Note
Læsetid: 1 min.

FN-organ blåstempler Irans atomaktiviteter

Udland
27. februar 2016

Trods en kortvarig overskridelse af et enkelt punkt har Iran efterlevet de forpligtelser, landet har indgået for en international atomaftale sidste sommer. En rapport fra Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) blåstempler iranernes indsats. Det er den første ordinære statusrapport efter den aftale, der trådte i kraft i januar.

Meldingen kom samme dag, som iranerne stemmer ved et præsidentvalg i landet. Agenturet skriver i rapporten, at man er tilfreds efter at have »verificeret og overvåget Irans implementering« af aftalen. Iran brød en del af aftalen, da landet kortvarigt havde lidt over de tilladte 130 ton tungt vand. Men 20 ton blev hurtigt fragtet ud af landet, hvormed aftalen igen blev respekteret.

Atomaftalen, der trådte i kraft den 16. januar, indebærer blandt andet, at Iran skal skrue ned for aktiviteterne i atomprogrammet. Samtidig skal Iran tillade IAEA’s inspektører adgang til alle atomanlæg.

Til gengæld skal internationale sanktioner mod landet ophæves.

Ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her