Note
Læsetid: 1 min.

Tunesere får fredspris

Udland
10. oktober 2015

Det blev den såkaldte dialogkvartet i Tunesien, der repræsenterer flere samfundsgrupper, som fredag blev afsløret som modtager af Nobels Fredspris 2015. Kvartetten har styrket demokratiet oven på Det Arabiske Forår, lyder det.

Det hed i den norske nobelkomités begrundelse, at kvartetten »afgørende har bidraget til at opbygge et pluralistisk demokrati i Tunesien oven på Jasmin-revolutionen i 2011«. Prisen skal også tjene som opmuntring til andre lande om at følge i Tunesiens fodspor. Kvartetten består af Tunesiens LO-forbund, den tunesiske arbejdsgiverforening, landets største menneskerettighedsorganisation og Tunesiens advokatsammenslutning.

Ritzau

Læs dagens leder

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

georg christensen

Et "til lykke" til Tunesien, desværre et tillykke med store nye problemstillinger, hvis jeg ser på, hvem der i fortiden har modtaget titlen, så ser jeg ikke andre, som USAs Obama og EUs ?, sammen med mange andre værdiløsheder, alligevel ser jeg lys forude i en lille pige fra Pakistan, et "enkelt individ", som er større som de mest indflydels rige magtbegærlige"terroister".