Nyhed
Læsetid: 1 min.

Egyptisk vidne til politidrab frikendt

Udland
28. oktober 2015

Internationalt pres og mere end 4.000 danske underskrifter har banet vejen: Den egyptiske menneskerettighedsforkæmper Azza Soliman er blevet frikendt efter en opslidende retsproces. Resultatet er en sejr for det egyptiske civilsamfund, oplyser Mellemfolkeligt Samvirke.

I januar var menneskerettighedsforkæmperen Azza Soliman og andre vidne til et politidrab på en ung kvindelig demonstrant i nærheden af Tahrir-pladsen i Kairo i Egypten.

Sammen besluttede de at fortælle myndighederne, hvad de havde set. Dette medførte, at bl.a. Azza Soliman officielt blev anklaget for bl.a. at bringe den offentlige orden i fare. Det kan give op til 15 års fængsel i Egypten. En dom i sagen ville være et hårdt slag for civilsamfundet i Egypten, som kæmper en hård kamp for retten til at ytre sig frit. Azza Soliman og hendes medanklagede er nu frikendt.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her