Læsetid: 3 min.

Kunstige gletsjere skal modvirke tørke

Ingeniører er ved at bygge gigantiske pyramider af is i de tørkeramte indiske Himalaya-bjerge for at se, om smeltevandet kan løse regionens problem med vandmangel i såsæsonen
27. februar 2015

Landsbyboere i bjergørkenen Ladakh i de indiske stater Jammu og Kashmir plejede om sommeren at kunne høste overdådige mængder byg, hvede, frugt og grøntsager. Men i årevis er kilderne tørret ud om foråret, når landmændene har brug for vand til såningen. De har mere end nok vand resten af året, når der ikke er brug for det – f.eks. om vinteren, hvor folk i området lader vandhanerne løbe for at undgå frostsprængninger i rørene. Landsbyboere giver klimaforandringerne skylden for, at gletsjerne skrumper, og isen smelter hurtigere end tidligere. For at løse problemet med vandmangel er maskiningeniøren Sonam Wangchuk og et hold af frivillige ved at opbygge en gigantisk lodret isblok i Phyang, 15 kilometer fra hovedstaden i Ladakh, Leh. Når foråret kommer, og den kunstige gletsjer smelter, vil landmændene have strømmende vandløb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu