Læsetid: 1 min.

Tyskland indfører særlige modtagecentre

6. november 2015

Tyskland får fremover tre til fem særlige registreringscentre, hvor de åbenlyse økonomiske migranter skal skilles fra humanitære flygtninge, for at man på den måde kan sende de førstnævnte hurtigst tilbage til deres hjemlande eller det land, hvor de er kommet fra.

Det er besluttet, efter at de tre partier i den tyske regering over de seneste uger har skændtes højlydt om måden at modtage flygtninge på. Antallet af nyankomne flygtninge er med daglige 10-12.000 mennesker ved at nærme sig de 800.000. Af dem er over 330.000 endnu ikke blevet registreret, hvilket i Tyskland involverer adskillige myndigheder og derfor i sig selv er en tidkrævende affære, der kan tage adskillige måneder. Det skal de nye centre råde bod på.

De konservative fra CDU/CSU havde ellers krævet, at centrene skulle etableres inden for lukkede områder, såkaldte transitzoner, hvor flygtninge om nødvendigt skulle holdes tilbage med tvang. Det nægtede regeringspartnerne hos det socialdemokratiske SPD, hvilket blev tilgodeset, således at flygtningene i stedet fremover får pligt til at opholde sig i nærheden af det registreringscenter, som de skal knyttes til.

Asylansøgerne vil også kun kunne modtage ydelser fra de tyske myndigheder, hvis de frivilligt lader sig registrere i de nye centre. Der oprettes også særlige databaser, samt nye id-kort til flygtningene i Tyskland. Samtidig vil en relativt overskuelige gruppe, der er på tålt ophold, over de kommende to år ikke kunne få ret til familiesammenføring.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

I en række danske medier kaldes dette for "Tysklands opstramninger", "Tyskland giver op" og så videre, og derfor er der grund til at se på, hvad tyskerne gør.

Og hvis man googler lidt på det, som de 3 tyske partier, der udgør regeringen, er blevet enige om. Ser man, at det omfatter netop det, der meget præcist det står i denne artikel - og intet andet.

Altså at forbundsrepublikken vil skabe 3-5 store centre for flygtninge fra Balkan og kun fra Balkan. Og her vil deres asylret afgøres meget hurtigt af Balkan-specialister med jura-baggrund. Og dem, der ikke har ret til asyl, vil hurtigt og lempeligt blive transporteret tilbage til hjemlandene med et lille pengebeløb. Og bagefter vil man følge op på, hvad myndighederne foretager sig, så disse mennesker får de muligheder, de har ret til.

Så uanset evt. rygter på grund af mediers overskrifter, er det altså netop dette og intet andet, som den tyske forbundsregering har vedtaget i aftes.