Læsetid: 3 min.

Labours krise er socialdemokratismens krise

Det britiske Labour-parti er ikke det eneste europæiske socialdemokratiske parti i krise. Venstrefløjen er et skridt bagefter og har ladet andre definere debatten, siger iagttagere
17. juni 2015

Var Ed Milibands Labour for venstreorienteret? Eller var problemet snarere, at partiet accepterede det konservative økonomiske narrativ om nødvendigheden af nedskæringer?

På dagen, hvor partiet sparker gang i en knap tre måneder lang valgkamp om formandsposten, er dét de to dominerende forklaringer på partiets valgnederlag.

Ingen – inklusive de fire formandskandidater – har sat Labours krise ind i en større europæisk sammenhæng. I stedet konkurrerer de – ifølge Guardian-analytiker John Harris – på de små forskelle.

»Ingen højtstående Labour-personlighed har indtil videre nævnt den fortsatte krise i europæisk socialdemokratisme, konkretiseret af François Hollandes betændte magteksperiment, de store problemer for centrum-venstre i Skandinavien og det tyske SPD’s sørgelige tilstand,« skriver han i en klumme.

Netop dette perspektiv kan der være god grund til at kigge nærmere på, siger Patrick Diamond, næstformand for tænketanken Policy Network.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu