Læsetid: 3 min.

Er der nye europæiske logningsregler på vej?

Formandskabet for EU-rådet spørger nu medlemslandenes ministre, om der bør indføres nye EU-regler for logning af borgeres kommunikation, efter at det såkaldte logningsdirektiv sidste år blev annulleret. Men det kan blive svært, fordi bl.a. Frankrig og Storbritannien allerede nu er i gang med langt mere vidtgående overvågningslovgivning, påpeger iagttagere
27. november 2015

Et nyt kapitel kan være på vej i det årelange slagsmål om EU’s såkaldte logningsdirektiv, der indførte fælles krav til alle medlemslande om, hvilke oplysninger om de europæiske borgeres elektroniske kommunikation, der skulle gemmes.

Blandt andet blev der stillet krav om, at alle medlemslande skulle gemme oplysninger om, hvem der havde kommunikeret med hvem, og hvor personerne befandt sig på det pågældende tidspunkt.

Direktivet – der af den tilsynsførende for EU’s eget datatilsyn blev betegnet som »det mest privatlivskrænkende instrument«, der nogensinde er blevet indført af EU – blev sidste år underkendt af EU-Domstolen for at være i strid med EU’s charter om grundlæggende rettigheder.

Men i en række nye spørgsmål sendt fra det luxembourgske formandskab for EU til medlemslandene bliver der nu spurgt til, om EU bør foreslå nye europæiske regler på området.

»Der virker til at være et forsøg på enten at redefinere eller ignorere EU-Domstolens dom om logningsdirektivet ved at lancere nye regler,« siger Joe McNamee, der er direktør i organisationen European Digital Rights.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jan Pedersen
Jan Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu