Læsetid: 3 min.

Fadermord for åbent tæppe i Le Pen-klanen

Efter en række kontroversielle udsagn fra Front Nationals grundlægger Jean-Marie Le Pen ser datteren, partilederen Marine Le Pen, sig nødsaget til at gribe ind over for patriarken i kampen om partiets fremtidige linje
10. april 2015

Er det fadermord,« spørger en tv-journalist Jean-Marie Le Pen på vej til møde med datteren Marine Le Pen om den krise, der den forløbne uge er opstået i det højreekstremistiske franske parti Front National.

Situationens mytologiske status går ikke de franske journalisters næser forbi.

»Det er måske så meget sagt,« svarer Front Nationals grundlægger med sædvanlig kvik punchline. »I al fald bevæger kadaveret sig stadig.«

Men stemmen ryster.

Front National er i disse dage gerådet i en krise, som adskillige politiske kommentatorer kalder historisk. I sidste uge udtalte den nu 86-årige Jean-Marie Le Pen sig så provokerende og kontroversielt til det højreekstremistiske tidsskrift Rivarol, at det er kommet til et åbent opgør med datteren, den nuværende partileder Marine Le Pen.

Tidsskriftet Rivarol er opkaldt efter en af Den Franske Revolutions argeste modstandere og har ofte fungeret som Le Pens talerør. Det synes da også netop at være Front Nationals position i det republikanske landskab, den seneste kamp på liv og død nu står om i et parti, hvor magt nærmest går i arv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu