Læsetid: 3 min.

Hellere en idealist end en stemmesluger

Tidligere Labour-formand Tony Blair anses af Labours medlemmer for at være partiets hidtil bedste formand. Alligevel vil de hellere have en idealistisk formand, end en formand, der kan vinde valg, viser måling forud for afsløringen af partiets nye leder
Jeremy Corbyn er gået fra at være outsider til favorit i løbet af valgkampen.

Pete Doherty

12. september 2015

Medlemmerne af det britiske Labour-parti vil hellere have en formand, der står fast på Labours kerneværdier end en, der for enhver pris vil sikre dem regeringsmagten. Det fremgår af en meningsmåling foretaget af Lord Ashcroft Polls forud for offentliggørelsen lørdag af Labours nye formand. Ifølge målingen svarer 55 procent af de adspurgte, at Labour bør prioritere at have de rigtige principper og politikker selv, hvis det gør det sværere at vinde valg, over for 45 procent, der hellere ser, at Labour prioriterer at vinde, selv hvis det kræver kompromiser.

Den konklusion synes at forklare, hvordan venstrefløjskandidaten Jeremy Corbyn er gået fra at være outsideren til favoritten i løbet af valgkampen, der ofte har handlet om at finde tilbage til Labours rødder, efter at Tony Blair og New Labour rykkede partiet mod midten i slutningen af 1990’erne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis man ikke kan vinde valg på sin politik, må man jo overbevise nogle flere om, at den er rigtig. Politik er idealisme, når den er demokratisk, alt andet er opportunisme og fører til splittelse, fortvivlelse og opløsning. Der skal brænde en ild. Det mangler socialdemokraterne i Danmark at opdage - og nok også i Tyskland, hvor man kan regne med, at Die Linke vil vokse betydeligt, hvis det lykkes for Corbyn at blive valgt.

I øvrigt er netop det britiske system jo ét, hvor det kan lade sig gøre at opnå et absolut flertal, så skotter og Labour vil faktisk kunne genoprette en britisk velfærdsstat - samtidig med at Bernie Sanders får held til det samme i USA.
HVIS Corbyn vinder i England, vil det give betydeligt vind i sejlene for verdens første amerikanske venstrefløjskandidat - og det er jo charmen ved demokratiet, at det rent faktisk KAN ændre samfund til det bedre, når det ser aller- allerværst ud.