Læsetid: 7 min.

Den græske endestation

Flere tusinde flygtninge ankommer dagligt til Athen, hvor de strander i overfyldte ventesale og oftest overlades til sig selv. En overbebyrdet græsk stat forsøger at oprette nye lejre i rekordtempo, og hæren er sat ind. Information har mødt de strandede i Piræus, der blandt andet tæller en kvinde med tre børn, der ikke længere kan blive familiesammenført med manden i Danmark
Tusindvis af flygtninge og migranter er strandet i den græske havneby Piræus i nærheden af Athen, mens de venter på resultatet af topmødet mellem EU og Tyrkiet.

Yorgos Karahalis

17. marts 2016

Det er en grå og kold morgen i den lille aflange ventesal E7 skråt over for metrostationen i Piræus’ havn stik syd for Athen, hvor storm og regn netop er stilnet af efter flere dages hærgen.

Hver dag kommer der tusinder af flygtninge med natfærgerne fra de græske øer, og på kajen kommer rækker af familier og rejsefæller slæbende med deres soveposer, tasker og tæpper. De ser rådvilde ud, og de færreste går målrettet langs kajen, hvor også biler, busser og lastvogne tromler afsted.

Et par børn leger ved en af billetbåsene, mens et par unge mødre trækker lidt frisk luft med deres små børn. En af dem er den knap 30-årige Anouar. Hun er fra Syrien, enlig mor med to børn, en søn på seks og en datter på knap to år, og de ankom dagen forinden fra øen Leros, hvor hun og børnene blev registreret efter turen fra Tyrkiet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu