Læsetid: 2 min.

En appel til vores ledere

I dag går en række af Europas førende aviser sammen i en appel, hvor vi opfordrer vores ledere til at gribe den mulighed og tage de afgørende skridt for at få styr på denne humanitære tragedie og hindre yderligere tab af menneskeliv
10. september 2015

Europa står i den værste flygtningekrise, verden har oplevet siden Anden Verdenskrig. Mens Syriens borgerkrig går ind i sit femte år, søger fordrevne i stigende grad imod vores kontinent for her at finde beskyttelse og hjælp. Stadig flere bukker under i deres desperate forsøg på at flygte fra krig og forfølgelse. For hver måned der går, bliver det mere uafviseligt, at Europa gør for lidt og handler for sent. Vi oplever en flygtningekatastrofe. Men vores uvilje til at gribe ind har også blotlagt en alvorlig politisk krise.

Trods vores konfliktfyldte fortid må Europa nu vise, at vi er et forenet kontinent, der bygger på principper om solidaritet, lighed og frihed.

Den 14. september vil ministre fra EU-landene mødes i Bruxelles for at føre forhandlinger om, hvordan krisen kan løses.

I dag går en række af Europas førende aviser sammen i en appel, hvor vi opfordrer vores ledere til at gribe den mulighed og tage de afgørende skridt for at få styr på denne humanitære tragedie og hindre yderligere tab af menneskeliv.

Vi opfordrer vore politiske ledere til:

At etablere enkle, sikre og praktiske mekanismer, hvorved flygtninge kan søge asyl i Europa uden at skulle sætte livet på spil for komme her. Sådan kommer vi bedst menneskesmuglere til livs og mindsker tab af menneskeliv.

At udvise solidaritet med de lande ved Europas ydre grænser, som flygtninge og migranter ankommer til først. Dette skal ske ved at finansiere og organisere et sikkert, værdigt og koordineret modtagelsessystem i Europas periferi, med en hurtig og fair vurdering af asylansøgninger.

At sætte Dublin-forordningen, der sender asylansøgere tilbage deres første ankomstland, i bero, så længe flygtninge fortsætter med at ankomme i så store tal til Europa.

At støtte en mere retfærdig fordeling af flygtninge mellem EU-landene. Alle europæiske lande må tage del i et flygtningeprogram med langt større ambitioner, end vi hidtil har set. FN’s højkommissær for flygtninge, António Guterres, har foreslået, at Europa tager ansvar for 200.000 flygtninge. Dette bør være udgangspunktet for drøftelserne.

At øge den finansielle og humanitære bistand til mellemøstlige nationer, der er berørt af den syriske konflikt. En hjælpepakke skal ikke blot omfatte midler til at dække umiddelbare behov for mad, vand og medicin, men bør også forpligte Europa til at hjælpe med at genopbygge lokalsamfund på langt sigt. Og dermed tilbyde folk i Mellemøsten håb og muligheder for en mere sikker og bedre fremtid i deres egne lande.

At lægge øget pres på andre centrale internationale aktører som Iran, Rusland, Saudi-Arabien, Tyrkiet og USA for at gøre deres yderste for at føre parterne i den syriske konflikt sammen i FN-ledede fredsforhandlinger.

Vores ledere må udvise mod og indsigt for ikke at svigte, når vores fælles europæiske civilisation sættes på prøve. Vi er nødt til at handle, og vi er nødt til at handle nu.

Læs den engelske udgave her: An appeal to our leaders

Læs også: Renzi efter appel: Europa står ved en korsvej

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Slettet Bruger
 • Søren Veje
 • John Christensen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Ivan Breinholt Leth
 • Jan Weis
 • June Beltoft
 • Janus Agerbo
 • Marianne Rasmussen
 • Jan Svenson
 • Mihail Larsen
 • Anne-Marie Krogsbøll
 • Torsten Jacobsen
 • Carsten Mortensen
 • Kurt Loftkjær
Slettet Bruger, Søren Veje, John Christensen, Lise Lotte Rahbek, Ivan Breinholt Leth, Jan Weis, June Beltoft, Janus Agerbo, Marianne Rasmussen, Jan Svenson, Mihail Larsen, Anne-Marie Krogsbøll, Torsten Jacobsen, Carsten Mortensen og Kurt Loftkjær anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lad humanismen slå rod i Danmark igen

Benta Victoria Gunnlögsson, Søren Thuesen, Simon-Matti Hørlyck Campbell, Britta Hansen, René Clausen Nielsen, Klaus Bischoff, Mads Berg, June Beltoft, Anne-Marie Krogsbøll, Gert Romme, Peer Aagaard og Thorbjørn Thiesen anbefalede denne kommentar
John Christensen

Den appel er god!
Den vil jeg godt støtte fordi det vil være bedst for alle. Især at årsagerne adresseres vil jeg gerne kvittere for, som man siger på moderne politik-lingo. Alt er jo ikke løst, men retningen virker rigtig, og handling giver forvandling.
Kan man underskrive den?

