Læsetid: 1 min.

Trump vil ikke undskylde for udtalelser

21. juli 2015

Den 69-årige stenrige forretningsmand Donald Trump, der er republikansk præsidentkandidat, nægter at undskylde for udsagn om, at senator John McCain aldrig har været en krigshelt. Trump sagde på et valgmøde i Iowa i lørdags, at hans partifælle McCain, som blev skudt ned under Vietnamkrigen og sad fem år i vietnamesisk fængsel, ikke er en krigshelt og kun har fået sin hædersbetegnelse, fordi han blev taget til fange.

Udtalelsen har vakt voldsom harme blandt andre republikanske præsidentkandidater, men Trump nægtede i går blankt at undskylde. Både den tidligere Texas-guvernør Rick Perry og senator Marco Rubio har sagt, at Trumps udtalelser gør ham uegnet til at være præsident.

I weekenden besluttede det amerikanske medie Huffington Post, at det ikke længere vil dække Trumps kandidatur i den politiske sektion, men snarere bringe al omtale af Trump i underholdningssektionen.

Både USA Today og Fox News har de seneste dage offentliggjort målinger, der giver den bombastiske ejendomsmilliardær fra New York en støtte på 17-18 procent. Det er et godt stykke foran nummer to, Jeb Bush, der står til 14 procent. De øvrige kandidater ligger under 10 procent.

Ritzau/Reuters

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu