Læsetid: 1 min.

14 mio. trues af hungersnød i det sydlige Afrika

19. januar 2016

Omkring 14 millioner mennesker risikerer at blive ramt af hungersnød i det sydlige Afrika på grund af en tørke, som er forårsaget af vejrfænomenet El Niño. Det siger FN’s Verdensfødevareprogram, WFP, i en erklæring ifølge Reuters.

Det værst ramte land er Malawi, hvor 2,8 millioner mennesker – omkring 16 procent af landets befolkning – ventes at komme til at sulte. Derefter peger WFP på øen Madagascar i Det Indiske Ocean, hvor omkring 1,9 million mennesker trues af sult.

»Der er kun udsigt til, at der vil falde lidt eller ingen regn i mange områder, og tidspunktet for at få sået afgrøder er ved at være forpasset i nogle lande. Situationen er alarmerende,« hedder det i erklæringen.

Det er det berygtede klimafænomen El Niño, som har øget faren for hungersnød og epidemier blandt millioner af mennesker i 2016.

»El Niño 2015-2016 er formentlig den stærkeste i hundrede år,« siger Jerome Lecou, klimaekspert ved vejrtjenesten Meteo France.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

15 millioner mennesker står over for hungersnød i det øst Afrikanske land Etiopien, hvor Europa vil se mange nye flygtninge fra i 2016.