Læsetid: 4 min.

Ny bistandskurs bekymrer ngo’er

Ngo’er frygter, at Danmark vil opgive støtte til demokratiudvikling til fordel for en øget indsats i skrøbelige stater
Regeringens såkaldte udenrigsgransker, Peter Taksøe-Jensen, har bebudet en mere ’mere interessebaseret udviklingspolitik’, hvilket ifølge ekspert og ngo’er betyder, at donordarlings som eksempelvis Tanzania, kan se frem til mindre bistand.

Jenny Matthews

21. januar 2016

Udviklingsbistanden vil i de kommende år blive lagt markant om. Fremover skal en større del af de danske bistandsmilliarder gå til såkaldt skrøbelige stater.

Og det betyder, at mere stabile lande, der i årevis har fået støtte fra Asiatisk Plads, formentlig vil ryge længere ned ad bevillingslisten.

Eller helt ud af den. Sådan læser den erfarne udviklingsekspert Poul Engberg-Pedersen i al fald de signaler, som regeringens udenrigsgransker Peter Taksøe-Jensen kom med i denne uge. Her bebudede han, at det er hans mål, at Danmark fremover skal føre en »mere interessebaseret udviklingspolitik«.

»Det er nødvendigt, at udviklingspolitikken lægger mere vægt på danske interesser og gør udviklingspolitikken konkret. Klima, immigration og sikkerhed betyder meget for danskernes globale engagement,« siger Poul Engberg-Pedersen, der sidder i Peter Taksøe-Jensens såkaldte følgegruppe sammen med 19 andre eksperter og interessenter fra bl.a. dansk erhvervsliv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu