Læsetid: 6 min.

Kinas sårbare elitestuderende

Hele livet har de været de bedste i deres klasser og har gjort alt det, der blev forventet af dem. Problemerne opstår, når de bliver i tvivl om, hvilket liv de selv vil leve. I en ny bog beskriver antropolog Susanne Bregnbæk de kinesiske elitestuderende
Susanne Bregnbæk har talt med studerende på nogle af Kinas bedste universiteter. Der er både succeshistorier og historier om studerende, der er bukket under for konkurrencen. Her er det studerende, der venter på at komme til eksamen på Communication University of China i Beijing.

Getty Images

1. februar 2016

»Lige pludselig over en skål dampende nudler, brød hun sammen. Hendes overflade krakelerede som porcelæn,» fortæller antropolog Susanne Bregnbæk om en af de studerende, hun har interviewet om livet på nogle af de mest prestigefyldte kinesiske universiteter, Tsinghua og Peking Universitet i Beijing.

Læs også: Kina vil have kreativitet i skolerne

I interviewet kort forinden havde pigen, med det engelske navn Athena, demonstreret sin faglige selvsikkerhed, sit mod og sine ambitioner med en anstrengt amerikansk accent.

Hun kunne selv. Kunne alt. Hun behøvede ikke hjælp fra andre. Faktisk var hun mest alene, forklarede hun og indviede Bregnbæk i sin plan om rejse væk. Langt væk – til USA – hvor hun kunne blive endnu dygtigere på et godt universitet. Men nu sad hun der og græd og fortalte om sin ensomhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu