Læsetid: 8 min.

Uønskede flygtninge ved Rivieraen

Siden begyndelsen af juni har en flok flygtninge slået lejr ved grænsen mellem Italien og Frankrig. De er blevet fanget i striden mellem EU-landene om, hvem der skal bære hovedansvaret for den store flygtningetilstrømning
En flok flygtninge har slået lejr på stenblokkene foran havet få meter fra grænsen mellem Italien og Frankrig. De truer med at hoppe i vandet, hvis det italienske politi forsøger at fjerne dem.

En flok flygtninge har slået lejr på stenblokkene foran havet få meter fra grænsen mellem Italien og Frankrig. De truer med at hoppe i vandet, hvis det italienske politi forsøger at fjerne dem.

Sofie Amalie Klougart

3. august 2015

Man skal blot løfte foden fra speederen og lade bilens fart falde lidt inden det sidste sving, så kan man glide ubesværet over grænsen mellem Italien og Frankrig uden at skulle træde på bremsen.

Som følge af Schengen-samarbejdet er den italienske og den franske riviera, Riviera dei Fiori og Côte d’Azur i dag en fuldt integreret grænseregion, hvor personer og varer cirkulerer frit. Franskmændene spiser, drikker og går på indkøb på den italienske side af grænsen, mens italienerne især tager den modsatte vej for at arbejde.

Men en af grænseovergangene mellem byerne Ventimiglia og Menton, helt nede ved Middelhavets bred, har denne sommer været scene for en generalprøve på ophævelsen af den fri cirkulation i EU. Frankrig har i snart to måneder bevogtet grænsen grundigt for at forhindre, at potentielle asylansøgere, som skulle have været registreret i Italien, rejser ind i landet. Samtidig har en flok flygtninge slået lejr på stenblokkene foran havet få meter fra grænsen og truer med at hoppe i vandet, hvis det italienske politi forsøger at fjerne dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

En ting er sikkert, bevogtningen af de befærdede grænseovergange ved Rivieraen og et EU's slogan »Ikke tale om Europa bliver ikke jeres hjem«, løser ingen af de underliggende årsager, der bringer flygtninge til EU, det er i bedste fald en udskydelse af problemerne en ligegyldigt EU overspringshandling, imens befolkningerne i EU venter på, EU tager sig sammen til at forstå problemet og løse udfordringerne.

Hans K Hansen

Over tid findes der ingen løsninger med overensstemmelse med de påståede universelle menneskerettigheder. Der findes kun pragmatiske under forudsætning af mulig økonomi i henhold til integration.

De vil, enten før eller senere, medføre at man tilbagesender flygtningene efter Australsk model. Alternativet er en ny europæisk underklasse, med hvad medfølger af terror, allerede velkendt fra socialismen og nazismen. Der er med andre ord ingen alternativer over tid.

for Danmarks vedkommende, og Sverige for den sags skyld, hvor svenske politikere allerede har skudt deres befolkning i foden, så er spørgsmålet hvor mange man kan tage uden det går ud over økonomisk socialpolitik.

Hvor mange indvandrere kan 6 millioner indbyggere brødføde, hvor kun ca 3 millioner bidrager til indtjeningen, og hvor integrationspolitik allerede har vist sig ikke at tilsvare kravene? Hvilke konsekvenser får det for socialpolitik, dvs ældre, børne, uddannelses- og sygdomspolitik?

Prøv at forstå at det her handler mere om de grædende hjerters politik.

Heidi Josefsen, Mona Blenstrup, Ole Olsen, Preben Haagensen, Jannik Sørensen og Anders Hede anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Migranterne er ikke ligefrem de personer som befordrer, at samfundet bevæger sig fra fattigdom til overlevelse, tvært i mod. Så et eller andet sted er der tale om overlevelse i et samfund som oversvømmes af migranter.

David Zennaro

Jo, migranterne har virkelig noget at tilbyde. Det er resourcestærke mennesker, som kan lægge en plan og gennemføre det. I virkeligheden er det et stort brain drain i Afrika og andre steder, hvor de kommer fra.