Læsetid: 2 min.

Libanons regering drukner i skrald

Både fysisk og metaforisk affald hober sig op i Libanon, hvor en dysfunktionel regering med et usikkert mandat er kommet under heftig kritik for sin håndtering af skraldeproblemet
En klunser går rundt og roder i et bjerg af skrald ved floden i Beiruts centrum. Skraldet har hobet sig op i ugevis, samtidig med at libanesere de seneste to dage har samlet sig i protest for at kræve den uduelige regerings afgang under sloganet ’I stinker’. En ny protest vil finde sted i dag i Beirut.

Mohamed Azakir

29. august 2015

Det er ikke nemt at regere Libanon. Det er et uafviseligt faktum. Et lille land fyldt med usandsynlig mange militser, op mod halvanden million syriske flygtninge og med verdens mest blodige 15 år lange borgerkrig krøllet rundt om sig som en sulten drage, hyppige eksplosioner af spændinger og et af verdens mest komplicerede politiske systemer beregnet på at holde en række forskellige grupper fra at slå hinanden ihjel.

Et andet ubestrideligt faktum er, at Libanons regeringer selv i dét perspektiv har været ganske dårlige til at udføre deres opgaver.

Det har endnu en gang vist sig i de forløbne uger, hvor den siddende regering, der sidder på et slags nødmandat, efter at parlamentet flere gange har forlænget sit eget mandat og udskudt et valg til 2017, endnu en gang har jokket i spinaten.

Det har den gjort med sin håndtering af en tilsyneladende ufarlig protest mod det skraldeproblem, der er vokset eksplosivt i Beirut i de seneste måneder og har efterladt gaderne kuperet med bjerge af skrald.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer