikalismus egal ob religiös oder politisch motiviert! <- ja og hvad så, det er alle jo, kunsten er at definere "radikal" og hvad man konkret vil gøre for at forhindre det uden at knægte demokratiske friheder.

Hvor mange af dem falder for banalitetstesten ("er der overhovedet nogen, der er uenige i det her?"), er der et par stykker, der bare er højreorienterede eller fuldtændigt arbitrære... våbenlevering til PKK... altså der er sgu da ingen af de 15.000 patriotiske stakler, der har sat sig ind i den konflikt. Moderniseringer af sproget, måske heller ikke liiige derfor der går 15.000 på gaden i Dresden.

Det er ikke nok at kalde sig moderat, demokratisk eller midtersøgende... hvis man hedder ’Patriotiske Europæere mod Islamiseringen af Aftenlandet’ og ikke har noget politisk program, men bare fakler og pilsner, så er der fandme lang vej at gå, hvis ikke tyskerne skal fortsætte med ikke at tage dem seriøst.

Mads Berg, Wilhelm May, Mark Helsing og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Ole Brockdorff

Forbundskansler Angela Merkel har i mine øjne tabt enorm troværdighed som en hæderlig og anstændig politiker, når hun i sin nytårstale på tarvelig vis angriber ganske almindelige menneskers forfatningsmæssige demonstrationsfrihed og forsamlingsfrihed med beskyldninger om, at de repræsenterer ”fordomme” og ”had” i deres hjerter, blot fordi de på fredelig vis demonstrerer imod den omsiggribende islamisering af Tyskland, uden at de folkevalgte tyske politikere griber ind eller taler med vælgerne om udviklingen.

Det var ellers den samme tyske forbundskansler, som i forbindelse med den årlige München-konference i februar 2010 sagde, at det multikulturelle samfund var dødt. At multikulturalismen ikke fungerer i de vestlige demokratier. Og hun blev i denne forbindelse bakket fuldstændig op af Frankrigs daværende præsident Nicolas Sarkozy og Englands nuværende premierminister David Cameron.

Hvad er det for en utroværdig holdningsændring på fem år???

Nu stiller forbundskansler Angela Merkel så op med en række nedladende og dehumaniserende bemærkninger til politisk og menneskeligt anderledes tænkende medborgere i Pegida-demonstrationerne, samtidig med at hun gerne vil feteres som Europas store demokratiske regeringsleder, forbundskansleren, der respekterer alle borgeres ret til at forsamles og demonstrere frit, uden at de af den grund skal lægges for had af hendes regering.

Imidlertid har ingen tyske politikere - ej heller Angela Merkel - nogensinde spurgt den tyske befolkning gennem folkeafstemninger som i Schweiz om, hvorvidt de overhovedet ønsker deres land med sin historisk-kulturelle baggrund og kristne traditioner, fyldt op med troende muslimer fra hele verden. Hvad enten de er syriske flygtninge eller somaliske flygtninge. Men den etniske tyske majoritetsbefolkning skal tilsyneladende bare holde kæft, og hver morgen stå op og gå på arbejde, så de kan indbetale skatter til blandt andet udbetaling af velfærdsydelser til millioner af muslimske borgere i Tyskland.

Men i stedet for at gå i argumentation med Pegida, vælger forbundskansler Angela Merkel at dæmonisere tusinder af ganske almindelige tyske borgere, der blot grundlæggende har den opfattelse, at Tyskland først og fremmest er tyskernes land. Ingen politikere har nogen sinde fået et folkeligt mandat til, at forvandle Tyskland til et multikulturelt samfund, hvor muslimer fra alverdens mislykkede stater bare kan etablere parallelsamfund med sharialovgivning, og slet ikke interessere sig for det tyske folk, det tyske demokrati og den tyske nation.

Demokratiet er i sandhed ved at dø i det store Tyskland.

Per Torbensen, Lars Nygaard, Kim Kristensen, Jens Haushøj, Ole Olsen, Kaj Spangenberg, Britt Kristensen, Jørn Boye, hugo Pieterse, Brian Rosberg, Kim Houmøller, Preben Haagensen, Torben Nielsen og gshsst suurwg4y4ys anbefalede denne kommentar

Nu har Tyskland konstant i 70 år fra officielt hold, oplyst den tyske befolkning om de historiske fejltagelser, der banede vejen for nazitidens rædsler og taget politiske forholdsregler, og så første gang magthaverne møder folket på folkets egne politiske præmisser, så springer disse magthavere op og råber: "Nazister" ...hvad hjertet er fuld af - eller hvordan?

Nic Pedersen, Per Torbensen, Kim Kristensen, Kaj Spangenberg, Britt Kristensen, hugo Pieterse, Preben Haagensen, Torben Nielsen og morten Hansen anbefalede denne kommentar

@Bill Atkins:
Mener du at det er tyskernes problem i 2015 ?
Hint:
Der foregår i hele Europa, og har været igang i 30 år.

Egon Maltzon, du kan have ret i at folk overalt protestere mod kapitalismens systemfejl. og at magteliten straks er ude med enten religiøse (vedr. det arabiske forår), eller som i Tyskland, nazistiske, prædikater. Men nu foregår demonstrationerne som sagt i Tyskland og der burde magthaverne have holdt sig i skindet og taget udgangspunkt i parolerne:»Fred med Rusland«, «Aldrig mere krig i Europa«, »Brug pengene på vores børn«, »Lügenpresse« og »Arbeit für alle« i stedet for at rette fokus på Pegida.

...det vil helt sikkert give bagslag folk er jo ikke uerfarne som i 30'erne. Som jeg siger især tyskerne ved - eller burde vide - hvordan det foregik.

Per Torbensen, Nic Pedersen, Benjamin Bach, Jens Thaarup Nyberg, morten Hansen, Lise Lotte Rahbek, Helle Nielsen, Thomas Faisst, Preben Haagensen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Politikerne er fanget i et morads af idealisme og interesser - på ene side en international følelse af at skulle opfylde retfærdighedsforestillinger til ugunst for deres egne vælgere, på den anden side bevidstheden om at måtte udnytte de selvsamme lande af hensyn til egen økonomi, altså landets.

Morten Rasmussen

Det må være svært, som politiker, at tale dunder og torden mod vælgernes frygt for islam nationalt; når man så samtidig skal forklare at det er rigtigt at bekæmpe Al-Queda, Taleban, ISIS med droner og 'smart'-bomber, med enorme tab af den muslimske civilbefolkning.

Muslimer er også mennesker - bortset fra dem vi har mishandlet i Guantanamo (?)

Tyskerne er måske ikke i front af disse krige, men jeg har ikke hørt dem fordømme USA for dronerne og waterboardingen. Det er åbenbart nemmere at sige 'fy' til befolkningen, med himmelvendte øjne.

Steffen Gliese, Thomas Faisst og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Ingen tvivl om, at Pegida er tænkt som en racistisk bevægelse helt fra starten. Det kan jo bl.a. direkte aflæses af dens navn; "PEGIDA".

Så er det korrekt, at den på sin korte levetid først har tiltrukket borgere, der er berørt af ofre for barske arbejdsmarkedsordninger samt fattige pensionister med eller uden pension.
- Under Gerhard Schröder opfandt man nogle arbejdsordninger, f.eks. Harz-4, for dem der var så lavt uddannede, at det var svært at finde reelle jobs. Disse ordninger er efterfølgende blevet udviklet til noget mere omfattende.
- I Tyskland indbetaler man til en socialforsikring, der dækker sygdom, arbejdsløshed og pension. Efter DDR indbetalte Vesttyskland 5 års pensionspræmie for, at alle DDR-borgere kunne være med. Efterfølgende fik en del af de tidligere DDR-borgere trukket en del af pengene ud til eget forbrug, men var derefter helt uden social forsikring.

Samtidig er protestbevægelses tilhængerskare blevet forandret i den sidste tid. De arbejdsløse og de fattige pensionister er delvis skubbet til side af mere hårde rasister og fascister, og nu forsøger protestpartiet, "Alternative für Deutschland", at fiske stemmer i Pegida.

Men også juristen, Albrecht von Lucke, der er central person i denne artikel, er kontroversiel. Han har bl.a. skrevet en bog med titlen; "Den truende nation".

Skal man forsøge at forstå, hvorfor bevægelsen opstår i netop Østtyskland, skal man nok se på det fakta, at medens Vesttyskerne kørte friløb for krigsskadeerstatning, blev de grundigt opdraget i at forstå deres skyld i uhyrlighederne i sidste krig. Til gengæld har DDR-borgerne virkelig måttet betale, hvilket 1953-opstanden er udtryk for, men ligesom Østrigerne kom de ikke igennem samme proces omkring deres skyld i II. verdenskrig.

Og denne manglende erkendelse af skyld har tidligere ført til bl.a. de tragiske begivenheder i Rostock-Lichtenhagen i 1991, Hoyerswerda i 1992, og bl.a. i Mecklenburg-Vorpommern var der 207 højre-ekstremist-motiverede handlinger af vold registreret i år 1992. Og flere af disse begivenheder endte med mord, og i flere tilfælde med alm. mennesker som jublende tilskuere.

Og for min part frygter jeg faktisk denne udvikling, og jeg har ingen problemer med at betragte de fleste af de nuværende tilhængere af Pegida som rasister og neofascister.

Mads Berg, Torben Kjeldsen, Jens Thaarup Nyberg, Christel Gruner-Olesen, Mark Helsing og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar

"If it walks like a duck and quacks like a duck - it's a duck!"

John Christensen

Nu og i årene frem vil mange grupper i mange lande gøre forsøget - at sværte den elite som har spændt os for en global kapitalisme, som ødelægger kloden og vores levevilkår - overalt!

Enig med Bill.
Hvilke paroler samler folk, og hvilke skiller - og hvem vinder initiativretten når dagen er omme? Det er ikke givet af den nuværende proces.
Et er givet: Eliten er på røven, og demokratiske ytringer vinder frem.

God dag der ude

Ligesom mange andre terrorister har pegida-fascisterne fundet svagheder i de vestlige demokratiers sikkerhedssystemer. Den fejl som man ofte kan finde er at man sympatiserer meget med mennesker som går på gaden i flok, både fordi man er bange for dem og fordi man forbinder dem med demokrati.

Dette hænger sammen med den grundlæggende korruption af demokratiet, hvor man tror at menneskers tanker i majoritet - uanset hvilke tanker det er - bør have magt og en ret at definere udviklingen af samfundet. I virkeligheden burde folkets magt være meget begrænset, ikke mindst fordi folket er en arbitrær idiot.

Diverse hooliganer prøver altid at definere sig selv som denne idiot. De bliver bl.a. ophidset af ansvarlige medier og mangel på triumfer for sit fælleskab. De vil at demokratiet som 'maskulin' valgkamp og slåskamp skal triumfere over det 'feminine', 'liberale' demokrati.

Eftersom vores grundsyn og samfund stadigvæk er rimelig fascistisk, har det ikke (bl.a. i Danmark) været mange problemer ved at også acceptere de mere yderliggående holdninger på højre- og venstrefløjene. Både Merkel og Thorning prøver dog i nogen grad at beskytte os fra de samfundsmæssige og økonomiske tab som en mere rendyrket populisme ville give. Mht. dette er det interessant - fra et akademisk perspektiv - at se hvor godt vores vigtigste institutioner er besykttet af immunsystemet.

@Peter Hansen,

"... retfærdighedsforestillinger til ugunst for deres egne vælgere"

Rettigheder og retfærdighed bliver tit ignoreret, men det betyder ikke at man skal give op, eller at det er korrekt at ignorere dem.

Man skal heller ikke udelukkende tænke på den kortsigtede profit i form af enten vælgere eller økonomien, og det er altid gunstigt (på en eller anden måde) at gøre det rigtige. Men jeg er enig i at populismen er et problem for mange af de bedre politikere.

Videnskaben (f.eks. den økonomiske) har fået alt for stor indflydelse i forhold til rettigheder og jura. Indvandring er f.eks. en ret for individet og en forpligtelse for staten - at indvandringen er vigtig for økonomien og for at forhindre en forkalkning af folket er enlig ikke relevant. Vi laver dog statistik over indvandring og prøver at måle gevinsten ved det, og politiet kommunikerer åbent om race og nationalitet og forbinder disse med kriminalitet. Man kunne lige så godt måle fællesskabets gevinst ved sorte eller jøder: der er ikke nogen forskel.

I øvrigt er dette en god grund til at være skeptisk overfor Bjarne Corydons resultatmålinger, selv om de mest virker at handle om arbejdsklima og legitime effektiviseringer...

Jørgen Mathiasen

Modstanderne af PEGIDA synspunkters i BRD er en overvældende gruppe af mennesker fra alle lag af samfundet. I går meldte de tyske fodboldverdensmestre sig sammen med tidligere kanslere Schmidt og Schröder, mens de tyske boulevardaviser - antagelig PEGIDAs værste modstander - havde interviews med tyrkere, som skulle svare på, om de føler sig truet.

Det eksistenstruede - og markedsradikale - FDP meldte sin afstandtagen fra det traditionelle Hellig Tre Konger-møde, og det euroskeptiske Alternative für Deutschland ligger nu som ventet i en magtkamp. Hos disse højrepopulister hører PEGIDA sikkert hjemme, men det har - heldigvis - ikke en kinamands chance i Forbundsrepublikken. AfD skal bl.a gennemtvinge en Grundlovsændring før deres målsætninger også er Forbundsrepublikkens målsætninger, og desuden ændre det organiserede tyske erhvervsliv begreb om verdens indretning.

Benjamin Bach og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
hugo Pieterse

@Torben Nielsen

Jeg er lidt nysgerrig efter at forstå hvordan du kan anbefale Ole Brockdorfs glimrende indlæg (00:02) mens du også anbefaler Gert Rommes forvirrede propagandaskrift (05:28), der som jeg læser det, siger omtrent det modsatte?

Kan du gøre mig klogere?

Toke Andersen

Protest og demonstration er selvfølgeligt legitimt og grundlæggende sundt.
Vores samfund er i hastig forandring og der er mange bekymrede mennesker derude. Men man skal passe på ikke at fodre den lille racistiske svinehund i os alle. Den tager let over og kvæler enhver medmenneskelighed og analytisk evne.

Personligt finder jeg frygten for Islam ubegrundet og forstår således ikke demonstranterne.
Det er vel nærmest kun de kristne og jøderne der er lige så forvirrede som muslimerne og det er altså svært at forestille sig en reel trussel fra en flok bagstræberiske bønder, der for størstedelens vedkommende hænger åndeligt og socialt fast i en middelalderlig verdensforståelse.

Hvis vi er bange for fødselstallet kan vi bare sikre at der bliver fyldt lidt fornuft på de små hjerner. Arabere og alle andre befolkningsgrupper har jo grundlæggende det samme fornuft-potentiale.
De skal bare have en venlig hånd ind i det 2100 århundrede, ligesom i øvrigt mange etniske danskere og tyskere.

Prøv at læse denne Artikel. http://www.nachdenkseiten.de/?p=24465
Så får man en god fornemmelse hvad der venter os.
Die fast unlösbare Aufgabe besteht darin, weder von der Macht der anderen, noch von der eigenen Ohnmacht sich dumm machen zu lassen.

Niels Engelsted

Når det store flertal bliver presset nok af herskende eliter, slår de tilbage. Som om vi var forsynet med en indre ventil, der klikker den ene eller den anden vej, sker det enten til venstre eller til højre. Og når der er klikket følger et stort standardiseret sæt af fuldstændigt forudsigelige holdninger og meninger. Det er set mange gange før.

Da venstreventilen ser ud til at være temmelig rusten, er det den velsmurte højreventil, der i dag dominerer Europa. Også det er set før, og fra de tidligere gange ved vi, at højrenationalismen ikke er en virkelig trussel mod den herskende elite. Man finder en forordning. Og så viser højrenationalismen sig hurtigt at være en virkelig trussel mod det store flertal. Men indtil da varmer man sig ved at tisse i bukserne.

Per Torbensen, Preben Haagensen, Torben Kjeldsen, Torben Selch, Torben Nielsen, Curt Sørensen, Henriette Bøhne, Christel Gruner-Olesen, Espen Bøgh, Lise Lotte Rahbek og Thomas Faisst anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Den samme historie i hele Europa, fra Ukraine over Grækenland, til lille bitte Danmark.

Med de stigmatiserede går det, som en selvopfyldende profeti, hvilket kommer bag på de ansvarlige.

”Som man sår, så høster man” eller ”Man høster, som man sår”

Kortfattet man sammenfatte, at problemerne er mange og løsningerne få, hvilket tydeligvis skyldes, den svage politiske ledelse, der er i lommen på de rige, der undertrykker de fattige, hvilket ender med krig.

Intet nyt under solen i Europa anno 2015.

Mads Berg, Kim Houmøller og Torben Selch anbefalede denne kommentar
Thomas Faisst

Mark Helsing
Jeg syne at du forenkler og forherliger problemstillingen, ved at gøre Politikere ( og andre magthavere) til de rationelle, og dem med overblik - og demonstranterne til idioterne ( og her i tolker jeg at du mener at de er irrationelle - styrede at impulser, og følelser, de ikke selv forstår).

Jeg synes, at du forherliger, af flere grunde, men mest fordi, du dermed siger, at politikere har reelle hensigter frem for politiske motiver.

Desuden køber jeg ikke præmissen om at de ved hvad der er bedst for befolkningen - ofte forsøger de jo bla. at styre videnskaben, eller skabe den selv ( fx. Bjørn Lomborg).

Modsat det du skriver, tror jeg, at man generelt set er nødt til at tage folks følelser alvorligt, uanset hvor irrationelle de end måtte virke - og det er ikke for at virke populistisk!

Jeg tror, at en vigtig årsag til, at vi har et så stærkt DF i dag, er at man fra politisk hold tilbage i 80-90´erne, lammetævede en gruppe som lå ned i forvejen.
Når de " lammetævede" så begyndte at slå hårdere nedad , mod muslimer - så sagde man " ja, se vi fik ret. De er idioter - det må være deres gener, eller måden deres mor og far gjorde det!".

Problemet er bare, som jeg ser det, at de "lammetævede" er magen til os selv, og hvis eliten ikke anerkender den præmisse - så går det nok " ad helvede til".

Man kunne vel godt stille spørgsmålet: Kender Merkel, ( dybest set ) Merkel.

Kaj Spangenberg

Hvorfor er der så mange i denne klumme, der gør det simple kompliceret? Lektien er da lige ud ad landevejen: PEGIDA er født af en frygt i brede dele af den tyske befolkning over en stigende forandring i samfundet på grund af den omfattende muslimske (og i visse fald: islamistiske) indvandring. Længere er den ikke.
At fable om "højrefløj" for ikke at tale om "nazisme" er jo kun udtryk for, at det etablerede Tyskland i den grad er vaccineret imod reel nazisme efter anden verdenskrig, at magthaverne og borgerskabet nu ser nazisme/fascisme/højrefløj i den mindste ytring, som vender sig imod - i dette tilfælde - den store indvandring af muslimer.
PEDIGA er givetvis en bevægelse af mennesker fra alle fløje i det poliske spektrum og uden for dette. Den er et udtryk for en magtesløshed over for magthavernes politik på et område, hvor menigmand mærker konsekvenserne, uden at magthaverne forstår alvoren.
Er det ikke meget parallelt med vore danske erfaringer? Uden danske politikeres ignoreren af problemerne på Københavns vestegn, i Århus, Odense og andre steder, hvor tilstedeværelsen af et stadig større antal asylansøgere, flygtninge og indvandrere (lær nu at skelne disse grupper fra hinanden!) provokerede den etnisk-danske befolkning, var Dansk Folkeparti aldrig kommet til verden.
Kloge politikere lægger øret til jorden og lytter efter, hvad der rører sig blandt almindelige mennesker. De er deres vælgere.
Men alt for mange politikere - især når de har nået toppen - indtager en vi-alene-vide-holdning. Det ser vi i disse dage i Tyskland. I Danmark er debatten heldigvis blevet betydelig mere nuanceret. Og skylder vi egentlig ikke Dansk Folkeparti tak for den udvikling?

Preben Haagensen, Per Torbensen, Marcin Nowakowski, Kim Øllgaard, Lars Nygaard, Philip B. Johnsen og Morten Pedersen anbefalede denne kommentar

13. PEGIDA ist FÜR die Erhaltung und den Schutz unserer christlich-jüdisch geprägten Abendlandkultur!

Historieløs løgn, pis og papir. Aftenlandet har siden begrebet blev indført i Luthers tid gjort sit absolut bedste for at adskille kristendommen fra jødedommen og det helt op til 1940erne. At det nu bliver smeltet sammen er rent og skært kun for at danne front imod den nye på scene, islam. (Som ikke er så ny endda siden der har været kulturelle og politiske udvekslinger med den siden Karl den Store.)

Mark Helsing, Benjamin Bach og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Men hvad forventer man? Man kan se det går værre og værre med integrationen, men man lader flere og flere komme ind. Et samfund skal gerne være ret homogent og hvis man endelig vil udfrodre den præmis så skal det gå væsentligt langsommere end det sker i disse år med befolkningsudskiftning.

Jeg har meget forståelse for at frustrationen vokser og vokser i takt med problemerne og det at politikerne intet gør. Og det går ud over alle - dem der kommer til men som ikke bliver en del af samfundet, dem som bliver underbudt eller udkonkurreret på arbejdsmarkedet for ufaglært arbejdskraft, og hele samfundet fordi den økonomiske byrde rammer alle.

Steffen Gliese

Problemet er, at det ikke er de få muslimer i Europa, der er skyld i forandringen, Kaj Spangenberg. De er et skalkeskjul

Er PEGIDA's krav rettet mod muslimerne i Tyskland, eller mod den fortsatte indvandring?

Kim Øllgaard

Imponerende hvor mange mennesker, der kan genkende nynazismen og fascismen hos de mennesker, der er uenige med, men ikke kan se fascismen, som gennemsyrer íslam.
Prøv at læse koranen og forhold jer til de mange uhyrligheder, som muslimer præsenteres for som sandheden, fra de er små.
Jeg gætter på, at om mindre end ti år vil mange af jer have erkendt, at I tog fejl, når I undervurderede islam.
Men man kan selvfølgelig bare fortsætte med at skyde skylden på kapitalismen.

Preben Haagensen, Jan Mogensen, Lars Nygaard, Morten Pedersen, Ole Olsen og Kaj Spangenberg anbefalede denne kommentar

Det har intet med venstre og højre at gøre. Ej heller med dagens småtskårne europæiske 'indenigspolitik' i al almindelighed.

Det drejer sig om to livsfilosofier der støder sammen, af nogen betegnet som 'clash of civilizations'.
Da det ikke lyder godt, og ingen i eliten (such as it is) kan anvise en løsning på det, skammer eliten istedet de protesterende mod tingenes udvikling ud, som i Sverige og nu også Tyskland, ved stigmatisering og mere eller mindre sjofel sprogbrug, da eliten ikke formår at argumentere fornuftigt for sit standpunkt. Det er selvsagt uholdbart på sigt, da det absolut intet løser, og tingene vedbliver at gå sin skæve gang. Det skal retfærdigvis siges at dette 'clash' har stået på i mere end tusind år, og er bølget frem og tilbage, uden at nogen har kunnet løse problemet. Forudsætningerne synes at mangle.

Preben Haagensen, Kaj Spangenberg og Morten Rasmussen anbefalede denne kommentar
Kaj Spangenberg

@Kim Øllgaard har en pointe, som mange kritikere af bevægelser a la PEGIDA overser.
@ Peter Hansen: Skalkeskjul? Muligvis for nogle, måske mange, som er ramt af arbejdsløshed, fobier af forskellig slags - men det er da ikke til at overse, at det er bekymringen over den stigende strøm af asylansøgere og manglende integration af en stor del indvandrere, som driver bevægelser som PEDIGA frem.
Man bør lytte og ikke dæmonisere de bekymrede. Gør man det, SÅ kommer stordjævlen, for så er der givet plads til ham.

Det grundlæggende problem er at vi (dvs. ikke befolkningen, men politikerne) uden folkelig debat og folkeafstemninger har tilsluttet os internationale traktater, der i realiteten ophæver nationalstaterne. De europæiske lande er ikke længere suveræne nationer, men er forvandlede til internationale retsområder, der står til rådighed for ikke-folkevalgte juristers forgodtbefindende.

Med en tilstrækkelig god (som regel indlært) historie kan millioner af mennesker rejse ind i europæiske lande og få tildelt opholdstilladelse og forsørgelse på linje med landets oprindelige beboere.

Politikerne og den del af befolkningen, der støtter denne selvmordspolitik, bærer en enorm skyld, og må påregne at blive ufatteligt upopulære.

Det Europæiske identitetsdilemma er efterhånden tydeligt i hele Europa, men politikerne er ikke modne nok til at erkende dette, eller vil erkende dette, men tager i stedet afstand fra virkeligheden ved en flugt ind i uvirkeligheden.

Den politiske identitet er også blev tydelig i meget af Europa igennem de seneste år, for på den ene side vil EU og NATO gerne deltage i krigskoalitioner rundt omkring i verden styret af Amerikas trang til krige overalt, men problemerne med disse krige er så også, at de samtidig skaber flygtninge fra både nær og fjern som ofre for krigene.

Den Europæiske identitet for udenrigspolitik og fred er efterhånden ensidigt lagt i hænderne på Amerika, hvis krigstrang overstiger al fornuftig politik i Europa, så det ser ud til vi stadig lever under Bush administrationens åg; "Enten er I med os eller også er I imod os", og dette sort hvide verdensbillede forsætter den Amerikanske udenrigs- og krigspolitik, som så involverer Europæiske regeringer, som så igen skaber mio. af flygtninge, der primært rammer Europa medens Amerika nærmest helt går fri.

Den Amerikanske politiske undergravelse der her foregår af Europæiske landes selvstændige politik giver foruden flygtninge også økonomiske problemer på to fronter, der skal købes nye våben som erstatning for de brugte(gerne i Amerika, så tjener man også lidt her), og resten af udgifterne til flygtninge får de Europæiske lande også, hvilket tærer på befolkningerne forståelse og identitetsfølelse i eget land.

Politikerne er fanget i en ondskabsfuld spiral af krig og flygtninge, som tilmed har skabt en identitetskrise mellem politikerne og deres borger/vælgere, og som når man ser på resultaterne fra de førte krige virker helt uforståeligt.

I Libyen skulle vi sikre civilbefolkningen, - nå ja, og gerne vælte diktatoren, som var en gammel Amerikansk drøm til tonerne af det politiske forår for demokrati, men som nu er et stort kaos i stedet med titusinder af flygtninge.

I Irak er situationen helt den samme, så der kan ikke tilføjes ret meget i den anledning, det skulle da lige være korruptionen.

I Afghanistan er det ikke meget bedre, og igen ser vi korruptionen som politikerne betalte med mia. af dollars til demokrati(eller køb af falsk loyalitet), medens soldaterne i marken blev slået ihjel eller lemlæstet for "demokratiet", af disse undergravende dollars i centralregeringen.

Regnskabet ser nu således ud efter disse Amerikanske krigseventyr; "ingen af målene er nået, mia. af dollars er spildt, intet demokrati der er holdbart, igen frihed og udbredelsen af lærdom er også en skrøne på linie med kvinders rettigheder"!

Til gengæld har vi fået flygtninge i massevis, og igen ser vi opblomstringen af terrorister eller islamister, der hader vesten for et godt ord.

Vi mangler kort og godt nogen med politiske "nosser" der kan sige fra overfor Amerikas umættelige trang til krige og tortur enten "hjemme(Guantánamo) eller overført til lande hvor andre kan gives ansvaret herfor, så man står med rene hænder bagefter!

Kom nu ud af den identitetsforvirring i Europa, og vær i stedet med til at skabe fred så vi forhåbentlig får færre terrorister, islamister osv. der ikke hader os så meget, og samtidig giver færre flygtningestrømme i Europa.

Steffen Gliese, Nic Pedersen, Torben Nielsen, Per Torbensen, Philip B. Johnsen og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar

Hov, jeg var lige lidt for hurtig med "send kommentar knappen" så tillad mig lige en ekstra bemærkning, i forbindelse med regnskabet for vores krigsindsats.

Vores "bedste" resultat er; "vi har ødelagt, ødelagt og atter ødelagt omkring os i vores krigsiver for den Amerikanske krigsidentitets opfyldelse, - men fred derimod har vi ikke skabt!

Philip B. Johnsen

Politikkere uden format, det er det virkelige problem, hele folketinget, på nær nogle få, der graver grøfterne dybere, hver dag og de fattige betaler altid prisen til sidst.

Hvis der var arbejde til alle danskere, var der ingen eller meget mindre, stigmatisering af minoriteter.

Virkeligheden.
Mennesker er resurser, forskellighed blandt mennesker, er en vigtig faktor for samfundet evne til udvikling, som i enhver innovationsproces, nydanskere er en resurse, at det også er forbundet med udfordringer, er en selvfølgelighed, men flygtninge vil gerne være en del af samfundet, det er en 'politisk ekstremistisk' skabt myte, at flygtninge vil være isoleret og udenfor samfundet.

Steffen Gliese

Når det kommer til stykket er det jo kapitalismen og dens indbyggede dovenskab, der er skyld i konflikterne!
Hvis man havde set bort fra Mellemøstens olie, som man burde, og i stedet udviklet og implementeret den vedvarende energi, som vi tydeligvis kommer til at implementere nu, hvor skaden forlængst er sket, havde det hele set væsentligt anderledes ud.

Philip B. Johnsen

I Tyskland er de nået meget længere med løndomping, men udviklingen er den samme i hele EU, fattigdom føre til ekstremisme, når der er nogle få, der beriger sig på bekostning af de mange.

Steffen Gliese

I øvrigt ved jeg ikke, hvordan nogen kan hævde, at det ser værre ud med integrationen, for det gør det da bestemt ikke.

Toke Andersen

Nationalstaten er et ubrugeligt levn fra fortiden, lige som i øvrigt religion.
Ingen menneskelig refleksion med udgangspunkt heri vil opnå andet end bekræftelse af allerede etablerede idiosynkrasier.

Nationalstatens berettigelse er beskyttelsen af de såkaldte småkårsfolk ...

Anders Kristensen, Preben Haagensen, Nic Pedersen, Kim Houmøller, Niels Engelsted, Christian Harder, Jens Thaarup Nyberg og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Nationalstaten er vel ikke hverken fra eller til problemet, med økonomisk ulighed og sociale spændinger deraf, hvis det politiske mål er øget ulighed.

@Philip B. Johnsen, Peter Hansen m.fl
Ja, den er god med jer. De 2 muslimske terrorister, der netop har skudt 12 personer i Paris gør det sikkert pga. fattigdom; de vil også helt sikkert gerne være en del af det vestlige samfund.
Er der ikke grænser for, hvor dum man kan være ?

Philip B. Johnsen

Lars Nygaard ekstremisme der føre til vold, er udsprunget af radikalisering, der har haft grobund, helt til egen selvudslettelse.

Det er da håbløshed, der skriger på opmærksomhed.

Men jeg forstå godt din vrede.

Torben Nielsen

@hugo Pieterse.
Tja vi kvinder indeholder mange modsigelser. Det er dog heldigt, at jeg vendte tilbage til tråden, og læste dit spørgsmål.

Jeg er ikke nødvendigvis enig i en kommentar, som jeg anbefaler. Måske blot fordi den indeholder et fragment, der bidrager til det billede, som jeg forsøger at samle. Kommentarspalterne anser jeg som kilde til viden, jeg ikke selv har, og som er baggrund for bedre forståelse af de forhold, artiklen afspejler.

De to kommentarer er begge let forvrøvlede/uklare, og Brockdorfs er altså ikke i mine øjne noget særligt. Men sammenhængen er i mine øjne, at Angela Merkel er vokset ud af det DDR som Gert Romme lidt rodet beskriver. Heri ligger forståelsen for Merkels tonedøvhed, arrogance og mangel på troværdighed.
En kommentar et sted, nævnte hendes fortid i FDJ. I den sammenhæng kunne det være rart, at få beskrevet de psykologiske mekanismer der virker når en person, der svømmer ovenpå i ét system, skifter til at flyde øverst i et diametralt modsat system. Ikke kun hos Merkel, men også andre tidligere østtopfolk.
Måske Niels Engelsted har et svar? Måske løber han sin vej fra den slags spørgsmål :o)

Den røde tråd i mine anbefalinger er DDR før og efter murens fald!

@Thomas Faisst,

Politikerne bliver bl.a. konfronteret med økonomiske realiteter og internationale regler, og de plejer at være relativt gode til deres arbejde. De dedikerer tit mange år af deres liv på at regere og samarbejde med andre for at finde relativt acceptable løsninger for folket. Hvis politikerne altid bare ville gøre som vælgere og demonstranter siger, ville de ikke have nogen egne meninger, og man ville ikke kunne tage dem alvorligt.

Generelt har de altså mere praktisk erfaring og viden end vælgeren, der typisk beskæftiger sig med noget helt andet, men alligevel tror at han/hun er parat til at tage komplicerede beslutninger efter at have læst en eller anden nyhed om muslimer eller lignende i medierne. Vælgerne plejer at brokke sig, mens regeringen prøver at tage mere ansvar...

Men jeg er enig i at politikerne i mange tilfælde ændrer sine meninger pga. meningsmålinger. De kan f.eks. komme til at love ting der både er urealistiske og ulovlige. Der findes andre 'eliter' der i visse tilfælde kan føre legitim kontrol af politikerne: jurister, dommere, bureaukrater, lobbyister, akademikere, journalister og andre som burde vide et eller andet specielt vedr. samfundets funktioner.

En frustreret vælger bliver nødt til at forstå at diskrimination, protektionisme, lukkede grænser og andre fascistiske levn er ved at blive afviklet: det er et langsigtet projekt, og vælgeren kan ikke få lov til at ændre på dette. Så i enhvert ordentligt, demokratisk samfund burde et krav om fascisme blive mødt med et klokkeklart, ærligt "adgang nægtet - vælg en anden mulighed", eller "systemfiler låst - log ind som administrator". Ansvarlige eliter vil med rette se ned på vælgere som kræver den type adgang, ligesom de ville se ned på en flok mennesker der vil lynche nogen, så vælgeren bliver nødt til at finde på noget andet.

Eliterne har dog bl.a. ikke været gode nok til at skabe frihed fra slaveri, hjemløshed og sult - problemet er bare at manglen på frihed er indbygget i vores velfærdssamfund, dvs. der findes ingen borgerløn eller noget tilsvarende. Derfor bliver de "lammetævede" måske ved med at sparke løs på andre, men der vil altid findes nogen der vil tage fra andre og give til sig selv, mennesker der bare ikke gider konkurrenter, muslimer eller anderledes mennesker i det hele taget. Disse mennesker, der desværre ikke anerkender den individuelle frihed, findes selvfølgelig også blandt eliterne.

Steffen Gliese

Lars Nygaard, skal jeg forudsige, hvad de to personer - hvis de er muslimer - har som baggrund? De er født i Frankrig - de kan endog være hvide konvertitter - har klaret sig relativt godt i skolen, men ikke nødvendigvis prangende. De har taget en uddannelse, de har sikkert for en tid klaret sig relativt godt, i hvert fald godt nok til at være tilfredse (der er en variation, jeg skal omtale til sidst), men så er det gået galt med karrieren/familielivet eller de har oplevet uretfærdig behandling af en nærtstående. Efter i nogen tid ikke at have oplevet at kunne komme væk fra denne situation - som formodentlig er så simpel som at blive forbigået karrieremæssigt - kommer den tanke for, at der sker en uretfærdig forskelsbehandling her, og så er der ikke så langt til at lade sig hverve til at skyde folk ned eller flyve fly ind i højhuse, myrde præsidenter eller lignende. Men vær sikker på, at der bag aktioner som denne med det øjensynlige motiv, ligger, hvad vi kan kalde "panden-imod-en-mur"-syndromet.
Omvendt med det planlagte fascistiske angreb, der altid vil være et angreb fra ledende kredse, der oplever, at de 1) kan komme til at tage magten, eller 2) at de kan forsvare deres magt ved at destabilisere samfundet; og dette er altid et angreb fra oven, ofte med tilknytning til efterretningstjenester.

I bund og grund har vi kunne se det her længe undervejs - problemet er ikke religiøst - men ren og skær økonomisk afmagt.
10% af de tyske ansatte lever under fattigdoms grænsen, selv om de har fuldtidsjob.

Hvor mange af disse personer med en formidabel løn og et godt job i Dubai - ville rende på gaden og demonstrere mod Islam?

Krybben er tom - de Europæiske ledere har valgt at holde toppen skadesfri, og tørre stramningerne af på den laveste bemidlede del af befolkningen.
Så får man det her.

Oveni hatten - har de samme politikere så valgt at gå dybt ind i problematikkerne i Mellemøsten siden krigen i Iraq - og spredt den muslimske befolkning, incl. de radikale for alle vinde.

Det er Europas elitære politikere der sammen med deres mentorer - det økonomiske "Grå kabinet" - hvem det så reelt er, der er den dybere årsag.

Historien er ved at gentage sig selv.

Per Torbensen, Mads Berg, Steffen Gliese og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar

Desuden er det jo også tydeligt - at disse demonstrationer samt terror aktionen i Frankrig - er bombastisk nyhedsstof i MSM, incl. denne.

Men hvad med demonstrationerne i mod regeringen i Grækenland. Demonstrationerne imod nedskæringer i Rom og resten af Italien. Hvad med general strejken i Spanien. Hvadm med demonstrationerne i Catalonien. 3 kæmpe store demonstrationer i Belgien, hvor af den ene lukkede al trafik i Bruxelles.

Hvad med Spanien der har indført Gag-loven imod befolkningens demokratiske ret til at demonstrere.

Hvad med Boris i London - der har sat rækværk rundt om pladsen ved parlamentet i Westminster - Pladsen som er SYMBOLET på verdens ældste nulevende demokrati's ret til at kunne ytre sig imod magthaverne og magtmisbrug.

Hvor er disse demonstrationer vist i MSM?- Hvor?

Så er det PUTIN der er djævlen, så lykkes det ikke. Så er det NordKorea der er skyld i alle ulykker - det lykkes måske heller ikke. Så er det nu Islamismen der skal tæskes løs på.

REN TYNDSKID siger jeg bare - GLADELIGT vidrebragt i manipuleret form af Ritzau & Co. vidre til de Medie-støttede aviser og TV - og direkte ud til de hungrende frustrerede borgere - der JAGTER falske syndebukke pga. manglende objektive beskrivelser fra den 4. Statsmagt.

Philip B. Johnsen

Tankerne og støtten går naturligvis, til de pårørende til ofrene for denne modbydelige udåd i Paris, men husk nu alligevel på, at stille spørgsmålet, hvad kan politikkere gøre for, at det ikke sker igen.

Der råbes nu, højt op om ytringfriheden, samt dennes ukrænkelighed og det er også fint, men ikke hele historien, for ytringsfriheden er ikke en fundamentalisme lov nedskrevet af Gud, nej ytringfriheden et fantastisk demokratisk redskab til, at 'alle' kan blive hørt, det er et retsstatsprincip, der gælder for alle, ytringsfriheden er ikke til slå med, tværtimod er ytringsfriheden, noget man giver til mennesker, med tillid til, at det værdsættes, hvor dyrbar den er.

Mads Berg, Steffen Gliese og Torben Selch anbefalede denne kommentar

Europa har i disse sekunder/minutter kunne konstatere at EU-ropa som helhed for FØRSTE gang har - samlet set Deflation, forbrugspriserne fald. - Første gang siden 2009 umiddelbart efter det 2. udslag på det økonomiske jordskælvss barometer i 2008.

Deflation i hele Europa samlet set - er med udgangspunkt i hele Draghis eksistensberettigelse - en katastrofe. Men - nyheden har ingen interesse for børserne i Europa.. de kører gladeligt videre idag med plusser. Det glade vanvid - da de jo nok stille og roligt venter på at Draghi snart skyder penge kanonen af igen.

Dog kunne der være en lille sten i skoen - den tyske over-domstol har fundet det betænkeligt henimod lovligheden - at ECB bank overhovedet må støtte-opkøbe nationale junk-obligationer, og har sendt sagen til EU domstolen. Sker dette falder korthuset.

Per Torbensen, Nic Pedersen, Steffen Gliese, Stig Bøg og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

@Bill Atkins
"Er PEGIDA's krav rettet mod muslimerne i Tyskland, eller mod den fortsatte indvandring?"

Foruden Benjamin Bach, 06. januar, 2015 - 23:53, anfører artiklen

»Vi vil have ytringsfrihed. Det er en generel samfundsudvikling, som bekymrer mig. Politisk korrekthed, gender mainstreaming, feminisme. Og islamisme. Vi er trætte af, at vi ikke bliver taget alvorligt.«

Så, mon ikke de er imod indrejse og integration af muslimske diktatorer, medmindre det sker ifølge en asyllovgivning skåret efter Schweizisk, Canadisk mfl. forbillede.

jan henrik wegener

For 2015:
Optimistisk kan det blive året hvor alliancer mellem "progressive" og islamister bliver helt marginaliseret!

HaHa
Jeg vidste det...
Fra børsen idag 18:04:
http://investor.borsen.dk/artikel/1/297139/aktier_deflation_sendte_europ...

Finans-junkierne slæber sig hen til ECB tårnet.. for at få deres gratis skud ...

Sider