Læsetid: 2 min.

Polen udsætter vind- og solenergi

Vedvarende energi skulle fra årsskiftet hjælpes på vej med med en ny lov. Men regeringen i Warzawa har udsat loven og dermed bliver den meget langsomme polske omstilling udskudt
16. februar 2016

Intet land i Europa er så afhængig af kul og brunkul som Polen, hvor op mod 88 procent af strømmen stammer fra kul. Mindre end 11 procent stammer fra vedvarende energi, der i Polen tilmed har en særlig definition, idet kul iblandet træ regnes som værende alternativ energi, hvilket også har været stærkt kritiseret af OECD og EU. Landet har kun en mindre andel af vedvarende energikilder som vindmøller og solarpaneler.

En ny lov, der skulle træde i kraft ved årsskiftet, skal støtte producenterne af vedvarende energi i Polen og sikre dem en mindstepris for at levere strøm til elnettet. Imidlertid er loven lagt på is af den nye regering og kan tidligst træde i kraft til sommer. Det er fortsat stærkt tvivlsomt, om den nye polske regering reelt ønsker at fremme vedvarende energikilder, idet man forfølger en strategi om at fremme energiuafhængighed fra udlandet. Den polske præsident, Andrzej Duda, har sagt, at Polen sidder på 90 procent af det europæiske kul, der vil kunne dække energibehovet i landet hen over de kommende 200 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu