Nyhed
Læsetid: 1 min.

Nordamerika: Canada i flammer

Omkring 50 skovbrande hærger Canada i, det der er blevet landets dyreste naturkatastrofe nogensinde
Udland
7. maj 2016

Skovbrande i Fort McMurray, Canada, har siden mandag brændt 85.000 hektar skov af og tvunget 88.000 mennesker til at forlade deres hjem. 1.600 huse er brændt ned. 1.100 brandmænd arbejder med at slukke brandene. Indtil videre forgæves. Ilden ser ikke ud til at kunne stoppes af mennesker:

»Uanset hvor mange brandslukningsfly vi kaster mod den her ting, er vi ikke i stand til at stoppe ilden,« siger Chad Morrison, Alberta-provinsens brandchef, til NBC.

»Det vil fortsat brænde med høj intensitet, indtil vi får regn og koldere vejr.«

Op til brandenes begyndelse er der målt temperaturer omkring 32 grader i Alberta. Kombineret med en knasende tør underskov og vilde kastevinde har det ledt til, at Canada nu oplever en af de værste skovbrande i nyere tid. Det er allerede registreret som landets dyreste naturkatastrofe nogensinde.

Folk flygter ud af de sortsvedne byer, og med sig bringer de utrolige historier og videoer, der indsamles af de canadiske nyhedsbureauer. Men mange er ikke blevet flyttet langt nok væk. I takt med at brandene breder sig, skal 25.000 af de allerede forflyttede, flyttes igen. Motorvejene, der leder væk fra området, er overbefærdede i en grad, så provinsregeringen skriver, at man skal regne med dobbelt rejsetid. I går begyndte myndighederne at evakuere borgere med fly fra den nordlige del af Fort McMurray, skrev BBC. En aktion der vil fortsætte i de kommende dage med hjælp fra militæret.

Området er hjemstavn for et af Canadas største oliefelter, og brandene har haft stor indflydelse på produktionen, der ifølge Reuters er blevet beskåret med en tredjedel, fordi oliearbejderne er blevet flyttet i sikkerhed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Katastrofe i dobbelt potens.