Læsetid: 5 min.

’Vi vil ikke give op og miste håbet’

For folk, der er blevet i Syrien, er det daglige arbejde en måde at holde fast i håbet. Nogle underviser lokale børn med et ønske om at skabe en bedre fremtid. Andre repererer folks biler som en daglig påmindelse om, at livet endnu går videre
I 2013 startede et skurvognsprojekt rettet mod syriske børn, især dem, der lever som flygtninge internt i Syrien. Projektet specialiserer sig i uddannelse og aktiviteter som undervisning i syrisk kultur, maleri sang og dans, og som kører rundt i flygtningelejre i de syriske byer Idleb, Aleppo, Hamaa og Latakia.

Daham Alassad

26. marts 2016

Khaldoun Ba har startet et undervisningsprojekt, hvor en skurvogn kører rundt i de dele af Syrien, som hverken regimet eller Islamisk Stat regerer. Formålet er at nå de børn, der er internt fordrevne flygtninge, og skabe nogle aktiviteter med positivt fokus.

»Vi har brug for det for ikke at tabe denne generation, vi må finde nogle måder at involvere dem i noget andet end krig,« siger Khaldoun Ba, da Information møder ham i Tyrkiet.

Projektet har fire biler og skurvogne, som de kører rundt med til flygtningelejre i Syrien og i byerne Idleb, Aleppo, Hamaa og Latakia.

Skurvognsprojektet startede i 2013 og specialiserer sig i uddannelse og aktiviteter såsom undervisning i syrisk kultur, maleri, sang og dans. Det er rettet mod alle syriske børn, men især dem der lever som flygtninge internt i Syrien, og ofte befinder sig langt fra byerne i landdistrikter, hvor de kan være i sikkerhed for bomberne.

»Meningen med projektet er at udvikle og bringe livet tilbage til det syriske samfund og at hæve levestandarden i lokalsamfundene,« siger Khaldoun Ba.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu