Læsetid: 4 min.

Kampen mod Polens regering tager til

Tre oppositionspartier og en protestbevægelse danner en ny sammenslutning for at bekæmpe den stadig mere upopulære polske regering. Information har mødt den ledende oppositionsstemme, partiformand Ryszard Petru, der på kort tid er blevet en politisk stjerne
Partiformanden for De moderne, Ryszard Petru, samler den polske opposition mod regeringen, der fortsat gennemfører kontroversielle beslutninger.

Thierry Monasse

7. maj 2016

Titusinder af polakker er i de seneste måneder gået på gaden i de polske storbyer, og i dag har oppositionen indkaldt til nye demonstrationer i Warszawa i protest mod den polske regerings stadig flere kontroversielle beslutninger.

I de seneste måneder er det oppositionsgruppen KOD, Komiteen til forsvar af demokratiet, der har ført an i protesterne. De opstod på de sociale medier, og er hurtigt blevet til en egentlig protestbevægelse. De har nu slået sig sammen med tre politiske partier i Polen i et forsøg på at danne en mere sammentømret oppositionsbevægelse: Det er sket under navnet og sloganet ‘Frihed, lighed og demokrati’, og de fører an i dagens demonstrationer.

En af de ledende oppositionsstemmer i Polen er den 43-årige partiformand Ryszard Petru fra det liberale Nowoczesna (De moderne), som Information har mødt til et pressemøde.

Oppostionen har brug for denne aktivistiske tilgang, siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bill Atkins

Udviklingen i det postkommunistiske Polen har bekymret de postdemokratiske lande i Vesteuropa. Man har totalt overset, at der muligvis fandtes noget så anakronistisk som en aktiv opposition til den regeringende magt i Polen.