Nyhed
Læsetid: 1 min.

Fico forsøger at danne en ny regering

Udland
7. marts 2016

Slovakiets venstreorienterede premierminister, Robert Fico, har efter weekendens parlamentsvalg en forhåbning om at få en tredje periode i ministerkontoret i den slovakiske hovedstad, Bratislava.

Imidlertid går det ikke helt så godt for hans venstreorienterede Smer-parti som tidligere. Fico mister sit absolutte flertal, men partiet bliver parlamentets største med opbakning fra 28,7 procent af vælgerne. Det betyder, at Fico må ud og forhandle med andre partier. Og det bliver en svær omgang, siger premierministeren.

Det var på forhånd ventet, at Fico ville få mange stemmer. Han har i sine første år som regeringschef blandt andet reduceret momsen på fødevarer og øget børnepengene, og der er indført minimumløn. For den 51-årige Fico har denne valgkamp handlet om modstand mod at lade flygtninge og migranter komme til Slovakiet.

Ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her