Læsetid: 4 min.

’Vi lukker ned for alt, der ikke er akut’

Imens bombningerne og krigshandlingerne i Nordsyrien tager til, ødelægges flere og flere hospitaler og klinikker i målrettede angreb som gårsdagens simultane angreb på flere hospitaler. Konsekvensen er, at sundhedspersonalet risikerer helt at måtte opgive at arbejde. ’Hvis det fortsætter sådan her, findes der ikke nogen læger her om et år,’ konstaterer lederen af et af de få tilbageværende hospitaler
Den syriske læge Ahmad Ghandour var tidligere i år taget op mod nord til en flygtningelejr nær byen A'zaz, hvor der mandag blev bombet et hospital. Ahmad Ghandour siger, at han selv kender til 38 læger og sygeplejersker, der er blevet dræbt den seneste måned.Privatfoto

Den syriske læge Ahmad Ghandour var tidligere i år taget op mod nord til en flygtningelejr nær byen A'zaz, hvor der mandag blev bombet et hospital. Ahmad Ghandour siger, at han selv kender til 38 læger og sygeplejersker, der er blevet dræbt den seneste måned.

Privatfoto

16. februar 2016

Der skulle egentlig være våbenhvile, men den var svær at få øje på i byen Maaret al-Numann i Syriens vestlige Idlib-provins i går morges, hvor et hospital støttet af den internationale organisation Læger Uden Grænser i godt et år havde betjent omkring 40.000 lokale beboere. Fire gange i to angreb blev hospitalet ramt af, hvad der formodentlig var enten syriske regeringsfly eller fly fra den allierede stormagt Rusland.

Da røgen lettede, var hospitalet totalødelagt og mindst syv mennesker dræbt, mens otte af hospitalets 54 medarbejdere var forsvundet i murbrokkerne. Ligesom et ukendt antal mennesker i grænsebyen A’zaz, omkring 150 kilometer længere mod nordøst, hvor et angreb på et gynækologisk hospital og en skole i første omgang efterlod mindst 14 døde ifølge lokale observatører. I går gik forlydender fra kilder internt i Syrien på en lang række angrebne hospitaler. Forlydender, som FN i aftes mere eller mindre bekræftede med en udtalelse om, at mindst fem hospitaler var blevet ramt og over 50 dræbt.

Læs også: Medvedev: Vi bomber ikke civile i Syrien

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Qu
  • Thomas Bindesbøll
  • Anne Eriksen
Pia Qu, Thomas Bindesbøll og Anne Eriksen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben,
sandheden lige nu er det vel kun den, der har begået de bombninger, der kender. Vi andre kender den ikke - uanset hvilket medie vi så refererer til.

Næ, SANDHEDEN er en usikker størrelse. Men man kunne håbe på en uvildig præsentation af kendsgerninger, som observeret. FORMENTLIG, FORMODENTLIG - det er nok, når det gælder Putin-baskende dansk journalistik. Det hænger mig ud af halsen.
Derfor følger vi meget tyske medier, som har en mere professionel tilgang. Og RT - ja, Russia Today, som desværre i disse propagandatider også er på vej ned af objektivitetens rutchebane.

Thomas Bindesbøll

Ruslands krigsforbrydelser i Syrien er evidente, for enhver der kan læse indenad....

Eller er Rusland den eneste stormagt, hvis massive luftbombardenter af særeste grunde ikke rammer civile ??
Læg gerne blot eet link til statslige russiske medier der på forsiden beklager de"civile tab som uundgåeltgt vil forekomme også urder også vore bombekampagner" ?

At "forsvare" eller betvivle at også hospitaler nu også er blevet ramt er lige så forskruet som da Nixon og Kissinger i jule-terrorbombardementerne af Hanoi benægtede civile tab....

Historien gentager sig - hvis nogen ellers skulle være i tvivl.
https://en.wikipedia.org/wiki/Grozny_ballistic_missile_attack

De ansvarlige krigsforbrydere er naturligvis aldrig blevet stillet til ansvar, så historien vil sikkert gentage sig også her...

https://en.wikipedia.org/wiki/Grozny_ballistic_missile_attack

Det er imponerende, hvor mange, der er villige til at tro på, at "Slagteren fra Grozhniy" ikke er ansvarlig for den målrettede kampagne af bombninger mod hospitaler og skoler. Historien gentager sig. Desværre.