Læsetid: 8 min.

Kullene der finansierer undertrykkelse

I Colombia er kul brændstof i en blodig konflikt. For eksperter på området er der ingen tvivl om, at DONGs lokale kulleverandør samarbejder med paramilitære styrker. Spørgsmålet er, om DONG skal stoppe med at købe colombiansk kul eller presse på for forbedrede forhold
2. januar 2016

Francisco Ramirez har snydt døden otte gange. Han har overlevet tre bombeattentater. Én gang på sit universitet. To gange i sin fagforening. Francisco Ramirez er advokat for fagbevægelsen Colombias Forenede Arbejdere. Han er også ansvarlig for afdelingen for menneskerettigheder i kulminearbejdernes fagforening Funtraenergetica. Engang blev to kolleger fra fagforeningen kidnappet og kørt rundt i Colombias hovedstad, Bogotá, en hel nat, mens de blev presset til at afsløre, hvor han sov. Men han havde skiftet hus for at undgå at blive slået ihjel. Det gjorde han hver aften i den periode. Han er flygtet fra Colombia fem gange og har fået midlertidigt asyl i Spanien, USA, Canada og Ecuador. I dag er han tilbage i Bogotá.

»Sekretæren hos Colombias Forenede Arbejdere, er lige flygtet igen. Han har oplevet 23 mordforsøg og har tilbragt adskillige perioder i eksil,» fortæller Francisco Ramirez.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
  • Bill Atkins
  • Jan Pedersen
Benno Hansen, Bill Atkins og Jan Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu