Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark i krig - Dag 139

Udland
18. februar 2015

Værnsfælles Forsvarskommando (VFK) oplyste i går, at danske F-16-fly siden seneste ugentlige opdatering tirsdag den 10. februar har fløjet 11 missioner og anvendt 11 bomber i den amerikanskledede væbnede aktion mod Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

Missionerne, som de danske fly har deltaget i, har været offensive, og flyene har i den forløbne periode deltaget i missioner omkring Ninawa og Al-Anbar. Målene for bomberne har været fjendtlige styrker, bygninger og køretøjer. De danske fly har siden første mission den 16. oktober i alt fløjet 197 missioner og anvendt 144 bomber.

Dermed har koalitionen siden den 8. august udført i alt 2.454 luftangreb, heraf 1.370 i Irak og 1.084 i Syrien.

Se flere oplysninger om koalitionens angreb på temasiden www.information.dk/danmarkikrig.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her