Læsetid: 10 min.

Gentrificeringen af ’Skid Row’ bestemmer Los Angeles’ fremtid

Bykernen i den sydcaliforniske storby, der er hjemsted for tusinder af hjemløse, er under forvandling efter årtiers forarmelse, men hvad siger de lokale beboere til hipstertilflytternes nye bydynamik?
Skid Row i Los Angeles’ centrum huser tusindvis af hjemløse, som blandt andet sover i telte eller under papkasser på kvarterets fortove. I februar blev en hjemløs mand skudt af politiet, hvilket har vakt stor vrede og været anledning til demonstrationer over, hvordan gadens udsatte eksistenser behandles. På billedet ses et mindesmærke for den dræbte.

Richard Vogel

10. marts 2015

I centrum af en af ​​verdens mest berømte byer findes en koncentration af desperat fattigdom, der savner modstykke i den højt udviklede verden. Los Angeles’ Skid Row – en fælles betegnelse for de slumkvarterer, som engang var almindelige i alle amerikanske storbyer – eksisterer fortsat som eneste byzone af sin art.

Skid Rows fortsatte eksistens er vidnesbyrd om en grundlæggende byplanlægningsfadæse begået i den sydcaliforniske storbys nylige fortid. Striden om, hvad der nu skal ske med området, udstiller omfanget af L.A.’s udfordringer under byens igangværende omlægning til mere traditionel by. At kalde Skid Row for en af ​​de vigtigste slagmarker om fremtidens Los Angeles er ikke en overdrivelse.

Kvarteret gik fra metaforisk til bogstavelig slagmark, da en 45-årig lokal beboer i sidste måned, på en af byens sjældne regnvejrsdage, blev dræbt under et skænderi med betjente fra det lokale politi, LAPD. Manden var kendt blandt de lokale under tilnavnet Cameroun, og han blev skudt af flere betjente – angiveligt efter at have forsøgt at få fat på en af politifolkenes skydevåben.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Taitto
Peter Taitto anbefalede denne artikel

Kommentarer