Læsetid: 3 min.

Trump sætter trumf på

Der er stor spænding om de republikanske præsidentkandidaters første tv-debat i USA i aften, hvor den iltre og uforudsigelige byggematador formentlig vil optræde som en hund i et spil kegler
Donald Trump skal i aften mødes med ni andre republikanske kandidater i en to timer lang tv-debat.

Cheryl Evans

6. august 2015

Det er den arketypiske amerikanske historie om ridderen på den hvide hest, der byder sig til som frelser i et Washington domineret af kyniske og korrupte politikere.

I valgkampen 2015/2016 er det blevet den begavede byggematador, tv-realitystjerne og selviscenesætter Donald Trumps tur. Men Trump er ikke den første. Til forgængerne hører den hovedrige Ross Perot, indehaver af en informationsteknologikoncern i Texas og præsidentkandidat i 1992.

»Perot var forretningsmanden, der kunne få regeringsmaskineriet til at fungere – den praktiske gris. Sådan præsenterer Trump sig også. Forskellen er, at Perot dukkede op i tv-reklamer med praktiske ideer. Det venter vi stadig på, at Trump gør,« siger Todd Domke, konsulent for republikanske politikere og politisk kommentator.

Ross Perot valgte at stille op på en partiuafhængig liste, og fordi han med sine ideer først og fremmest tiltrak partiløse og republikanske vælgere, berøvede han den siddende republikanske præsident, George H.W. Bush, en reel chance for at blive genvalgt. Sejrherren blev demokraten Bill Clinton.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer