Nyhed
Læsetid: 1 min.

EU forlænger sanktioner mod Rusland

Premierminister Matteo Renzi udtrykte på et EU-topmøde i Bruxelles modvilje mod at straffe Moskva på et tidspunkt, hvor russerne også forsøger at hjælpe i Syrien
Udland
19. december 2015

De 28 EU-lande enedes i går om at forlænge økonomiske sanktioner mod Rusland i et halvt år – frem til slutningen af juli 2016, skriver Reuters. Sanktionerne er indført som følge af utilstrækkelige fremskridt i fredsprocessen i Ukraine. De omfatter energisektoren, banker og hele forsvarsområdet. Beslutningen, som blev truffet på et møde mellem ambassadørerne fra de 28 medlemslande, skulle oprindeligt have været på plads tidligere på måneden. Men der opstod tvivl om navnligt Italiens holdning. Premierminister Matteo Renzi udtrykte på et EU-topmøde i Bruxelles modvilje mod at straffe Moskva på et tidspunkt, hvor russerne også forsøger at hjælpe i Syrien.

Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her