Læsetid: 3 min.

Irlands ledere straffes (også) for nedskæringer

Irland er EU’s mønstereksempel på, at dets nedskæringspolitik fungerer. Fredagens parlamentsvalg i Irland tyder imidlertid på, at borgerne er af en helt anden opfattelse
2. marts 2016

Topkarakterer fra EU-kollegerne og internationale finansinstitutioner tæller ikke en disse ved stemmeurnen. Det må nu også den afgående irske regering sande.

Den irske økonomi har ellers i det seneste år været genstand for dyb beundring og misundelse blandt ikke kun de øvrige programlande – Grækenland, Spanien, Portugal og Cypern – men selv blandt Europas mest velstående lande.

Med EU’s højeste vækstrate på seks procent, en reduktion i budgetunderskuddet fra 12,5 procent i 2011 til 2,1 procent i 2015, en gæld, der nu er under 100 procent af BNP og faldende, samt en ledighed der er faldet fra 15 til 9,4 procent, skulle man ikke tro, at regeringen bag genrejsningen skulle have noget at frygte.

Det netop afholdte valg i Irland fortæller imidlertid en noget anden historie.

Frem for at belønne Fine Gael-Labour-koalitionen for at have genoprettet landets finanser og respekt har vælgerne givet begge partier – men særligt Labour – et ordentligt rap over fingrene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu