Læsetid: 8 min.

Legetøj, der kalder på kærlighed

Den nye Hello Barbie er eksempel på, at hi-tech-legetøj i stigende grad målrettes det enkelte barn ved at opsamle specifik viden om barnet og derigennem vække stærkere følelsesmæssig appel. Ekspert mener, at for meget legetøj forbereder børn til at stå på fabrikken, ikke til at lede eller opfinde fabrikken
Den nye Hello Barbie er hi-tech. Hun kan genkende stemmer, give personlige svar og konstant opdatere sig i onlineskyen, så hun tilpasser sig sin ejers interesser.

Mark Lennihan

20. februar 2015

»Barbie, hvad jeg skal være, når jeg bliver voksen?« spørger en kvinde, som ligner en menneskeudgave af den dukke, hun står med i sin hånd. Både Barbie og kvinden har blond hår, en kort jakke, stramme jeans og en hvid T-shirt med teksten ’HELLO. HELLO. HELLO’. For første gang i Barbies historie kan dukken give et personligt svar: »Tja, du har fortalt, at du godt kan lide at være på en scene, så hvad med at blive danser? Eller politiker? Eller måske en dansende politiker? Jeg plejer jo at sige: Alting er muligt!« siger den interaktive Barbie til kvinden, der er ansat af legetøjsvirksomheden Mattel for at vise en ny prototype af fremtidens Barbie på legetøjsmessen Toy Fair i New York.

I 2015 skal Barbie opdateres, så hun er i sync med det, piger ifølge Mattels forskning vil have, og som teknologien nu kan give dem: en Barbie, der kan tale ’rigtigt’ med den enkelte pige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Lige da jeg så t-shirten tænkte jeg at der står "Helle" og da jeg så fik læst lidt af teksten, tænke jeg at det måske ikke var så langt ude alligevel:

»Tja, du har fortalt, at du godt kan lide at være på en scene, så hvad med at blive danser? Eller politiker? Eller måske en dansende politiker?

Så hvem ved, måske er det ikke for sent. Når Mette Frederiksen og Anne Mette Rasmussen kan, kan Helle vel også - være med i Vild med Dans?

Lise Lotte Rahbek

Men forældre – rig som fattig – tilbringer i dag ikke nok tid med deres børn. Og når de er sammen med børnene, tager de dem til undervisning og konkurrencer, så børnene kan bruge præstationerne til at sige, de er dygtige. Vi må lære os selv og børnene, at ’jeg er noget værd, fordi jeg er til’,« siger Dee Wallace,

Så... mens forældrene fremstiller dukker på fabrikkerne, så har de ikke tid til at være sammen med deres børn, så forældrene forærer børnene de dukker, som de bruger tid på at fremstille istedet for at være sammen med børnene,
og så kan dukken lære barnet om selvværd og socialitet???

wow. Hun er vist ikke den hurtigste knallert på molen, den Dee.

Henrik H. Hansen, Rasmus Kongshøj, Karsten Aaen, Rune Lund, Morten Lind og Anne Schøtt anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Lise Lotte Rabæk, du nagler den næsten. Men fabrikken ligger i Kina og forældrene herhjemme har masser af tid til at være sammen med deres børn. Problemet er at ingen af dem kan holde hinanden ud, alt for længe ad gangen. For de fleste fædre ligner ikke Thomas Blackman og de fleste mødre synger ikke lige så godt som Medina. Så derfor går forældrene på arbejde, mens børnene er i institution og de har alle sammen noget at snakke om, når de kommer hjem og skal lege med Barbie. På den måde har vi den bedste af alle verdener. Der er bare så mange andre steder i verdenen, at de ikke har det lige så godt. Men det skal vi nok hjælpe dem med. Eller som hedder på børnesprog: det skal Kent nok hjælpe dem med. Barbie går jo mest op i tøj og den slags - og slankekure.

Jørgen Christian Wind Nielsen

Rigtig godt bliver det, når dukkerne, ligesom Nissen Fra Nürnberg, kan svare på det sprog, de bliver spurgt på. Så slipper vi for den meget tidlige sproglige kulturimperialisme.