Læsetid: 7 min.

Der står blæst om Kenyas grønne vækst

Afrikas største vindmøllepark, leveret af Vestas, skal være flagskib i Kenyas omstilling til klimavenlig energi, samtidig med at landets økonomi buldrer. Projektet berømmes fra mange sider – undtagen blandt de lokale hyrdefolk på vis jord 365 møller skal rejses
Hyrdefolket ved Lake Turkana har vandret i området med deres dyr i umindelige tider. Nu frygter de, hvad en stor vindmøllepark bestyret af udenlandske investorer vil betyde for deres livsform. Via en retssag vil de have kontrollen med området tilbage.

Jakob Dall

5. august 2015

Kan et afrikansk udviklingsland præstere ’grøn vækst’? Kan man på én gang løfte økonomien og levestandarden via høje vækstrater og samtidig stille om til en grøn og bæredygtig energisektor som motor for væksten?

Kenya, en af de største økonomier i Afrika syd for Sahara, vil gerne levere svaret. Et svar, som foreløbig synes at lyde: Måske, men ikke uden konflikt.

Nationen præsterede sidste år en BNP-vækst på 5,4 pct. og kan ifølge Verdensbanken vente en vækst i år på seks pct. og endnu mere næste år. Den kenyanske regering selv har i sin langtidsstrategi, Vision 2030, en vækstambition på hele 10 pct. om året fra 2017.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Hyrdefolket skal selvfølgelig have deres rettigheder respekteret. I FN-regi findes adskillige projekter, der tilgodeser oprindelige folks rettigheder, men måske er vindmølleparker ikke den største trussel, da dyrene kan gå frit under møllerne.