Læsetid: 1 min.

Klimaaktivister vil demonstrere trods forbud

Lørdag kl. 12 vil en række civilsamfundsorganisationer i Paris udfordre den franske undtagelsestilstand og gennemføre en større demonstration nær Triumfbuen
11. december 2015

Ifølge arrangørerne vil tusinder af mennesker danne en menneskekæde fra Triumfbuen og ned ad Avenue de la Grande Armée for at mindes ofrene for klimaændringer – dem der allerede er ramt og dem, der vil blive ramt i fremtiden. 

Menneskekæden, der vil være forsynet med røde blomster, røde paraplyer og tågehorn, vil pege mod La Défense, hvor klimakrisens virkeligt hovedansvarlige, de store fossile energiselskaber og deres bankforbindelser, angiveligt har deres hovedkvarterer.

Blandt arrangørerne er det internationale klimanetværk 350.org, Attac, Climate Justice Action og Global Justice Now.

De franske myndigheder har i forbindelse med COP21 forbudt større forsamlinger i Paris. Arrangørerne af demonstrationen planlægger, at den skal opløses efter en time.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • erik winberg
erik winberg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så lige den norske minister for klima og miljø Tine Sundtoft på en pressekonference i Paris. Hun er super cool og annoncerede lige, at Norge vil fortsætte med at finansiere indsatsen mod afskovning i udviklingslandene frem til 2030. Samtidig skærer deres sydlige nabo, som har EU’s anden højeste bruttonationalprodukt per indbygger, ned på sit bidrag og taler om at mellem-indkomstlande fra syd skal til lommerne. Det er ”flot” gået Venstre.

Så lige den norske minister for klima og miljø Tine Sundtoft på en pressekonference i Paris. Hun er super cool og annoncerede lige, at Norge vil fortsætte med at finansiere indsatsen mod afskovning i udviklingslandene frem til 2030. Samtidig skærer deres sydlige nabo, som har EU’s anden højeste bruttonationalprodukt per indbygger, ned på sit bidrag og taler om at mellem-indkomstlande fra syd skal til lommerne. Det er ”flot” gået Venstre.

Jeg vil bare lige slå fast, at den norske regering og Miljøministeren dessværre ikke
er så "super cool" som nogen måske har fået indtryk af. Faktisk er det en elendig regering,
ikke mindst miljøpolitisk.
Hilsen fra Norge