Nyhed
Læsetid: 1 min.

Styrker i Sydsudan anklages for at brænde børn levende

FN tilføjer, at Sydsudan generelt har store problemer med overgreb mod kvinder. Fra april til september sidste år blev mere end 1.300 voldtægter anmeldt i delstaten Unity, som er en af i alt 10 delstater
Udland
12. marts 2016

Sydsudan har opfordret sine regeringsstyrker til at brænde børn levende og voldtage kvinder som erstatning for manglende løn. Det skriver nyhedsbureauet AFP, der refererer en ny rapport fra FN.

FN-rapporten fortæller, at regeringsstyrker i oktober slog mere end 60 drenge og mænd ihjel ved kvælning ved at låse dem inde i en shippingcontainer. Medlemmer af oppositionen, bl.a. børn, er i løbet af det sidste halvår af 2015 blevet brændt levende og hængt op i træer, mens gerningsmændene har »skåret deres kroppe i småstykker«.

FN tilføjer, at Sydsudan generelt har store problemer med overgreb mod kvinder. Fra april til september sidste år blev mere end 1.300 voldtægter anmeldt i delstaten Unity, som er en af i alt 10 delstater.

Ritzau/AFP

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

..........." 1.300 voldtægter anmeldt i delstaten Unity"

Gad vide hvad Hans V. Bischoff vil have skrevet om validiteten af denne registrering.
Og kvotienten anmeldte contra begåede voldtægter.