Læsetid: 3 min.

Facebook skal filtrere racisme

Den tyske justitsminister har haft chefer fra Facebook til samtale. Han er utilfreds med, at sociale netværk svømmer over med racistiske ytringer og trusler, især oven på hundredvis af voldelige overfald i Tyskland mod flygtninge
Facebook har sagt ja til at være med til at opbygge en counter-speech-metode, hvor eksperter kan svare brugerne bag racistiske kommentarer. På billedet Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg.

Facebook har sagt ja til at være med til at opbygge en counter-speech-metode, hvor eksperter kan svare brugerne bag racistiske kommentarer. På billedet Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg.

Jeff Chiu

17. september 2015

Tyske Facebook-brugere har i stort omfang opfordret til at gå til angreb på flygtninge ved at skyde dem, stikke dem ned, gasse dem, lukke dem inde i koncentrationslejre, binde dem fast til biler og derpå slæbe dem ihjel. En del af disse hadske kommentarer er ledt videre til de tyske myndigheder, der trods direkte opfordringer til Facebook ikke har kunnet få slettet kommentarerne ad frivillighedens vej.

Derfor har den tyske justitsminister, Heiko Maas, i denne uge haft chefer fra Facebook til en alvorlig samtale i Berlin om deres medansvar for at sprede de hadefulde kommentarer. Det er i Tyskland underlagt strengere strafferammer end i de fleste europæiske lande pga. reglerne om ’folkeforfølgelse’, hvor udfald mod en bestemt befolkningsgruppe kan give både bøde- og fængselsstraf. I en vis udstrækning sætter lovgivningen individets værdighed højere end retten til frit at ytre sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lars Jorgensen
Lars Jorgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karla F. Fontane

Ikke kun imod migranter. De voldeligste overgreb kom altså fra "de gode" socialister og fra de asylsøgende. Især islamisterne truer/går til angreb på andre asylansøgende (muslimer, kristne og atheister). Hvis vi følger statistiken, så er det altså den venstre side som for det meste har 10 gange så mange voldsforbrydelser (som brandstiftelse) end den højre fløjl. I hvert fald hvis man tør tro på det tyske amt for statistik. Det kommer bare ikke i nogen avis, da de fleste mennesker ikke gider at læse det.

Faktisk er jeg stødt på mange fler kommentare mod flygtningskritkere end mod flygtninge. I tyske forer har jeg set ting som "dø din dumme nazi", som for øvrigt plejer at være mere konkret med hvordan de skal dø. For det meste står det under kommentarer som "1 Million Immigranter er for mange - hvor skal vi få de 10 Milliarder fra."