Læsetid: 1 min.

Japan tager 11 flygtninge

’Den opgående sols land’ har ikke i sinde at bløde stramme asylregler op
3. oktober 2015

Elleve. Så mange flygtninge accepterede Japan sidste år.

De stramme asylregler, der er årsag til dette, løsnes ikke foreløbigt. Japan må løse sin egen krise, før man kan modtage flere flygtninge og migranter, sagde den japanske premierminister, Shinzo Abe, på et møde i forbindelse med FN’s Generalforsamling i New York.

Abes afvisninger af at tage imod bare et moderat større antal flygtninge har ført til kritik af de japanske asylregler. Især dokumentationskrav til beviser for forfølgelse er næsten umulige at leve op til for asylansøgere.

Japans økonomi er truet på grund af en aldrende befolkning og faldende fødselsrater.

»Før vi accepterer flygtninge eller migranter, må vi have flere aktive kvinder og ældre, og vi må hæve vores fødselsrate. Der er meget, vi bør gøre, før vi accepterer migranter,« fortalte han til en række reportere efter sin tale i FN, skriver The Guardian.

Som et plaster på såret meldte Japan ud, at landet bidrager med 1,6 mia. dollar. Pengene skal gå til hjælp i nærområderne. Omkring halvdelen, 810 mio. dollars, går til flygtninge og internt fordrevne, i og omkring Syrien og Irak.

»Japan vil gerne bidrage ved at ændre de forhold, der skaber denne stigning i antallet af flygtninge. Årsagen til tragedien er frygt for vold og terrorisme og fattigdomstruslen. Verden må samarbejde om at finde en måde, hvorpå vi kan undgå fattigdom‚« tilføjede han.

Det japanske befolkningstal forventes at falde drastisk de kommende år, hvilket vil lægge pres på den japanske økonomi. Arbejdsstyrken skrumper, og pensionsudgifterne stiger. Enkelte japanske politikere har dog bragt immigration på banen som en del af løsningen.

Japan har 126 mio. indbyggere. I 2014 søgte 5.000 søgte asyl i Japan, hvoraf 11 ansøgninger blev accepteret.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jonathan Smith

Mærkværdigt. Jeg bliver ellers ofte fortalt at globaliseringen og migrationen er et uafvendeligt vilkår, men det gælder åbenbart kun i visse særligt globale lande. Stor-Tokyo må være en provisiel by med sine 37 millioner indbyggere.

Jeg er sikker på at alle dem der ofte proklamerer at de skammer sig over at være danskere pga. vores hårde asyllovgivning, eller hvad der lige er den aktuelle undskyldning, udskammer de mange Japanske turister i København, der følgelig må skulle skamme sig tusinde gange mere.