Nyhed
Læsetid: 1 min.

Selvmordsbombe dræbte mindst 60

Udland
7. marts 2016

En bombe i en lastbil, der i går blev bragt til eksplosion af en selvmordsbomber ved en vigtig kontrolpost i Irak, dræbte mindst 60 mennesker og sårede over 70, sagde politi og hospitalskilder til Reuters. Selvmordsangrebet var rettet mod den vigtigste kontrolpost nord for byen Hilla, som ligger syd for Bagdad. Den islamistiske militante gruppe Islamisk Stat (IS) har ifølge nyhedsbureauet Amaq taget ansvaret for bomben.

Hilla er Babylon-provinsens hovedstad, og området er hovedsageligt beboet af shia-muslimer – IS er sunni-muslimer.

IS har mistet territorium i Irak gennem det seneste år. På det seneste har irakiske styrker generobret områder vest for byen Samarra. I de byer, som gruppen stadig kontrollerer, rapporteres der om interne stridigheder i IS, og det bliver sværere og sværere at få forsyninger frem.

Ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her