Note
Læsetid: 1 min.

EU-støtte på vej til kriseramte landmænd

Udland
8. september 2015

EU-Kommissionen vil støtte medlemslandenes kriseramte landmænd med et milliardbeløb, der især skal målrettes mælkebønderne. Det foreslår EU-Kommissionens næstformand, Jyrki Katainen, mandag på et ekstraordinært landbrugsministermøde i Bruxelles, der er indkaldt for at finde et svar på de økonomiske problemer, som har ramt mange europæiske landmænd efter dramatiske prisfald på deres varer.

»Denne pakke vil gøre det muligt med det samme at frigøre 500 millioner euro (godt 3,7 milliarder kroner, red.) i EU-midler, som kan bruges til støtte for landmændene,« siger Katainen, der kalder støttepakken »et robust og beslutsomt« svar på krisen.

EU-Kommissionen siger, at den vil forsøge at målrette den ekstraordinære støtte til landmændene, så den dækker de særlige forhold i de enkelte medlemslande bedst muligt.

Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her