Læsetid: 4 min.

Sanders bliver ved med at overraske

Den venstreorienterede senator Bernie Sanders’ jordskredssejr tirsdag i New Hampshires demokratiske vprimærvalg demonstrerer en bredere tiltrækningskraft hos partiets vælgere end hidtil antaget. Hillary Clinton lover at kæmpe til det sidste
Bernie Sanders holder sin sejrstale i New Hampshire, hvor han tirsdag vandt over Hillary Clinton i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Keiko Hiromi

11. februar 2016

Hvor blev alle de sorte ansigter og de spansktalende amerikanere af?

Det demokratiske partis kernevælgere er et kludetæppe af etniske mindretal og hvide amerikanere i alle aldre og fra mange forskellige professioner. Men det var ikke til at få øje på, da Bernie Sanders holdt sin takketale i en gymnastiksal efter en overbevisende sejr over Hillary Clinton i New Hampshires primærvalg tirsdag.

Til stede var der kun to sorte amerikanere – den ene en kvinde på gulvet, den anden en fyr på scenen bag senatorens talerstol. Resten af de ca. 1.000 jublende tilhængere var alle som én hvide amerikanere og 9 ud af 10 under 30 år.

New Hampshires indbyggere er overvejende hvide, men folk fra nærliggende storbyer med mindretal havde også sluttet sig til Sanders’ sejrsfest her i statens snedækkede hovedstad, Concord. Men bortset fra de to nævnte var der ingen afroamerikanere.

Der var Jeff Adams, der tog sin bachelorgrad fra et universitet sidste forår, og Christiana True, der læser klassiske sprog på et college i Tennessee, samt Scott Ackerly, en tidligere byplanlægger og direktør for handelskammeret i Newbury, Massachusetts.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Steffen Gliese
Kurt Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

olivier goulin

Når politikere har bred folkelig appel, skyldes det altid visse personlige kvaliteter og talenter, som man subjektivt set kan påskønne eller afsky - men ikke underkende.

Jeg har nu set nogle klip med den berygtede og foragtede Donald Trump - og heller ikke her lader ovenstående regel til at være omgået. Manden har tydeligvis en folkelig og nærmest enfoldig - men også en spontan og naturlig fremtoning, som er befriet fra de indstuderede floskler, som de fleste politikere har det med at klamre sig til. Han brænder igennem, som man siger på TV - og når alle de vælgere, der deler hans åndelige habitus, og ikke er i stand til at overskue konsekvenserne ved at have ham siddende som præsident. De er nemme at forføre, og han gør det effektivt. Jeg er slet ikke så sikker på, at det republikanske parti behøver at være så ked af ham. Han har desværre de kvaliteter, der skal til for at trække stemmer fra navnlig den amerikanske lavere middelklasse, som er stor.

Men manden virker også skræmmende irrationel og usammenhængende, grænsende til det uberegnelige.

/O