Læsetid: 2 min.

Det sortner i Libanon

Den skrøbelige borgfred mellem de libanesiske befolkningsgrupper er truet efter det hidtil mest dræbende terrorangreb i Beiruts shiitiske bydel
14. november 2015

Med det dobbelte selvmordsangreb på civile i Beiruts sydlige Dahiya-distrikt er den syriske borgerkrig for alvor flyttet ind i Libanon. Islamisk Stat har angiveligt på sociale medier påtaget sig ansvaret for angrebet, der resulterede i 43 dræbte med pil opad til flere dødsfald blandt de 239 sårede, og er det mest alvorlige siden borgerkrigen 1975-90, og fredag blev erklæret officiel sørgedag med lukkede skoler og statsinstitutioner.

Den shiitiske forstad til Beirut har tidligere været mål for sunni-radikale terroraktioner, hver gang med adresse til det shiitiske parti, Hizbollah, hvis milits siden 2013 officielt har kæmpet på præsident Bashar al-Assads side i den syriske borgerkrig med tab af cirka 1.000 militante og et ukendt antal sårede.

Indtil terrorangrebet torsdag har Libanon i det store og hele været forskånet for konsekvenserne af Hizbollahs engagement i det syriske krigsteater. Den libanesiske regering indtager officielt en ’ikke-indblandings-politik’ i borgerkrigen, men i realiteternes verden har landet længe været delt mellem sunni-sympati for oprørerne og shia-sympati for regimet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu