Læsetid: 1 min.

Mere målrettet EU-støtte til Ukraine

19. januar 2016

EU-landene vil give deres støtte til Ukraine et grundigt eftersyn for at sikre, at reformprocessen i det konfliktramte land fortsætter og målrettes, så den kommer det ukrainske folk mere til gavn. Det er budskabet fra EU’s udenrigschef, Federica Mogherini, mandag efter et udenrigsministermøde i Bruxelles, hvor støtten til den ukrainske reformproces er sat på dagsordenen på dansk initiativ.

»Tiden er inde til at levere under meget vanskelige omstændigheder,« siger Mogherini. »Vi skal støtte de ukrainske myndigheder på en mere koordineret måde for at sikre, at reformprocessen fortsætter, at den bliver implementeret, og for at sikre, at fordelene ved reformerne også når det ukrainske folk,« siger hun.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) siger, at Ukraine på nuværende tidspunkt er nået meget længere, end de fleste havde troet, men at der skal »holdes energi« i den fortsatte reformproces. Det skal der både for Ukraines, men også for EU’s skyld:

»For hvis vi skal blive ved med at være en attraktiv partner for andre nabolande, så skal de også se, at det at arbejde sammen med EU giver succes. Så vores bedste svar på Ruslands aggression er et succesfuldt og velstående Ukraine.«

Ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu