Læsetid: 6 min.

’Selv IS-sympatisører vender sig væk fra terroren’

Islamisk Stats opblussende voldsterror er den sikre vej til at skubbe de muslimske masser væk, som jihadisterne netop håber på at mobilisere, siger den franske islam- og terrorforsker, Gilles Kepel. Vi er nået til tredje fase i jihad- og kalifat-projektet, siger han, men selv muslimske sympatisører vender sig nu væk i afsky
Gilles Kepel, der er professor i Paris og islamforsker, mener. at de seneste blodige angreb i Paris fra IS møder afsky, selv blandt radikaliserede muslimer. Han er desuden æresdoktor ved både Københavns og Odense Universitet. 
 Arkiv

Carsten Andreasen

23. november 2015

Angstfantasierne florerer i disse dage, hvor jihadistisk terror har nået et nyt højdepunkt. Der tales om ’Europas 11. september’, men vi skal ikke miste modet, for terroristerne vil tabe, insisterer Gilles Kepel, 55 år, nyslået æresdoktor ved Københavns Universitet og en af Frankrigs, ja verdens mest anerkendte forskere i islamisk radikalisme og terrorisme.

Ingen af de tidligere islamistiske terrorstrategier har virket, og også denne seneste strategi med vilkårlige nedskydninger af tilfældige borgere er på vej til at slå fejl, forudsiger han.

Man kunne mene, at der umiddelbart er grund til at være rigtig bange. For hvad nu hvis angrebene i Paris fredag den 13. november kun var en begyndelse? Hvad nu hvis myrderierne på Bataclans koncertpublikum og bar- og restaurantgæsterne i to af den franske hovedstads folkelige arondissementer var forsmag på en ny blodig normalitet, hvor jihadisterne fra Islamisk Stat fører deres krig direkte ind i de vestlige storbyer?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Malan Helge
  • Laurids Hedaa
  • Svend Erik Sokkelund
  • Henrik Brøndum
Malan Helge, Laurids Hedaa, Svend Erik Sokkelund og Henrik Brøndum anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nej. Med tanke på Informations link til mandagens leder, som jeg desværre ikke kan kan læse det hele af, og som modsiger Giles Kepel. Det er muligt at IS sympatisører i Europa har fået nok, men i mellemøsten har de rettroende ingen medlidenhed med vantro.
Jeg tillader mig igen at dele et link som ophidsede Joanna Palani: https://www.facebook.com/yalla.magazine/videos/680075562081616/
Linket fortæller implicit hvem som køber slaver af IS. Men det fremgår også tydeligt hvor lavt ikke-sunnimuslimer rangerer i de rettroendes verden.

Findes der egentligt overhovedet et problem? Det lader til at Bush med legitimitet fik knust Al-Qaeda - og at IS langsomt saver deres egne grene over. Så hvis vi nu bomber og ellers fortsætter som om intet var hændt? Forleden kunne det i en stort opslået artikel i Information læses at vi vænner os til terroren ... og at den derfor ikke kan anvendes som slagkraftigt våben mod os - og hvis IS-sympatisører og mulige rekrutter alligevel ikke, som professoren med de mange gæstetitler fortæller, kan holde den strategiske terrormetodologi ud, så lader det til at vi faktisk kan fortsætte som om intet var hændt - blot med, som nævnt og forventet, flere droner og flere bombeangreb.

Vestlige mediers klassiske frygtkampagne.
Informationsformidling er ikke hvad det har været. Det er stærkt kompromitteret af erhvervseliten og logefælleskabets lobbyisme og økonomiske magt.

Hvis vi kaster et tilbageblik i historien, vil den vise at denne økonomiske model vi har i verden med det der kaldes et banksystem med "fractional reserve lendning" den er uholdbar. Ikke nok med at den er uholdbar, den akkumulerer aktiver hos en lillebitte koncentration af magtfulde personer hvis lukkede kabale har konspireret imod almindelige borgere og mennesker i mange hundrede år. Igennem krige og finansieringer af hhv. begge af parters konflikter har bestemte bankfamilier opnået en uhyggelig stor velstand. Da disse mennesker samtidig står for reguleringen af pengesedler der er i cirkulation, kan de med deres uendelige midler opkøbe konkurrenter, influere politikere (støtte til valgkampanger, spindoktorer). Påvirke mediediskursen ganske enkelt fordi man har råd til at eje næsten alle medier.
Rotschild, Rockefeller, Morgan, disse familier er blandt de mest magtfulde. Det er også vigtigt at man ikke prompte afviser konspirationer som denne for det er absolut ikke teorier. For det er netop hvad medier er gode til at sige. "Det er konspirationsteorier". Læg mærke til at der aldrig bliver taget en saglig diskussion om det. Også om alle de løgn der er skrevet i vores historiebøger. Fremtidens børn, skal de virkelig opvokse i en totalitær styret verden hvor mennesker ikke er andet end mekaniske slaver? Hvor naturen er ødelagt pga konstant jagt på profit.

Vi sover allesammen i vores hyggelige lille bobbel fordi det er så trygt. Men før eller siden vil det økonomiske system kollapse, det er uundgåeligt. Det er ligesom en stoledans. Når musikken stopper vil der altid være en stol for lidt! Og bid for bid vil alle ende som tabere i sidste ende fordi at mens vi kastede mudder på hindande i form af forskelligheder grinte de hele vejen til banken.

Der er brug for en oplysningsrevolution.
Mediernes magt skal føres tilbage til folket fra pengemændene som har alt for meget indflydelse på de forskellige diskurser, hvor flere essentielle emner bliver forsætligt selektivt sorteret fra. I stedet udvælges historier ud fra hvordan de vil påvirke befolkningen, eller hvordan historien vil sælge. Vi kan ikke basere et system på profit. Vi skal basere et system på behov.
Uden ærlig informationsformidling vil der aldrig være et rigtig demokrati.
Elias stud.merc.jur

Flemming Berger, Laurids Hedaa, Peter Hansen, Ervin Lazar og Ingrid Uma anbefalede denne kommentar
Anker Fjeld Simonsen

Med fare for at blive kaldt sympatisör af "Islamisk tilstand", skal jeg ikke nägte, at jeg er lidt skuffet, om sådan noget intelligence-strategisk og upsykologisk sludder kan väre kendetegnende for äresdoktorer ved Köbenhavns niversitet, for ikke at sige for akademikere som helhed. Så har selv Uffge Ellerman mere psykologisk sans. Det synes ikke gået op for Kepel, der näppe er nogen psyklologiens Kepler, at der er aktion-reaktionlove der gälder underbevidst, om man ikke selv bge- sträber sig på bevidst at undertrykke dem, at oplöse dem, hviolket er muligt uden större eftervirkninger, da modsätningen ses arrogant ovenfra, fra et slags overjeg, hvor franske bombvninger i Syrien sätter smågrupper "Islamisk tilstand" i gnan med voldelige reaktioner, som ud-löser fransje panikbombninger i Syrien. Nå, jeg kan tilmed la vbär med at skyde skylden på den ene eller anden igangsättelse af aktioner-reaktionerne, da jeg ikke kan huske fra näse, der lugter Charlie Hebdo-terroreren för den seneste, til mund, der ikke erindrer hvad der var optakt til CH-mordene. Det kan minde om modstandskamp, som man bör holde sig langt fra, kun på distance komme med fredsommelige råd til at stoppe aktioner-reaktionerne, jeg skulle gerne til Paris i begyndelsen af april näåste år i musikfilosofisk ärinde, ser da nödigt en ruinhob eller et par folkehäre i strid der. Kepel er fransk, og må nödvendigvis ved et universitet tage stilling for präsidenten, for at kunne komme videre, men er der andet end liorum-larum af snorkende sövnidyssende politisk mekanik og angst for gadekampe i hans kronik ? Franskmän er en gammel selvständig imperialistnation, der i sin tid startede Indokina - Vietnam- krigen. Det drejer sig om at få stoppet aktion-reaktionerne mellem befolkningsgrupper, ikke om at integrere den fremmerdgjorte forstadsungdom af muslimer som franske ar-bejdslöse direkte i det fgranske präsidents politiske verden. Det drejer sig om, at muslimer også påtrods af Front National må kunne arbejde sammen for at skabe muslimske värdier, i Frankrig, men uden vold og Kalashnikoffer, i fällesskab.

Grethe Preisler

Rap, rap, rap - en and kan vralte jorden rundt i cyberspace, før 'sandheden om IS-sympatisørernes agenda' når at snøre sine sko.

fuld livstid for besiddelse af sprængstof. Daesh får dette fra kriminelle miljøer, så stress disse. En rocker m.m. vil begynde at overveje, om salg er fuld livstid værd.

Læste kommentarspor på Al Jazeerra English. Heftig læsning.

Kanalen skrev i øvrigt, at man til ingen penge kan få et syrisk pas på Facebook. Mener også, at IS beslaglagde syriske pasmaskiner, så de pumper bare syriske pas ud nu. Personligt synes, at Iriscan skal være asylanmodnig i stedet, mens finderaftryk, billede, og dna-prøve blot er registrering, som kan aftvinges, så vi kan følge folks færden. Folk der vil søge asyl skal nok selv finde disse irisscannere, som vi investerer i.

Torben - Nielsen

Således som Information introducerer den franske professor ved Københavns universitet, Gilles Kepel:

”islam- og terrorforsker”!!!!

Som om, det at forske i islam, er det samme som at forske i terror.
Eller at forske i terror, er det samme som at forske i islam.

Men måske mener Information, at islam er lig med terror??

Under optakten til det tyrkiske valg, her i efteråret, udtalte den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdoğan ved en tale: ”at der findes ingen moderate muslimer, der findes kun islam”.
Hvis den tyrkiske præsidents påstand holder vand, betyder det, at alle muslimer er en homogen masse.

Og hvis vi vender hans påstand lidt om så lyder den sådan her: ”der findes ingen muslimske ekstremister, der findes kun islam”

Og hvis jeg kombinerer Informations introduktion til den franske professor, med den tyrkiske præsidents udtalelse, så kan jeg konkludere at alle muslimer er terrorister!!!!

Ikke engang jeg selv tror, at det står så slemt til.

Jeg tror dette citat er det væsentligste: " for lige så længe IS hersker over et omfattende territorium, hvor de formår at holde stand, lige så længe vil de også udøve en tiltrækningskraft på de jihad-frivillige fra Europas indvandrerghettoer." Uden territorium er der intet Kalifat og ingen stat. Så der bliver noget af en generobringsopgave for at bidrage med den løsning.

Hans Kristian Hansen

Det spiller ikke nogen rolle at islamister vender sig imod ISIS terror. Islamister vil indføre kalifat og det er grund nok til ikke at tillade dem.

Handlede det om nazister, så er de samme misforståede kulturradikale ikke i tvivl. Det giver ikke anden mening end at kulturradikalisterne har alvorlige forståelsesproblemer.

Hans Kristian Hansen

Det er ikke den sekulære muslim der er problemet. Det er den religiøs/politiske islamist der er problemet. Hitz Ut Tarihr, Kaldet til islam, flere medlemmer af Islamisk trossamfund, og enhver anden tilhænger af islamisk politik.

I det hele taget udgør problemstillingen, uanset alt andet end sekulære, men også økonomiske vedtagelser, selveste grundlaget for befolkningsaccepteret lovgivning.

Alle får "tårer i øjnene" når børn og uskyldige involveres. Forstået naturligvis, men erkend også at politisk og strategisk natur, kun har begrænset plads til tårer i en brutal virkelighed.

En virkelighed du ikke kan flygte fra, uanset hvor meget du end forsøger. Erkend det eller bliv offer for islamisternes agenda. Islamister er religiøs politiske psykopater, ganske som nazister og tilsvarende antidemokrater.

Politikernes forståelse er kun spirende. De har forsømt rettidig omhu.

Indse det eller risiker overgivelse. Hvis det går op for dig for sent, så græd i fred dine tørre tårer ...

Løbet er vist desværre kørt, og kimen er lagt til en gen-opblomstring af fascismen i Europa.
Vi mangler bare en større økonomisk krise - og den skal jo nok komme. Kriser er som bekendt indbygget i det kapitalistiske system.
Når kærnevelfærden i Europas velfærdsstater begynder at smuldre på grund af overbelastning, begynder hestene at bides og der skal findes syndebukke.
Højreradikale bevægelser tordner frem i Tyskland,Sverige og Frankrig og det er kun begyndelsen.
Og der findes desværre ingen løsning - modsætningerne er for store - som Erdogan siger, så findes der ikke moderate muslimer, kun muslimer - som muslim køber man hele pakken, og hvis muslimernes loyalitet sættes på prøve, så vælger de sharia.
Så, det ender med dem eller os.