God dag der ude

Britta Hansen, kjeld jensen og Lilli Wendt anbefalede denne kommentar

Når fortællingen om disse år en gang skal skrives, vil ingen højrefløjspolitiker kunne påstå, at de ikke blev advaret, eller at de blot fulgte folkets ønske. De handler bevidst, og de gør det mod bedre vidende. Historien vil dømme dem hårdt.

Flemming Berger, Britta Hansen, René Clausen Nielsen, Klaus Bischoff, Mads Berg, Marianne Rasmussen og Bent Sørensen anbefalede denne kommentar

ja ja ja... apellen er god men 200.000 er for lidt... der er 15 millioner mindst... og 500.000 er allerede ankommet... men apellen er en god begyndelse...
-
hvor sjal vi skrive under... ville det ikke vaere DEJLIGT hvis aviserne I Europa kunne stille med 100 millioner underskrifter at vi er villige til at modtage flygtningene, og betale havd det koster...
pengene kan jo tages fra militaer budgettet... for det har vi ikke brug for !!!!

Henriette Bøhne

Den eneste vej frem er fælleseuropæiske, solidariske løsninger. Godt initiativ.

Britta Hansen, Klaus Bischoff, June Beltoft, Janus Agerbo og Mihail Larsen anbefalede denne kommentar

Peer.
Lige siden 1983 har skeptikerne haft ret. Vi har fået massive problemer med indvandringen. Nu påpeger skeptikerne af en så massiv indvandring som der er udsigt til kommer til at koste velfærdssamfundet som vi kender det. Ingen venstrefløjspartier kan hævde at en fremtidig destruktiv udvikling for velfærdsstaten kommer bag på dem. At uligheden vil stige drastisk. Og alt sammen for at 0.1 procent af verdens forfulgte/fattige/flygtninge får det bedre. Historien vil dømme hårdt.

Martin Schou, Jan Mogensen, Jørn Andersen, Hans Aagaard og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Nogle økonomer peger på, dem som ikke tilhører mainstreamsegmentet, altså størstedelen, at skillelinjen for hvor man for alvor kunne aflæse de seneste årtiers krisetegn med blandt sorte mandag i 1987 osv., den asiatiske finanskrise i 1997/98 osv. - og frem til 2007/08. Dette er fåtallet som peger på dette, det sammen er tilfældet med flygtningekrisen a.d. 2015 - den lidt længere overskrift er den: Den europæiske arbejdsløshed såvel som flygtningesituationen skyldtes i sin reneste essens lovgivningen, som var der tale om en krig, er deres uskyld fup og fidus.

Denne tragiske situation vil forandre Europa.

På den ene side vil politikerne vil anvende denne situation til at aflede opmærksomheden på egen fejlslagen politik. I øvrigt helt analog med terrorkampagnerne efter 11. september, der skabte accept for total menings-overvågning af hele samfund samt direkte militære angreb på "dem", disse politikere ikke brød sig om.
Denne gang vil disse svagt fungerende politikere forsøge at anvende en tragisk humanitær krise, de delvis selv er ansvarlige for, til at forsøge at lukke grænserne helt til, så de endnu bedre kan kontrollere egne befolkninger.

Og på den anden side er der så de humanistisk indstillede borgere, der ganske åbent bryder mod politikerne regler. Således henter ganske almindelige danskere og svenskere flygtninge i Rødby Havn og Padborg, of bringer dem til Københavns Hovedbanegård eller direkte til Malmö. Og påskuddet legaliseres af, at (ægte) nød bryder alle love, - præcis som dem der ulovligt hjalp flygtninge til Sverige under krigen.
Dette er under udvikling til at blive en folkebevægelse, der polariserer samfundet, og udstiller dem, der har ladet sine meninger fortygge af totalt ansvarsløse post-facister. Ja selv børn har involveret sig i dette, og f.eks. i Stockholm har skolebørn skabt en "Vi gør, hvad vi kan"-bevægelse, der på få dage har indsamlet over 8 mio. kroner, - bl.a. fra politisk bevidste virksomheder. Og borgere i tusindvis i både Tyskland, Østrig, Italien og Sverige har åbnet deres hjem for flygtninge og især ensomt-kommende flygtningebørn - helt uden at forlange kompensation for det offentlige.

Og som Merkel ganske rigtigt sagde, når man kan løse bankkrisen, så kan man også løse denne flygtningekrise. Men denne krise er også muligheden for Europas borgere, for at tage magten tilbage fra sammenspiste og uduelige politikere, der kun har én politik - at holde sig selv ved magten for enhver pris. Og situationen udvikles i disse timer og dage med en sådan hast, at den ganske let kan løbe disse politikere af hænde.

Kim Houmøller, Benta Victoria Gunnlögsson, Flemming Berger, Søren Thuesen, Peter Hansen, Marianne Rasmussen, Anne-Marie Krogsbøll og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar

Perfect storm, kalder man det vist nu om dage. 7 lande i mellemøsten incl. nordafrika skulle bombes til ukendelighed - planlagde USA allerede i 1998. Samtidig samarbejder man undercover gladeligt med de værste, herunder Saudi Arabien - Og resultatet har vi så nu. Det er jo tydeligt at dette IGEN er kommet ude af hænderne for amerikanerne, da både ISIS og Al Quada bruges til - ja denne gang er det så Syrien og Assad der skal ned med nakken.

Afslørende er det jo at amerikanske generaler foreslår, at man bør samarbejde med Al Quada om at angribe ISIS.

Hvis man ikke snart åbner op for hvorfra problemerne starter, kan vi jo fortsætte det her indtil den virkelige store krig bryder ud.

USA med EU som tavse bidragere - har ikke kun mistet grebet på kloden, men har også mistet evnen og forstanden.

Vi ligger totalt som vi har redt. Vi har vidst længe at flygtninge strømmen ville komme. Vi har vidst længe at Grækerne og Italien ikke har kunne klare presset - men man har lukket øjnene. Og nu står de here - de syriske flygtninge - med alle de nu synlige pegefingere af vores handlemåde.

Recep INAL, Flemming Berger, Thomas Petersen, Peter Hansen, kjeld jensen, Lise Lotte Rahbek, Janus Agerbo og Aksel Gasbjerg anbefalede denne kommentar
Helene Kristensen

Politikerne har da ikke tid, de er i fuld gang med at bygge pigtrådshegn om velhavervillaerne. Politiet har givet frit lejde til alle, de orker ikke længere at skulle tage det ansvar, som samtlige politikere har nægtet at tage. Så banderne har været ovre at hente nye kampvante unge mænd, så nu vil politikerne og resten af den godt økonomisk polstrede elite i diverse velhaverkvarterer formodentlig opleve, hvad det vil sige at den stærkes ret dominerer. Snart vil den moralske og økonomiske elite ikke kunne undgå at møde virkeligheden ved at krybe op i elfenbenstårnene. Det bliver virkelig godt at være billig polsk hegnsmontør.

En fælles europæisk løsning

- kræver, at det enkelte lands politikere ikke fedtspiller, men står op for principperne. Danmarks statsminister har vist sig de seneste dage som en mester-fedtspiller, der på den ene side med alvorstung taler bebrejder de sydeuropæiske lande, at de ikke overholder Dublin-traktaten, medens han på den anden side med patetisk selvfølelse taler om, at vi i Danmark må udvise "conduite". Hvad denne 'conduite' egentlig går ud på, har vi nu set i fuldt flor: At give los på alle principper og sende lorten videre til Sverige.

Politiet har reelt ikke haft politikernes opbakning, og derfor har politiet nu måttet tage sagen i egen hånd og rette sig efter dansk lov, der siger, at man ikke må tilbageholde nogen i mere end 3 x 24 timer uden at slæbe dem i retten. De tilbageholdte migranter og flygtninge har derfor ved at nægte samarbejde i 3 døgn kunnet tiltvinge sig en ret til frit at færdes i Danmark.

Når det rygtes sydpå (og det gør det jo inden for få minutter), så har vi Danmark påført os en selvkonstrueret benlås. Enhver, der kommer til den danske grænse, kan uhindret komme ind i landet, hvis han eller hun er villig til at nægte samarbejde med danske myndigheder i 3 x 24 timer. Ved kommende vil endda blive bespist og huset i dette tidsrum, og kan derefter frit gå ud til ventende sympatisører, der i private biler fragter dem til et ukendt bestemmelsessted.

Hvor stor sympati, man end kan have for de reelle flygtninge (der nu ikke længere vil nøjes med asyl i et sikkert land, men også shoppe rundt mellem forskellige asyllande), så er den anvendte praksis et udtryk for, at vores politikere ikke længere har mod og vilje til at opretholde landets love. De fedtspiller, lægger ansigterne i alvorlige folder, taler i alenlange, reelt intetsigende sætninger om vores forpligtelser, forholder sig tavse og lader politiet i vildrede. Det er fuldkommen uværdigt for et retssamfund.

Jan Weis, Jørn Andersen, Hans Aagaard og Per Dørup Jensen anbefalede denne kommentar
Erling Arne Vetterstein

Det er en fin erklæring, men jeg savner personligt, at der tages stilling til den egentlige årsag til at folk flygter fra Nordafrika og Mellemøsten. Klimaforandringerne og den langvarige tørke i de nævnte områder. Allerede inden borgerkrigen i Syrien brød ud var der 4 millioner interne flygtninge i Syrien pga af den udbredte tørke, som, i mange områder, havde gjort det umuligt at skaffe vand til at drikke og til afgrøder. Der skal løsninger til disse udfordringer ,før vi for alvor kan tale om at returnere flygtninge til normale tilstande i de lande de flygter fra.

Benta Victoria Gunnlögsson, Flemming Berger, Jan Mogensen, Peter Hansen, kjeld jensen, Lise Lotte Rahbek og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar
Elisabeth Cederberg

Tak til Information om den påtænkte henvendelse til Europas ledere.
I den forbindelse beder jeg om viderebringe min tak til den danske regering for i sidste øjeblik at have nedsat integrationsydelsen.
Idet Europas grænser nu ligger åbne og Europas regeringer ikke længere kan beskytte sine befolkninger, er det en utrolig human og klog beslutning fra den danske regerings side. Dermed bliver det muligt, at hjælpe den uberegnelige tilstrømning af mennesker.
Vi borgere i Danmark må så finde os i, at vi ubeskyttet bliver invaderet af horder af unge mænd i sessions-alderen medbringende enkelte kærester og børn som skjold.

Ja, det gælder jo om at få Saudi til at modtage 200.000 flygtninge og dermed stå til ansvar. Og Rusland kan vel også godt tage imod en 50.000. Og Iran kan vel tage imod 50.000. Og Golfstaterne kan vel modtage en 200.000 til 300.000. Og Egypten en 100.000. Mon så ikke det skulle have lettet en smule på situationen for Tyrkiet, Libanon og Jordan. Og så lad og tage imod 200.000 her i Europa.

Den stærkes ret

Som især de lidt ældre kan erindre, var det primært tyskerne, som i sin tid var idémagere og penneførere på udarbejdelsen den såkaldte ’Dublin-Forordning’ …

Men som alle i dag har registreret, var tyskerne også de første til åbenlyst – og det på kanslerniveau - at negligere selvsamme regelsæt – de føler sig muligvis særlig berettiget til at begynde denne opløsning af de bare nogenlunde ordnede forhold i det påståede europæiske skæbnefællesskab …

Et af resultaterne herhjemme viser sig i disse dage ved at parallelsamfundet tager over og skaber sin egen ’lovløse’ retstilstand – vi er nu ikke mere beskyttede for ’os selv’ og private sætter dagsordenen …

YES!! Og må vi så lige huske, at alle mennesker er unikke! De lave fødselstal nogen længe har bekymret sig om, både her i Danmark og i Frankrig (og andre steder...), ikke er et problem. Eller de ubefolkede 'udkanter', mangel på arbejdskraft. En spændende fremtid, ja, måske også vanskelig, men heldigvis har hvert menneske masser af ressourcer, som er til gavn for andre. Alle er nemlig rigtige ;o)GODT GÅET!!

Det største problem er, at de befolkninger, der har valgt de politikere, der appelleres til, ikke har den indstilling, som henvendelsen udtrykker. Henvendelsen er udtryk for en høj grad af civilisation, som ikke i samme omfang er tilstede udover Europa. Et andet problem er, at modtagerne, politikerne, i vid udstrækning, med deres tidligere handlinger, selv har medvirket til at tingene nu ser ud som de gør. Men forsøget på at få dem (og os) på bedre veje skal naturligvis gøres. Utrætteligt, til den bitre ende.

Omg. På den ene side støtter "de gode", at flygtningene skal løslades af politiet i Rødby så de frit kan rejse ind i Sverige. På den anden side støtter de en omfordeling som vil gøre, at de ville skulle omdirigeres til *Polen*?!

Good luck! LOL

Glem det!

Europæiske ledere der finder en samlet løsning på under 10 år?? Glem det, det eneste de kan blive enig om, er det fællesfoto, taget efter de har mæsket sig i Foie Gras og hummer.

Flemming Berger, Torben Selch og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Elisabeth Cederberg

I disse dage, hvor den danske regering fra den samlede danske medieverdens side må finde sig i hån, spot og latterliggørelse, minder jeg om, at vi borgere i Danmark ikke havde held til via FN at gennemføre den beskyttelse af Syriens befolkning, som kunne have forhindret de nuværende kaotiske tilstande i Europa.
Dengang landet var ved at falde sammen, kunne sikkerhedsrådet ikke agere, fordi Assads gamle ven, Putin, satte en kæp i hjulet! Godt applauderet af Putins milliardær-venner.
Forhåbentlig kommer det ikke bag på Europas befolkninger, at Putins land til gengæld ikke står åbent på samme måde for invasion, eller at de unge mænd fra Syrien, Pakistan, Afghanistan, Somalia etc. ikke ønsker at pålægge Ruslands befolkning de store ekstra omkostninger, der nu pålægges Europas humanister.

Per Dørup Jensen

Ja, appellen lyder jo smuk i sin abstrakte substans,
- men adresserer behændigt ikke årsagerne til de store flygtningestrømme.
- appellen taler godt nok om solidaritet, men ligger der også implicit heri et krav om, at de europæiske skatteydere solidarisk betaler flygtninge-regningen, så denne regning ikke som hidtil bliver tørret af på arbejderklassen?
Eller forestiller appel-afsenderne sig i dette syfte (som det hedder på svensk) en ad hoc skattestigning for over- og middelklassen som gennemførlig under neo-liberale regeringer?
Og endelig, i forlængelse af den manglende årsags-identitikation til de mange flygtninge:
Appellen lægger vægt på, at internationale aktører, i rækkefølge, som Iran, Rusland, Saudi Arabien, Tyrkiet og USA - skal gøre deres yderste for at føre parterne i den syriske konflikt sammen i FN-ledede fredsforhandlinger.
Men Iran og Rusland har jo stort set ikke gjort andet end at appellere om FN-ledede fredsforhandlinger gennem mere end fire år!
- Mens de tre efterfølgende "sekundære" aktører konsekvent har afvist hver gang, og krævet som betingelse, at Assad must step down.
Men med reference til det OSCE-overvågede valg, der blev afholdt i Syrien den 3. juni sidste år (og hvor Assad vandt en overvældende sejr):
Skal den syriske befolkning bestemme, hvem der skal stå i spidsen for deres land, eller skal USA, EU, Tyrkiet og Saudi Arabien bestemme dette?
Så appel-afsendere: I stedet for al det gas med " skal gøre deres yderste for.. sammen i FN-ledede fredsforhandlinger... så skriv dog konkret: Af helvede til med demokratiet (som i Ukraine) - vi kræver, at Assad går af!
Og skynd jer at læse. Debat-"moderatoren" synes for tiden at gå helt amok i at slette hvert et indlæg, jeg skriver.

Michal Bagger, Flemming Berger, Thomas Petersen, Hans Aagaard, Aksel Gasbjerg og Peter Hansen anbefalede denne kommentar

Måske det gør mig til et afstumpet menneske, men jeg må tilstå, at de scener, der har udspillet sig i de sydlige dele af Danmark - Padborg, Rødekro og Rødby - irriterer mig grundigt. Her tænker jeg først og fremmest på de flygtninge/migranter, der ikke vil forlade tog (så togtrafikken delvist går i stå), eller som vandrer ude på motorvejen (så trafikken ligeledes der går i stå). Jeg forstår simpelthen ikke attituden: Hvis man virkelig var forfulgt, ville man så ikke udvise ydmyghed og taknemmelighed over overhovedet at befinde sig i et land, Danmark, med ordnede forhold? Jeg har svært ved at forestille tilsvarende adfærd, hvis der nu havde været tale om for eksempel kristne flygtninge.

Flemming Berger, Martin Schou og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Elisabeth Cederberg

Per D. Jensen kæmper for Syriens selvbestemmelsesret!
Havde horderne af unge mænd i sessionsalderen, som nu vandrer målbevidste på Europas gader og stræder ikke stemmeret til det omtalte valg?
Forstår ikke sammenhængen.
Per D. Jensen bør måske sluge følgende bitre pille:
Hvorfor flygter unge mænd bort fra Mellemøsten? Svar: Fordi de kan!

De forretningsfolk, som nu nyder godt af store fortjenester ved udlejning af konkursramte hoteller etc. eller som får ekstra god fortjeneste ved at fragte unge mænd rundt på Europas transportveje, er vel ikke lige det, gammelhumanisterne i Europa forstår ved humanisme?
Det er godt nok big business! Og så er det skatte frit! Margrethe Auken: Det er sort!
Mon Margrethe Vestager ikke skulle tage at passe sit job med skattesvindel henover landegrænser?

Torben Selch
"Det er jo tydeligt at dette IGEN er kommet ude af hænderne for amerikanerne, da både ISIS og Al Quada bruges til - ja denne gang er det så Syrien og Assad der skal ned med nakken."
Nej der er intet kommet ud af hænderne,der er skam mening med det.
Forstille dig en fodboldkamp USA og EU (NATO) cirka 700 millioner mod resten af verden,
måske 7,5 eller 8 milliarder.
Den kamp kan kun vindes med beskidte tricks !!

Die herrschenden gedanken
sind weiter nichts als der
ideelle Ausdruck der herrshenden
materiellen Verhältnisse;also der
Verhältnisse,die eben die eine
Klasse zur herrschenden machen,
also die Gedanken ihrer Herrschaft.

Elisabeth Cederberg

Helmut Reichman
Hvem skal så tjene på fabrikationen af alle de fodbolde? Hvem er hurtig til at opfange din ide´?

Hvad mener du egentlig er herskende tanker og hvem mener du egentlig er de herskende mennesker?

Hvis jeg skulle svare, så hersker netop nu i Danmark horderne af unge mænd i sessionsalderen. Hvilke herskende tanker, de har, tør jeg ikke udtale mig om. Med streg under TØR!

Der mangler et farvel til en dybt forældet flygtningekonvention fra 1951.
Man siger at Europa har mistet sine værdier. Nå.

Min tyrkiske kæreste (tidligere tyrkisk elite-soldat og arbejdet 30 år her i Danmark), så for et par uger siden, at der stod 6-7 syriske unge mænd udenfor sprogcentret her i byen. Han gik hen til dem, og spurgte dem høfligt om hvorfor de ikke blev i Syrien og kæmpede for deres fædreland og bekæmpede diktatoren og derefter genopbyggede landet ? Det svar han fik var: Jamen, så risikerer vi jo at dø ! Hallo ! Hvor er deres værdier blevet af ?

Og hvis den herskende klasse kan fortolke Dublin-konventionen efter forgodtbefindende, så er den til skrot.
Hvis den ene procent spiser videre uden at se op fra deres bugnende borde og erklærer: 'Nicht Schuldig', så er vores børn og børnebørn prisgivet som mindretal i et Europa med muslimsk flertal. Den stemmeret kvinderne vandt for 100 år siden, vil indenfor de næste 100 år være forsvundet. Alt hvad vores forfædre kæmpede for er solgt og ofret for konkurrence, løndumping, vækst og andre værdi-forladte ord. Alt hvad der er værd at kæmpe for er solgt.

Det hele går op i at redde egen bankkonto og egen r**, om at være på kapitalens side, og det hele er såmænd pinligt nok i forvejen.

Elisabeth: Du ved vist ikke ret meget... -Måske de unge mænd i "sessionsalderen" har en meget god grund til, at de ikke længere vil leve i et område, hvor vi konstant fører krig mod (hastigt skiftende) fjender, og med daglige terrorangreb bl.a. fra vores flyvende F16-terrorister! -Og hvad er du bange for? Jeg har ikke set et eneste eksempel på, at nogen af "vores flygtninge" har optrådt aggressivt! Måske det mest er dig selv, du er bange for... -Men på et tidspunkt bliver du nok nødt til at acceptere konsekvenserne af dit (nye?) verdenssyn!
Og Ditte: Hvis bankkonto er det du forsvarer?

Leffers,

Hvorfor manipulerer du min kommentar ? Jeg forsvarer ikke nogens bankkonto. Tværtimod. Jeg anfægter at eliten beriger sig på bekostning af social gruppe 3, 4 og 5. Alt er til salg.

Ditte Jensen: Hvis din kæreste tager sig friheden til at udspørge unge mandlige mænd, der kunne være i sessionsalderen om, hvorfor de ikke bliver hjem i deres land og kæmper, så skulle han ikke blive forundret over, hvis et lignende spørgsmål kommer tilbage til ham: Tyrkiet er i en vanskelig fase i sin historie. Hvorfor er han ikke i sit oprindelsesland og yder en indsats der for demokrati og retfærdighed?

Britta Hansen,

Min tyrkiske kæreste er 53 år, frafalden muslim og tidligere tyrkisk elite-soldat. Han har tilbage i 80'erne kæmpet imod PKK og blev skudt i benet 2 gange. Han har kæmpet for sit fædreland. Derfor forstår han ikke hvorfor stærke unge syriske mænd flygter fra deres ansvar. Hvorfor forsøger de ikke at bekæmpe det regime, der ødelægger deres land ? Hvad er der blevet af deres værdier ?

Elisabeth Cederberg
Mon ikke det er Kapitalen (kender ikke til grænser)og funktionseliten.(heller ikke)
Der er skam nogle der TØR spørge,men så kommer de HORDER og diskuterer alt ned.
Og husk nu,mens du er på arbejde er du gerningsmænd og i din fritid offer.

“I'm vile and perverted.
I'm obsessed and deranged.
I've existed for years but very little has changed.
I'm the tool of the government and industry too.
For I'm destined to rule and regulate you.
You may think I'm pernicious, but you can't look away.
I'll make you think I'm delicious with the stuff that I say.
I'm the best you can get... have you guessed me yet?
I'm the slime oozing out of your TV set..

FRANK ZAPPA

Ditte: Mennesker vælger forskellige veje, og alle har deres personlige begrundelser. Din kæreste såvel som flygtningene.

PS: hvis jeg var en ung mand i sessionsalderen, ville jeg se at komme væk så hurtigt som overhovedet muligt! Hvor mange unge mænd der er blevet misbrugt som kanonfoder her på kloden, kan der kun spekulativt gættes på. Jeg havde ikke ønske om at være én af dem!

Flemming Berger, Peter Hansen og John Christensen anbefalede denne kommentar
John Christensen

Ditte Jensen......De værdier som din kæreste har kæmpet for som proffessionel lejesoldat I Tyrkiet, har tilsyneladende overtaget......og det flygter folk så fra nu.
Tyrkernes front imod Kurderne, besværliggør og forsinker kampen imod ISIL!

Når det så er sagt, så er det et udemærket spørgsmål, at stille - hvilke værdier vil du slås og kæmpe for?

Jeg vil personligt ikke røre så meget som en finger for at skabe yderligere grobund for Det neoliberale kapitalistiske projekt.
Jeg kunne godt se mig selv kæmpe side om side med Kurderne - som kæmper en per definition retfærdig befrielseskrig. Desuden er Kurderne aktuelt helte i bekæmpelsen af ISIL?
Kurderne har ret til at samle sig, og selv styre deres liv og levned. Det er en grundlæggfnde værdi for mig.
Vil jeg slå ihjel for den?
Det kan godt komme der til.
Jeg er jævnaldrende med din kæreste og har haft et godt øje til Kurderne, helt tilbage til pure ungdom. Hvor jeg ellers var mere orienteret imod FSLN, som befriede Nicaragua fra Somosas diktatur.
Aprospos værdier, så foragter jeg danske unge, som med løn og pensionsordning - har kæmpet i Afghanistan, Irak, og Libyen. I krige som ikke har haft hverken strategi eller mål.
Hvorfor skulle de unge Syrere, ønske at dø - for eller imod Assad?
Hvem kæmper vi i grunden selv for og imod der ude?

Når unge nægter at bære våben og slå bror og søster ihjel, så vil det på sigt ændre tankegangen hos den forhåndenværende elite som definerer og bestemmer, hvem der er fjende og hvem der er din sande ven.

Enhver lejehær kan overvindes - af de svages stærke sammenhold, mener jeg.
Patrioter går en sværere og sværere tid i møde, håber jeg.

Hvilke værdier var din kæreste egentlig optaget af?
Hvad er årsagen til at Tyrkere og Kurdere bekriger hinanden, hvad er rationalet i 2015.
Jeg magter ikke at høre om terror, så er det sagt!
Befrielseskamp er som allerede nævnt - per definition - retfærdig. Kurdernes kamp er retfærdig, Fordi det er en befrielseskamp basta.

Der er fanden til forskel, når det gælder en BERIGELSESkrig!

Elisabeth Cederberg

Helmut Reichmann.
Jeg forstår, at du er offer. Måske du også et offer blandt mange?
Det er synd for dig!
En gerningens mand er du heller ikke. Det er synd for dig.
Heldigt, at du lever i et land, hvor det stadig er muligt at få føden, selvom der ikke laves dagens gerning.
Hurra for alle, der vælger Tyskland eller Sverige som bopælsland.
Tak til alle, der gjorde en god gerning og skubbede horderne over til Sverige!
Stakkels Sverige. Det er synd for det land.

Elisabeth Cederberg
Næh du offer er jeg slet ikke,hellere ikke blænd mange,gerningsmænd har jeg været.
Det med føden"før i tiden kaldte man det Rettigheder"
Men Velkommen i Cirkus MAXIMUS,den Proces vi har gang i kalder man,
KREATIVE ØDELÆGGELSE

"Tak til alle, der gjorde en god gerning og skubbede horderne over til Sverige!"
Ellers har du det vel helt godt"Stakkels Dig"

Henriette Bøhne

Ditte Jensen,

Det ville jo være en enkel beslutning at vælge at blive hjemme og slås, hvis blot kampen var for eller imod Assad. Problemet er jo, at Syrien reelt ikke eksisterer mere og nu er opdelt i kantoner, hvor der hersker hver sin krigsherre. Hvem skal man kæmpe for og imod? Hvad nu hvis man ikke er enig med den krigsherre, som tilfældigvis har erobret magten i det område, man nu engang lever i? Er det virkelig så svært at forstå, at det ikke er et enkelt spørgsmål?

http://politiken.dk/udland/int_mellemoesten/ECE2794001/syrien-er-ophoert...

Johannes Korfits Møller

Der magler en opfordring til at bringe vores valutasystem ind under demokratisk kontrol. Der er rigeligt med penge derude til at hjælpe alle, og sikre velfærden. De er bare fordel stadigt mere ujævnt.

" bringe vores valutasystem ind under demokratisk kontrol. "

Jeg tror at du skal starte med skattesystemet. Kompleksiteten og den historiske arv gør vores skattesystem potentielt farligt for vores samfund. De sidste par eksempler er differentieringer i grundskyld for nabogrunde, en manko på min 6 mia i forbindelse med refusion af udbytteskat samt modellen for lån til short selling af aktier op mod udbytte periode hvorefter udbytte veksles til kursgevinster med ændret beskatning til følge.

Og hvis man så kunne få politikerne til at undlade at accelerere antallet af lovgivningsændringer for at forfølge enkeltsager ville dette nok kunne give lidt ro til SKAT så de kunne få deres firma til at fungere til glæde for os alle sammen.

Vores naboer og venner har værdier som de tager meget alvorligt:
For et par hundrede år siden anså man det at være fattig som en dom jævnfør fattigdom. Det var bestemt af gud, at bonden skulle betale en rimelig løn sine folk og gud bestemte som om den enkelte karl eller pige ville være i stand til at lave et ordentligt stykke arbejde og dermed undgå at ende på fattiggården.... Vi danskere overvandt hele denne slave tro på en guds given skæbne og det har gjort Danmark til et godt sted at være. Jeg syntes at det er deprimerende, hvis vi ikke forsøger at dele denne frihedens arv - som vi ikke personligt selv har skabt - med andre mennesker og hjælper dem til en tro på en bedre fremtid for mennesker.... Vores naboer syntes at holde disse værdierne højt og skammen kommer til at tage os før eller siden, hvis vi ikke lytter til vores naboer og i stedet fremmer et mere primitivt verdensbillede....Vores naboer og venner tager deres værdier meget alvorligt og det er en meget uklog politik ikke at ville prøve, at forstå vores venner.....