Baggrund
Læsetid: 7 min.

Malmø er ved at være fyldt

Efter at de danske myndigheder har besluttet at lade flygtninge passere til Sverige, er der kommet mindre tryk på de danske stationsbyer. Helt anderledes ser det ud i Malmø, der er under hårdt pres fra de hundredvis af flygtninge, som hver dag ankommer med toget fra København
Fra omkring kl. 22.00 og frem til kl. 5.00 ruller der tog fra København ind på Malmø Centralstation en gang i timen.

Ulrik Hasemann

Udland
28. september 2015

Ude foran Malmø Centralstation står Abu Ahmed. Han er én ud af mange frivillige i Malmø, der hjælper de omkring 6-700 flygtninge, der hver dag kommer til byen. Hans opgave er at koordinere kørsel fra Malmø Centralstation til den tyrkiske moské i Malmø og kulturhuset Kontrapunkt, der huser hundredvis af mennesker, der er på flugt gennem Europa. Abu Ahmed har stået på stationen de sidste tre uger, siden det første store ryk af flygtninge begyndte at ankomme fra Danmark.

Den seneste uge har Sverige modtaget 7.135 asylansøgninger, men endnu flere vurderes at være ankommet til Sverige. Siden det danske politi besluttede sig for at lade flygtninge, der ankommer til Danmark, rejse gennem landet uden at registrere dem, er presset på de danske grænsestationer Rødby og Padborg blevet mindre. Ifølge tal fra Udlændingestyrelsen er det kun en ud af otte af de flygtninge, der rejser gennem Danmark, der bliver i landet. Resten fortsætter til Sverige, hvor mange søger asyl, og andre fortsætter til Norge og Finland. Mens færre flygtninge stiger af toget på danske perroner, har Malmø udviklet sig til et knudepunkt for flygtninge i Norden. I takt med at flygtningestrømmen tager til, bliver det sværere og sværere for svenskerne at tage hånd om de mange flygtninge, der ankommer til Malmø.

Læs også: Indvandring splitter Norden

Myndighederne tager kun imod dem, der vil søge asyl i Sverige, og kan ikke gøre noget for dem, der ønsker at fortsætte. Der er ikke plads til, at alle flygtninge kan være i Malmø. Den svenske pendant til Udlændingestyrelsen, Migrationsverket, har i Malmø 300 sengepladser, men hver dag kommer der i gennemsnit 650 flygtninge med Øresundstoget fra København. Den 16. september bragte den svenske avis Sydsvenskan et billede fra Migrationsverket i Malmø af flygtninge, der sover på gulvet. Ifølge Migrationsverket har de stadig pladser nok, men indrømmer, at der begynder at være fyldt op.

»Nogle kommer til Malmø og vil måske gerne være her, men så er der ikke plads, og så må de blive transporteret i busser videre op i Sverige. Dem, der ikke vil det, må tage tilbage til stationen,« siger Matilda Niang, der er pressemedarbejder i Migrationsverket.

På Malmö centralstation viser en iraker film fra deres tur fra Tyrkiet til Grækenland i en gummibåd.

På Malmö centralstation viser en iraker film fra deres tur fra Tyrkiet til Grækenland i en gummibåd.

Ulrik Hasemann

247 uledsagede børn

Fra omkring kl. 22 og frem til kl. 5.00 ruller der tog fra København ind på Malmø Centralstation en gang i timen. En flygtningefamilie på seks voksne og fire børn er kommet ud fra stationen, hvor de står og venter i den silende regn. To af børnene har fået håndklæder over hovedet til at skærme for regnen. En ældre dame med gråt pagehår og et gult skilt, der indikerer, at hun er frivillig, rækker forældrene tallerkener med en risret, som børnene spiser, indtil en bil, arrangeret af de frivillige, kommer og samler dem op.

Mens Abu Ahmed følger de ankomne flygtninge over i biler, bliver to uledsagede flygtningebørn ført op i en bus af et par betjente. De svenske myndigheder har forpligtet sig til at tage alle uledsagede flygtningebørn med sig. Denne torsdag aften ankommer der i alt 247 uledsagede flygtningebørn til Sverige, og mange af dem er med toget fra København.

Indenfor på stationen står der fem politibetjente og venter på det næste tog, der ankommer fra København klokken 23.46. En af betjentene fortæller, at det er blevet sværere og sværere at få plads til de hundredvis af flygtninge, der kommer til Malmø hver dag.

»Migrationsverket er fyldt, så nu tager vi kun de uledsagede flygtningebørn her i Malmø,« siger en af betjentene.

Ulrik Hasemann

Familier og unge mænd i større grupper har pakket deres tasker ud i ventehallen. Nogle spiser mad, som frivillige har bragt til dem, andre har lagt sig til at sove under deres jakker eller med tæpper på gulvene og stolesæderne. Fem børn er gået i gang med at lege med små legetøjsbiler på det kolde stationsgulv, mens en lille dreng lidt derfra sover på et oppusteligt liggeunderlag. Den hyggelige fornemmelse af rejsestemning forstyrres af visheden om, at de, der sover på stationerne og ankommer sent om aftenen med små børn og babyer, har rejst i ugevis ad faretruende ruter over Middelhavet fra krigshærgede lande.

Tre af de børn, der er gået i gang med at lege på stationsgulvet, er Noh Abal på tre år, Rasul Abal på otte år og Karrar Abal på 10 år. Børnene og deres forældre er flygtet fra Irak, og familien Abal ved stadig ikke helt, hvor i Norden de skal søge asyl. De har hørt godt om Finland, men overvejer også at blive i Sverige. Fordi de ikke har besluttet sig endnu, kan de ikke søge hjælp hos Migrationsverket i Sverige, så nu har de slået sig ned på stationen for natten.

En familie fra Irak har slået sig ned på Central Staitonen i Malmö inden de skal videre næste dag.

En familie fra Irak har slået sig ned på Central Staitonen i Malmö inden de skal videre næste dag.

Ulrik Hasemann

Borgerhjælpen svinder

Da frivillige i kulturhuset Kontrapunkt i Malmø for tre uger siden så, at flygtningestrømmen gennem Europa for alvor var nået til Malmø, tog de beslutningen om at indstille alle deres normale aktiviteter for i stedet at tage imod flygtninge.

»Vi oplevede, at Migrationsverket ikke havde kapacitet til at tage imod alle dem, der kom fra Danmark, og samtidig var der ingen af de officielle organisationer, der gjorde noget,« siger Anna-Carolina Brandels, der er frivillig i kulturhuset og udnævnt som kommunikationsansvarlig.

»I de første dage, inden vi fik organiseret os, var der en flaskehals på Malmø Station. Hvis ikke flygtningene kunne komme her eller i Malmøs moskeer, ville flere blive nødt til at sove på gaden eller på stationen. Vi kan tage dem, der ikke ved, om de vil søge asyl i Sverige eller skal videre. Ellers skal de nemlig gå til myndighederne og registrere sig,« siger Anna-Carolina Brandels.

De kulørte lamper på kulturhusets terrasse lyser op i det mørke industrikvarter i Malmø. På terrassen står unge mennesker med gule plasticskilte på jakken og ryger og snakker. På deres skilte står der »Värd«, »Chaufför« og »Volontär«.

Kulturhuset Kontrapunkt kan tilbyde flygtninge, der ankommer til Malmø, alt lige fra nyt tøj til et sted at hvile sig. I kulturhuset bliver der lavet over 1.000 portioner mad om dagen, og derfor er der konstant brug for nye donationer fra borgerne i Malmø. Men det bliver sværere og sværere for Kontrapunkt at følge med den voksende flygtningestrøm. Hver dag kommer der flere hundrede flygtninge, der mangler et sted at sove, og ifølge Anna-Carolina Brandels begynder fokus på flygtningestrømmen så småt at svinde ind blandt borgerne, der ellers flittigt kom med donationer de første uger. I aften mangler Kontrapunk mad, sokker, undertøj, tasker og forskellige hygiejneting.

Uden for kulturhuset kommer der jævnligt biler og taxaer, der parkerer foran industribygningen. To ældre kvinder stiger ud af en bil og kommer slæbende med sorte sække, de afleverer ved en bagdør, hvor et skilt fortæller dem, at »donationer modtages her«. Samtidig ankommer flere taxaer med flygtninge. Fem unge mænd ankommer med store tasker. Den ene af mænden har badesandaler på. En frivillig med et af de gule skilte på jakken viser dem indenfor i receptionen. I samme øjeblik piler en rotte ud gennem et hul i terrassen.

I den tyrkiske moske i Malmö huser de 200-300 flygtninge hver nat. Bag ved tæpperne sover familierne.

I den tyrkiske moske i Malmö huser de 200-300 flygtninge hver nat. Bag ved tæpperne sover familierne.

Ulrik Hasemann

Den tyrkiske moske i Malmö.

Den tyrkiske moske i Malmö.

Ulrik Hasemann

Folk skal ikke ligge på gaden

Omkring klokken 2.00 er der ikke flere ledige senge i Kontrapunkt, men flygtninge bliver ved med at komme ind med togene fra København. I den tyrkiske moské er der heldigvis stadig ledige pladser, så tilbage på stationen begynder Abu Ahmed at sende flygtninge videre til moskeen.

I den smalle gang, der leder ind til bederummet i den tyrkiske moské, er der propfyldt med sko. Der lugter af fødder, som har gået hundredvis af kilometer i det samme fodtøj. I gangen er parkeret fem barnevogne. Langs væggene i den store moské står der kasser og stativer propfyldt med tøj, og midt i moskeen er der stillet borde op med mad. Fra loftet skratter en højtaler med arabisk musik. Musikken blander sig med barnegråd, der kommer fra et sted i mængden af de sovende flygtninge, der ligger på moskeens lyseblå gulv.

Torsdag aften er ni mænd ankommet til moskeen fra Migrationsverket, som ikke havde plads. Idris Yildiz, der er frivillig i moskeen, fortæller, at Migrationsverket af og til ringer og spørger, om moskeen har ledige sengepladser, men der er ikke nogen officiel aftale mellem myndighederne og moskeen. Moskeen er 100 procent drevet af frivillige og har siden den 8. september huset mellem 200 og 300 flygtninge hver nat.

Idris Yildiz ønsker ikke at se familier med små børn ligge på gaderne i Malmø. Ligesom de frivillige i Kontrapunkt, fortæller han, at den tyrkiske moské vil fortsætte med at give husly til flygtninge, så længe behovet er der. Han er dog bange for, at de ikke kan følge med, hvis antallet af flygtninge, der ankommer til den svenske grænseby, bliver ved med at stige.

»Vi ved ikke hvor længe, vi kan fortsætte med at køre på så højt tryk,« siger Idris Yildiz.

Foran den tyrkiske moske i Malmö. Mændene på billedet er venner fra Damaskus og er flygtet sammen. Det er 50 dage siden de tog afsted, denne aften kom de til Sverige med færge fra Tyskland.

Foran den tyrkiske moske i Malmö. Mændene på billedet er venner fra Damaskus og er flygtet sammen. Det er 50 dage siden de tog afsted, denne aften kom de til Sverige med færge fra Tyskland.

Ulrik Hasemann

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Morten Østergaard

Pyha, hvis ikke David Trads og Stine Bosses havde forsikret os om, at indvandringen er en økonomisk fordel, så kunne man godt blive lidt bekymret på Sveriges vegne.

Per Torbensen, Kaj Spangenberg, Martin Lund, Torben Arendal, Preben Haagensen, Christian Sørensen, Finn Thøgersen, Ernst Enevoldsen, Martin Schou, Peter Hansen, Flemming Berger, Frederik Knudsen, Britt Kristensen, Kim Houmøller, Helene Kristensen, Martin Hansen, Jørn Andersen, Jan Mogensen, Frede Andressen, steen marr og Anders Hede anbefalede denne kommentar

Sidder der stadig folk, som mener at dette er vejen frem og en god ting? Eller begynder man at forstå at vi ikke kan have et system hvor flygtninge selv vælger deres destination?

Der burde flyttes de første 10-30.000 fra Svergie til Baltikum og andre østlande. Hvis altså EU var til noget.
Sverige er dog også i sig selv ret bovlamme til at reagere mod dette forfærdelige kaos.

Kaj Spangenberg, Miguel Tuells og Ernst Enevoldsen anbefalede denne kommentar

Morten, du er ikke 'den' Østergaard, vel? ;-)

Freddy Andersen

Se nu lidt positivt på det venner, vi hjælper jo bare Svensk industri med at opfylde deres ønske om billig arbejdskraft, eller den Europæiske for den sag skyld, eller Dansk industris, men helt ærligt venner hvorfor , i boller for lidt så enkelt er det ;-)

Frede Andressen

Mon selv svenskere ikke også kan få nok??

Miguel Tuells, Preben Haagensen, Martin Schou, Britt Kristensen og Kim Strøh anbefalede denne kommentar

Hvor er det fedt med noget friskt blod og dynamik til Sverige - sært de ikke er bedre til at modtage folk på en værdig måde derover.

Og så er det også fedt at moskeen træder til, hvor det officelle Sverige svigter - så må man bare håbe, at Sverige har moskeer nok til at løfte opgaven med intergere alle de nysvenskere som bliver ved med at komme eller hjælpe dem af dem, der hellere vil være nynordmænd eller nyfinnere til hhv. Norge og Finland.

Bjarne Falk Rangård

Citat fra artiklen
"Siden det danske politi besluttede sig for at lade flygtninge, der ankommer til Danmark, rejse gennem landet uden at registrere dem, "

LÆS "Siden det danske politi med regeringens opbakning besluttede at Danmark ikke er forpligtet til at overholde gældende EU-regler, Dublin aftalen og Schengen reglerne som vi er en del af"

Det er vist en sag for justitsministeren og statsministeren. Nu må de sikre sig at det danske politi har forstået at deres opgave ikke er at lave egne regler, men sikre at Danmark overholder de internationale aftaler Danmark har indgået. Det er jo det rene Grækenland !!

Hvis regeringen ikke vil overholde aftaler og ikke magter politimæssigt at sikre de bliver overholdt er det nok billigere at købe noget hegn og pigtråd af ungarerne hvis de har noget til overs. Vores landegrænse er jo ikke så lang så det går nok !

For Dublin aftalerne er en af de parallel aftaler vi har fået udenom retsforbeholdet lige som Schengen aftalen om åbne grænser.

Morten Østergaard

Lasse Glavind, et hurtigt kig på min profil vil afsløre, at jeg lider under et afskyeligt menneskesyn og et nærmest komplet fravær af empati. Så nej, jeg er ikke DEN Morten Østergaard, men blot én Morten Østergaard.

Kaj Spangenberg, Preben Haagensen, Flemming Berger, Kim Houmøller, Helene Kristensen og Lasse Glavind anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Myndighederne tager kun imod dem, der vil søge asyl i Sverige, og kan ikke gøre noget for dem, der ønsker at fortsætte.
Øh hvad var det nu den svenske statsminister mente om DK, hvis vi ikke .....

Preben Haagensen, Per Torbensen og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar

sverige liver et meget rigt land hvis Trads og ligesondede har ret. Sverige er et spændende experiment

Helene Kristensen

Bjarne Falk Rangård, da Tyskland har inviteret alle der har lyst til at komme til Tyskland, og ikke sørger for at registrere og overholde diverse gældende EU-regler, Dublin aftalen og Schengen reglerne som de er en del af - hvem er da vi, lille Danmark, at vi skulle begynde at forhindre flygtninge i at nå til deres drømmes mål i Sverige, Norge og Finland.
Der forsvandt jo også en hel del uden registrering da alle gode hjerter i Danmark tog over og fragtede flygtninge udenom kontrol og registrering hos det "grusomme og brutale" danske politi - til lands og til vands. For øvrigt begik Sverige samme lovbrud, da de lod flygtninge rejse videre til Norge og Finland uden registrering.
Så skal vi nu ikke lade være at tage hele EU's skyld på os, men bare håbe at svenskerne ikke har inviteret flere end de forestillede sig da de udnævnte sig selv til Europas mest hjertegode flygtningelejr.

Kaj Spangenberg, Kim Houmøller, Preben Haagensen, Per Torbensen, Frede Andressen, Jan Mogensen, Flemming Berger og Britt Kristensen anbefalede denne kommentar

Det er virkelig interessante og konstruktive indlæg, som denne artikel har afledt.

Måske bør det stilfærdigt tilføjes, at Sverige faktisk har en flerhundrede årig tradition for at tage imod flygtninge. Blot her i år 2015 er mere end 24% af alle svenske statsborgere født i et andet land. Videre er flygtninge er desuden nævnt i den svenske grundlov som borgere med særskilte rettigheder.

Endelig kan det da oplyses, at en spritny undersøgelse der blev offentliggjort i flere danske og svenske medier i lørdags, viser, at næsten halvdelen af alle svenskere mener, at Sverige bør tage imod endnu flere flygtninge. Undersøgelsens resultat ligger indenfor de statistisk sikkerhedsgrænser, så der kan ikke være tvivl om resultatets rigtighed. Dette er i øvrigt en markant stigning siden sidste undersøgelse i foråret.

Peter Hansen, Viktor Wennesz, Jens Thaarup Nyberg, Karsten Aaen, Carsten Mortensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Lennart Kampmann

sarkasme forekommer i det følgende:

Værsgo Sverige, her er en gave fra Danmark, så I kan være endnu mere humanistiske og føle jer godt tilpas. Vi er kede af at de slet ikke vil være hos os (tørrer krokodille tåre væk) og håber I registrerer dem inden de tager til Finland, hvor de bliver mødt med lagner og frugt/grønt.

Sarkasme slut

Sidste år var det vist 250.000 flygtninge der kom til Europa, i år var det vist 500.000, og næste år vil vi omkring juli/august igen have samme problematik ( med måske en million...).
Desuden vil de fleste flygtninge komme til at forstå at Danmark i virkeligheden ikke er så slemt. Man kan tegne tegninger af (næsten) hvem som helst uden at blive slået ihjel(særligt meget) Man kan gå i burka i fred og ro, og her er faktisk rart. Samt vinteren er ikke helt så alvorlig lang som nordpå, hvor den virkelig tager fat. Man skal kunne lide vinter for at flytte til Finland (og myg).
med venlig hilsen
Lennart

Tænk sig, en gammel historisk dansk by som Malmø....snart bor der hverken svenskere eller danskere der længere.... Copenhagen is next!

Martin Hansen, Kaj Spangenberg, Preben Haagensen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Ernst Enevoldsen

@Bjarne Falk Rangård Med mindre de ankommer i en gummibåd direkte på dansk kyst, er de jo registreret andet sted i EU. Eller burde være det.

Børge Rahbech Jensen

Sverige burde vist prøve at lære af Tyskland, hvor asylsøgere distribueres videre til andre byer. Sverige har kun 23 indbyggere pr. km2, mens Danmark har 130 indbyggere pr. km2.
Kilde: http://www.norden.org/da/fakta-om-norden/de-nordiske-lande-og-faeroeerne...

Søren S. Andersen

Som den kendte svenske historiker Henrik Arnstad fornyligt slog fast i en tv-debat, gør indvandringen Sverige til et "mycket, mycket bättre land".

Jeg siger til lykke med den store berigelse og ønsker for Sverige, at de ca. 95.000 asylansøgere, som Sverige forventes at modtage i år, må blive til dobbelt så mange næste år. Dobbelt så mange indvandrere, dobbelt så stor berigelse!

Der er plads nok i Sverige, og skulle endelig det knibe med pladsen kan pladsen, kan pensionister og studerende jo altid bare opsiges fra deres lejligheder, således som det allerede så småt sker i dag for af gøre plads til mange nye mennesker fra Mellemøsten og Afrika.

Kaj Spangenberg, Frede Andressen, ellen nielsen, Jan Mogensen, Kim Houmøller, Preben Haagensen, Martin Hansen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Hans Jørgen Vodsgaard

Gert Romme:
Jo, Sverige har altid været et foregangsland.
Man var de første i nyere europæisk historie der gennemførte en systematisk etnisk udrensning af danskere i Skåne, halland og Blekinge ved brug af hidtil usete brutale metoder med at lade gønger sprælle på spyd gående fra anus til nakken, gennemføre kollektive afbrændinger af alle folk i oprørske landsbyer osv. Og derefter lavede man en tvangsflytning af svenskere til de afbrændte områder, og for en god ordens skyld dræbte man så de sidste danskere, der ikke var nået at flygte og ikke talte ordentligt svensk.

Iøvrigt viser den undersøgelse, du nævner, korrekt nok en fremgang for positive holdninger til indvandring. Den blev i ugen med den lille døde dreng i vandkanten øget til 44 pct. Dvs at 56 pct er imod øget indvandring. Desuden steg andelen af bekymrede for udviklingen fra 30 til 39 pct.
Og denne undersøgelse brugte telefon interview, hvor de autoritetstro og medie trynede svenskere har en tendens til at give de politisk korrekte svar.
Så den reelle bekymring og modstand i denne start af det store indtag, - hvor de svenske medier kørte kampagner og Löfgren gik hånd i hånd med moder Merkel og alle var stolte over at flygtningene hellere ville til Sverige end Danmark - var sandsynligvis over 60 pct eller omkring 2/3. Og om et par måneder, når hvedebrødsdagene er ovre, vil modstanden igen stige.
Så Gert, du skal nok ikke satse for meget på at Sverige bliver et eksempel på efterfølgelse.

Peter Hansen, Kaj Spangenberg, steen marr, Frede Andressen, Ole Olsen, Preben Haagensen og Martin Hansen anbefalede denne kommentar

Jeg læser netop, at der i Jyllandspostens debatter fremføres påstande om, at hovedparten af flygtningene og migranterne er kristne og sekulære. Så må det godt nok være surt at blive indkvarteret i en moske.

Information skriver, at der ankommer flere hundrede uledsagede børn. Er det noget som er dokumenteret? Der er naturligvis små børn sammen med deres familier, men de uledsagede børn er unge mænd med skæg, som påstår at de er under 18 år. Desværre har de alle som en ved et beklageligt uheld mistet deres papirer og kan derfor ikke dokumentere påstanden.

'Malmø er ved at være fyldt'.

Hvad er det for noget sludder? Der bor 1770 mennesker per km2 i Malmø. I Kowloon bor der 43.000. Mindst. Og de praler ikke engang af, at de har åbne hjerter.

Peter Hansen

Der bor massere af danskere i Malmø, de har klumpet sig i ghettoer, så de er endda lette at finde.

Frank Hansen

"men de uledsagede børn er unge mænd med skæg, som påstår at de er under 18 år. Desværre har de alle som en ved et beklageligt uheld mistet deres papirer og kan derfor ikke dokumentere påstanden."

Du kan selvfølgelig dokumentere din påstand?

Det er fint at väre humanistisk, men der er ingen overordnet plan for hvordan Sverige skal håndtere alle de migranter som har kommet ind de senste 3 år-... Der findes ingen boliger, ingen jobs så som arbejdsmarkedet ser ud.. og Sverige har i forvejen taget imod mange EU-migranter fra sydöst europa som bor i udslidte campingvogne og telte på privatejet mark, og flytter ulovligt ind i tomme sommerhuse etc.. (se seneste uppdrag granskning på SVT)
Stefan Löfven og Åsa Romson er mere og mere upopuläre i meningsmålinger mens Jimmie Åkesson fra Sverige demokraterne og Anni löf fra centerpartiet (mere liberalt parti) stormer frem...
Jag har svärt at se at den nuvärende december overenskomst regering holder 4 år...

John Christensen

Færgerne fra Lesbos bør sejle de migranter der ankommer med gummibåd fra Tyrkiet - tilbage til Tyrkiet og ikke til Athen!

Samme procedure fra andre kyster, vil underminere menneskesmugling relativt hurtigt, mener jeg.

Kan forstå at landgrænsen imellem Tyrkiet og Bulgarien, ved byen Erdine bevogtes med soldater.

Hvorfor accepterer vi når alt kommer til alt - landgang via søsiden?

Chokterapi???
(Rettet imod den bestukne arbejderklasse i Vesteuropa, orkestreret af???)

Frans Kristian Randlev Mikkelsen, Martin Hansen, Kaj Spangenberg og Frede Andressen anbefalede denne kommentar

De svenske sosser vil blive de første til at løse minoritetproblemet.

Kaj Spangenberg

Det kan siges kort: Svenskerne - flertallet af dem og regeringen - er ikke rigtig kloge. Det bliver bedrøveligt og dramatisk, når tømmermændene melder sig, og det svenske samfund ikke længere er ét, men mange parallelsamfund.

Martin Hansen, Per Torbensen og Frede Andressen anbefalede denne kommentar

Højrefløjen startede det hele og sendte dem på flugt, nu løber venstrefløjen, højrefløjens ærende med at øge arbejdsudbuddet.

Sig tak til, Bush, Blair, Fogh

Peter Hansen, det er vel naturligt nok, at der bor dansker i Malmø, men byen virker ikke særlig tryg at bo i længere set udefra..... i hvertfald i flere områder, og det bør man da tage seriøst!