Læsetid: 1 min.

Israels militær afspærrer dele af Østjerusalem

15. oktober 2015

Israelsk militær har afspærret dele af Østjerusalem og sikkerhedsstyrkerne har fået øgede beføjelser til at gribe ind over for en bølge af vold, som ifølge iagttagere kan være et forvarsel om en ny palæstinensisk intifada.

En talsmand for det israelske politi siger til AFP, at militær er blevet udkommanderet til at oprette kontrolposter ved indfaldsveje til palæstinensiske byer og områder i den østlige del af Jerusalem.

Nyhedsbureauet AP skriver samtidig, at militæret har øget dets tilstedeværelse i flere andre israelske byer. Det sker, efter at Jerusalem tirsdag blev rystet af en række angreb, som kostede mindst tre mennesker livet. Mange blev samtidig såret ved flere skud- og knivangreb på israelere.

Ved et af tirsdagens angreb skød palæstinensere mod en bus og torpederede fodgængere med en bil.

Israel siger, at det vil tage »alle midler« i anvendelse for at stoppe den palæstinensiske vold.

Premierminister Benjamin Netanyahu siger, at palæstinenserne vil »bære skylden«, hvis der sker en »forværring af sikkerhedssituationen på baggrund af tilskyndelse« fra den palæstinensiske ledelse.

Udtalelsen fra den israelske leder blev fremsat tirsdag og var rettet mod den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, skriver The Jerusalem Post.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, planlægger at rejse til Mellemøsten i et forsøg på at få standset den eskalerende vold mellem palæstinensere og israelere. Kerry mener, at volden skyldes frustration over, at der ikke er tegn på ændringer i forholdet mellem palæstinensere og Israel.

»Volden skyldes voksende frustration på palæstinensisk side og en frustration blandt israelere, der ikke ser nogen bevægelse i fredsprocessen,« siger Kerry.

Mindst syv israelere og 30 palæstinensere, deriblandt ti, som menes at have angrebet israelere, er ifølge nyhedsbureauet Reuters blevet dræbt under urolighederne i den seneste tid.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu