Læsetid: 1 min.

Nobel-pristager har udstukket nye retninger

13. oktober 2015

Det er helt på sin plads, at Angus Deaton i går blev årets modtager af Nobelprisen i økonomi. I hvert fald hvis man spørger professor Søren Leth Pedersen fra Københavns Universitets Centre for Applied Microeconomics, hvor man arbejder inden for samme felt som det, Deaton bliver hædret for.

»Han har publiceret i de bedste tidsskrifter og har en utroligt høj status i vores profession. Jeg sidder stadig og tager udgangspunkt i hans bidrag. Selvfølgelig bliver de løbende udviklet og forbedret af andre, men forskning handler jo om at udstikke en ny retning og pege på ting, der er vigtige. Det er det, der kendetegner dem, der er exceptionelt dygtige, og det har han gjort flere gange,« siger Søren Leth Pedersen. Priskomiteen hæfter sig i sin begrundelse for valget af den 69-årige skotte ved, at hans forskning har bidraget til at koble individers økonomiske valg med makroøkonomiske teorier.

Ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu