Læsetid: 6 min.

Nervekrigen om Roundup kulminerer

I dag ventes EU-landene at stemme om ja eller nej til fortsat brug af Monsantos sprøjtemiddel. Afgørelsen er omgærdet af strid, protester og forvirring om stoffets farlighed – og måske afgørende for, om Monsanto bliver opslugt af agrokemisk konkurrent
Medlemmer af den globale borgerbevægelse Avaaz havde i går klædt sig ud som dødninge i fuldt beskyttelsesudstyr, der sprøjter med round up – det var dog rent vand – iført gasmasker som del af en demonstration. Den foregik uden for Kommissionens bygning i Bruxelles, da EU i går talte om at give fornyet tilladelse til ukrudtsdræberen, der menes at kunne forårsage kræft.

Olivier Matthys

19. maj 2016

Forbruger- og miljøorganisationer, landmænd, aktieinvestorer og den agrokemiske industris giganter holder alle øjnene stift rettet mod Bruxelles og dagens møde i den såkaldte stående komité om planter, dyr, fødevarer og foder, hvor medlemslandene og EU-Kommissionen har sæde.

Komiteen forventes i dag at stemme i den kontroversielle og langtrukne sag om ja eller nej til fortsat godkendelse af det kemiske produkt glyfosat, aktivstof i verdens mest solgte sprøjtegift, ukrudtsmidlet Roundup fra Monsanto.

Forud for mødet, der begyndte i går, har over 1,4 mio. mennesker fra hele kloden tilsluttet sig en underskriftindsamling, der forlanger stoffet forbudt. 39 europæiske natur- og miljøorganisationer har i en fælles henvendelse til komiteen og EU-landenes regeringer appelleret om et nej til fornyet godkendelse.

Læs også: EU-politikere vil have Roundup forbudt

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lise Lotte Rahbek
  • Dorte Sørensen
  • Niels Duus Nielsen
  • Jan Weis
  • Kurt Nielsen
Lise Lotte Rahbek, Dorte Sørensen, Niels Duus Nielsen, Jan Weis og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin E. Haastrup

Modstanden bør fastholdes - og om muligt stadig gerne forøges.

Så vidt jeg er orienteret er Novartis også medicinal-producent. Bayer (og Hoechst - vistnok tidl. BASF) bliver vist nævnt af Dr. Matthias Rath, som nogen måske kender fra "Business with disease" - Demaskeringen af medicinal-industrien. - Som den industri der i virkeligheden er den største forhindring for at menneskeheden kan nyde frihed fra sygdom - Jvf. spekulation i sygdom.

Vi har haft HPV-skandalen herhjemme o.m.a.

Der er altså i flere produkters tilfælde tilsyneladende tale om de samme bagved-siddende spekulanter, udi kunstig og syntetisk masse-kemi-producerende multinationale giganter og spekulanter, som på vidt forgrende, men vitale områder, medicinal-og agrokemisk industri, foregiver at handle i livets tjeneste. - Slører sine egentlige profitmotiver bag en maske af altruisme -

Forvirrer sine modstandere, som også medicinal-industrielle giganter og kan købe og manipulere sig til fremskaffelse af tilsyneladende pålidelig data omkring deres produkter, som skaber uenighed blandt forskere o.m.a. Se f.eks. :

https://www.information.dk/indland/2013/09/medicinalfirmaer-lukker-adgan...
https://www.information.dk/indland/2011/12/medicinalindustrien-tjener-fo...

Mosantos påstår bl.a. at ville kunne udrydde fattigdommen og sulten i verden, hvis man bare globalt vil anerkende deres genmanipulerede såsæd, som kan vokse i ørkner og overleve, men kun med deres sprøjtemiddel -

Mosantos, ligesom medicinal-industriens giganter, manipulerer og nægter at anerkende deres produkters skadelige bivirkninger. Og bruger gigantiske summer på lobby-virksomhed.

Og som således i praksis viser sig kun at handle i profittens egeninteresse. - På kort sigt enorme profitter til disse medicinal-og agrokemiske multinationale giganter. Men med katastrofale og ofte irreversible skadelige følger på langt sigt for både natur, mennesker og dyr og miljø.

Både planter, natur, mennesker og dyr og miljø bliver enten udpinte, (genetisk/ernæringsmæssigt/psykisk/ miljø-mæssigt/økologisk...) forstyrrede, destabiliseret, mærkede for livet, syge eller/og dør som fluer af 'behandlingen'...

Anne Eriksen

Disse 2 sider af giftproduktioner kan måle sig med den globale opvarmning som menneskets største trussel. Se på Sydamerika og "Zika-virus" og andre opfindsomme undskyldninger for "utilsigtede virkninger" af den højt betalte medicin!

Anne-Marie Krogsbøll, Sup Aya Laya og Martin E. Haastrup anbefalede denne kommentar