Læsetid: 1 min.

14 mio. trues af hungersnød i det sydlige Afrika

19. januar 2016

Omkring 14 millioner mennesker risikerer at blive ramt af hungersnød i det sydlige Afrika på grund af en tørke, som er forårsaget af vejrfænomenet El Niño. Det siger FN’s Verdensfødevareprogram, WFP, i en erklæring ifølge Reuters.

Det værst ramte land er Malawi, hvor 2,8 millioner mennesker – omkring 16 procent af landets befolkning – ventes at komme til at sulte. Derefter peger WFP på øen Madagascar i Det Indiske Ocean, hvor omkring 1,9 million mennesker trues af sult.

»Der er kun udsigt til, at der vil falde lidt eller ingen regn i mange områder, og tidspunktet for at få sået afgrøder er ved at være forpasset i nogle lande. Situationen er alarmerende,« hedder det i erklæringen.

Det er det berygtede klimafænomen El Niño, som har øget faren for hungersnød og epidemier blandt millioner af mennesker i 2016.

»El Niño 2015-2016 er formentlig den stærkeste i hundrede år,« siger Jerome Lecou, klimaekspert ved vejrtjenesten Meteo France.

Nogle af de værste følger kan ventes i Afrika, hvor eksperter forudser mangel på mad i februar. Derudover ventes regioner som Caribien, Central- og Sydamerika at blive berørt inden for de kommende seks måneder.

Det periodiske vejrfænomen, som er med til at drive de globale temperaturer i vejret, og som skaber forstyrrelser i de normale vejrmønstre, har været med til at give 2015 en plads i rekordbøgerne som verdens varmeste år.

Ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

15 millioner mennesker står over for hungersnød i det øst Afrikanske land Etiopien, hvor Europa vil se mange nye flygtninge fra i 2016.