Læsetid: 4 min.

Islamisk Stats krigerkartotek lækket

Et tidligere IS-medlem har lækket 22.000 dokumenter fra Islamisk Stats hovedkvarter til medier og myndigheder. Blandt dokumenterne er en liste over 122 selvmordsbombere samt personalefiler på 1.736 medlemmer – en af dem er en 25-årig dansk-tuneser
Islamisk Stat tog tidligere i år ansvaret for en bilbombe i Damaskus. I går led organisationen et stort nederlag, da et tidligere IS-medlem lækkede omkring 22.000 dokumenter fra Islamisk Stats hovedkvarter.
11. marts 2016

Islamisk Stat har lidt sit største enkeltstående nederlag, siden bevægelsen opstod. Et tidligere IS-medlem har lækket omkring 22.000 dokumenter fra Islamisk Stats hovedkvarter.

Flere medier er angiveligt i besiddelse af de mange dokumenter, men det syriske oppositionsmedie Zaman al-Wasl er først med offentliggørelsen af dokumenterne.

Torsdag lagde de blandt andet en liste over 122 selvmordsbombere på deres website. De 122 er angiveligt klar til at ofre sig for Islamisk Stat og står på venteliste til en mission.

Listens ægthed kan ikke bekræftes, men en kilde i Islamisk Stat siger til Information, at en sådan liste over selvmordsbombere eksisterer, og bekræfter, at den fungerer som en decideret venteliste.

Står man som nummer et på listen, er man den første, der bliver bedt om at sprænge sig selv i luften, forklarer kilden, der af sikkerhedsmæssige grunde ønsker at være anonym.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

"en kilde i Islamisk Stat siger til Information............................."

Really!!

Christian Johansen, Lars Jørgensen, Carsten Mortensen og jens peter hansen anbefalede denne kommentar

Måske er der en form for fakta bag dette arkiv, i hvert fald er det ganske overvældende, hvis noget har siddet og konstrueret 23 svar for hver af omkring 20.000 personer.

Og måske er der også noget for civilsamfundet via medierne at interessere sig for, for der er ingen tvivl om, at dette vil "sælge aviser".

Men for regeringer er der næppe noget nyt at komme efter. For både tysk, svensk og fransk efterretningstjenester har kendt til dette arkiv i måneder, så mon ikke også at alle andre landes tjenester kender til det.

Navnet Abu Aya er ikke hentet fra en passage i koranen. En "aya" er simpelthen bare ordet for "vers" på arabisk, men også et arabisk pigenavn. Koranen er bygget op i "sura", kapiteler og hver sura er så bygget op af "aya", vers. Så navnet betyder simpelthen Far Vers fra Danmark eller Aya's far fra Danmark.
Men sådan er der så meget...